Meyer Lichtboei kampioen ­horeca zaalvoetbal 1983

Pypke kampioen in de B-poule.

Meier/Lichtboei kamp. 1983 A-Poule

De mannen van Meyer/Lichtboei kamp. 1983 A-Poule

Door het 5-5 gelijkspel van vorige week­ woensdag tegen De Weinstube werd ­Meyer-Lichtboei kampioen van de A pou­le van de Horeca-zaalvoetbal-kompetitie. ­En daarom gingen de jongens vrijdagmiddag samen met scheidsrechter Wiebe van Dijk, overigens ook de grote animator ­achter deze zaalvoetbalkompetitie, op de­ foto.­ ­Het kampioenschap hing overigens woens­dag nog aan een zijden draadje.

Meijer Lichtboei l-de Weinstube 1 5-5­

Een leuke wedstrijd waarin enkele fraaie­ goals werden gemaakt. In de vierde minuut­ war het al raak voor Meijer Lichtboei.­ Wiebe Westra frommelde de bal uit een­ voorzet van Guus Janssen, in het doel l-0.­ Maar nog geen minuut later scoorde Jan­ van Velsen met een kromme bal de gelijkmaker 1-l.  In de 14e minuut was het de volijverige­ Theo Dijkstra die van rechts fraai inknalde­ 2-1 .­  De 18e minuut was het Haike Wouters,­ die nu eens niet pingelde, maar de bal fraai­ in de diepte speelde naar Tony Damsma en­ dat betekende 3-1.­ Even leek het erop dat Meijer Lichtboei­ zijn kampioenschap deze avond wel kon­ vergeten, maar de ogen gingen open en er­ werd hard gewerkt en 1 minuut voor de­ wissel zorgde het duo Faber en Johan­ Schikker voor 3-3.­ Na de wissel kreeg Rinnie Brandsma de­ bal aangespeeld op links en met éen van­ zijn 8 pootjes haalde hij uit en scoorde­ fraai 4-3. Een kogel van Johan Schikker,­ die erg hard kan schieten en het was 5-3.­ Meijer Lichtboei liet de teugeltjes wat­ vieren en vlak voor tijd waren het Theo­ Dijkstra en Tony Damsma die voor 5-5­ zorgden.­ De Meijer Lichtboei, met nog 2 wedstrijden te spelen, kampioen en gezien hun­ gespeelde spel en het spelers materiaal in­ ogenschouw genomen een terechte kampioen proficiat.­ De wedstrijd werd hartstikke best geleid­ door Wiebe van Dijk hij had geen last met­ de spelertjes.­­

Een voorzichtig spelend Pypke dat in deze wedstrijd kampioen kon worden door­ gelijk te spelen, maar zelfs een kleine nederlaag zou genoeg zijn. Er werd goed verdedigd en er waren dan ook weinig kansen.­ Toch kwam Meijer Lichtboei op 1-0 toen­  Anton Bosma, wie anders weer eens aan ­een solo begon maar de bal verloor aan­ Herman Olijerhoek en die scoorde.­  Daarna probeerde ‘t Pypke met enkele afstand schoten, maar Ype Broersma was­ steeds op z’n plaats. Maar 21 seconden ­voor tijd ging hij in de fout een kopbal van ­Sipke Gonggrijp liet hij los en Sipke kon­ rustig intikken 1-l. Dit betekende meteen het kampioenschap voor ‘t Pypke, dat misschien tech­nisch niet erg sterk was maar elke wedstrijd­ weer wist te knokken en daardoor vele ­puntjes binnenhaalde, een verdiende kam­pioen dus.­­