KAMPIOEN ONDERL. ZAALVOETBAL COMP. BEKEND. dec. 1980 

De Leeuwenbrug Kamp. dec. 1980 A-Poule.

De Leeuwenbrug Kamp. dec. 1980  A-Poule.

Zoals was voorspeld traden  vrijdagavond  28 december zowel in de A- als in de B-poule de ­kampioenen naar voren. In de A-poule ­was dit het team van de Leeuwenbrug en­ in de B-poule de Dobber. Beide ploegen ­moesten evenwel tot het uiterste gaan. De­ tegenstander van de Dobber was Welge­legen, welke in de tweede speelhelft de­ achterstand egaliseerde. Juist toen het er­op leek dat het kampioenschap van de ­Dobber in een beslissingswedstrijd  zou­ moeten worden beslecht, heroverde de­ Dobber moeizaam de leiding. Coach­ Jolanda de Ridder werd door haar spelers­ in de bloemen gezet terwijl ook de­ aanvoerder van Welgelegen de enige­ damescoach in de bloemetjes zette.­ Al zou de uitslag anders doen vermoeden, heeft het team van de Leeuwenbrug ­lange tijd in het onzekere verkeerd, over ­het kampioenschap. Tegenstander Flevodruk, dat met moeite een team op de been ­kon brengen, speelde één van haar betere ­wedstrijden in dit seizoen. Dit leidde tot ­een 2-0 voorsprong, welke met nog­ slechts 5 minuten te gaan was teruggebracht tot 2-2. Een beslissingswedstrijd ­leek toen alleen nog haalbaar voor de Leeuwenbrug. De laatste minuten was het ­Flevo-team leeg gespeeld en greep de­ Leeuwenbrug alsnog ruimschoots de ­zege, en daarmee het kampioenschap. De ­heer Jorrit Haan bood aan alle spelers­ van de Leeuwenbrug, en de scheidsrech­ters namens de Harlinger Courant  ieder een bos bloemen aan.­  De scheidsrechters en zij welke nauw ­betrokken zijn bij de onderlinge zaalvoet­balcompetitie werden ter plekke door Exstador verrast met een kerstkrans.­­

Eindstand. A-Poule   1e speelhelft  

Leeuwenbrug I     7-13      32-10

­Weinstube I          7-12      40-11­

Tobbe                    7- 8       22-19­

Weinstube II        7- 7       25-17­

Hoekstra               7- 7       22-35

­Hamstra               7- 5       18-20

­Flevodruk             7- 4       16-32­

Herberg I              7- 0       13-41

­­­

Eindstand B-poule      1e speelhelft    

Dobber                  7-14      30-12­

Leeuwenbrug II   8-13      36-12

­Beurs                     7-10      19-12

­Mesken                 7- 8         23-16­

Herberg II             7- 8         19-18­

Weinstube III      7- 6         19-35­

Greate Pier            7- 4       15-21­

Welgelegen           7- 1       20-32

­Citadel                  7- 0       12-35­­

TOBBE ZAALVOETBALKAMP. A-POULE 1981.

Het team van de Tobbe werd Vrijdag  4 april kampioen  in de A-poule van de onderlinge zaalvoetbalcompetitie 1980. Na een overwinning op de Leeuwenbrug. De Tobbe draaide aanvankelijk gewoon mee in het peloton, maar wist door winst in de rechtstreekse duels met de concurrenten  belangrijke punten te verzamelen.  Zoveel zelfs dat men  met nog een competitieronde te gaan , verzekerd was van het kampioenschap. Men bleef bovendien ongeslagen. In de wedstrijd tegen Leeuwenbrug 2 liep het echter niet zo vlot als de 4-2 uitslag zou doen vermoeden. De Leeuwenbrug was aanvankelijk zelfs  gevaarlijker. Gelegenheidsdoelman Rob van Raalte  van de Leeuwenbrug zorgde er echter voor dat de Tobbe gemakkelijk op voorsprong  kon komen. Zonder er zich van bewust te zijn liep hij met de bal te ver het veld in, wat een penalty opleverde, die door Guus Janssen onhoudbaar  werd benut. Rinnie Brandsma maakte er al snel daarna 2-0 van, maar nog voor de wissel kwam een op revanche beluste Rob van Raalte in het nieuw, toen hij na  een vrije trap van Adrie van Houwelingen de bal als een streep achter Gerrit Vlietstra plaatste. Na de wissel maakte Martin de Raadt er zelfs 2-2 van en de Tobbe-doelman moest met de voet redden na een inzet van Rienk van de Zee. Geert Zeilmaker maakte daarna aan alle zekerheid een eind door na een solo 3-2 aan te tekenen en even later bracht hij de stand op 4-2.

FLEVODRUK   KAMPIOEN  B-POULE.

In een rechtstreeks duel hebben Flevo-­druk en Welgelegen Vrijdag 18 april  uitgemaakt ­wie er zich kampioen van de B-poule mag­ noemen. Gedurende de competitie was ­Flevo-druk steeds koploper geweest en ­doordat de Harlinger Courant-voetballers ­het onderlinge treffen in hun voordeel­ beslisten kwam er een eind aan de wekenlange nek-aan nek race. ­   Flevodruk begon het treffen met een­ punt voorsprong op Welgelegen en omdat­ er na dit treffen nog een wedstrijd op heft programma stond, betekende zulks dat ­men een spannende wedstrijd tegemoet­ mocht zien.­   En die spanning kwam er ook. Welgele­gen nam het initiatief, maar vond een in ­goede vorm stekende doelman Pieke van­ der Schaaf op zijn pad en toen het be­ginoffensief van Welgelegen was geluwd,­ sloeg Flevodruk doeltreffend toe goal­tjesdief   Henk de Boer passeerde Jaap van­ Andel en Tjerk van Driesten en gaf ver­volgens doelman Egbert Brander het na­kijken, l-0.­   Welgelegen kwam sterk terug en sloeg ­opnieuw een beleg om de Flevo-veste. De ­krantenjongens veroorzaakten veel overtredingen, maar terwijl Welgelegen vol­op de aanval koos, doelpuntte Flevodruk ­opnieuw. De zeer sterk spelende Herman­ Olijerhoek brak uit samen met Bertus Nagel. Zij kozen de kortste weg naar het ­doel en een korte, maar felle voetbalbe­weging van Olijerhoek, deed de bal als­ een ’’bom’’in het Welgelegen-doel belan­den 2-0.   Flevo kreeg nog meer kansen, omdat de­ concentratie bij de Werfmensen even­ volledig zoek was, maar tot aan de wissel­ bleef het 2-0 voor Flevo-druk.­   Na de pauze kwam inderdaad het verwachte Welgelegen-offensief, maar schutter Frans Jorna schoot wel hard, maar ook onzuiver. Flevodruk moest tot tweemaal toe een wissel toepassen in de achterhoede. De verdediging leek stand te­ houden, maar toch zag Frans Jorna nog kans een doelpunt te scoren 2-1. ­ Welgelegen rook nog een kans en gooide­ alles op alles, maar Flevodruk kreeg toch­ nog een kans op  3-1. Henk de Boer reageerde echter niet op een goede voorzet van Jorrit Haan.­   Welgelegen kwam nog eenmaal dichtbij­ een treffer, toen Jonny Ligthart na eer­ fraaie solo juist naast schoot. De slotminuten brachten zo nog heel wat spanning.­

Eindstand     ­A-Poule         

­­­Tobbe                                   6-12        31-10

­Weinstube I                         7-10       21-14

­Hamstra                               6- 8        18-15­

Leeuwenbrug  I                   6- 6        19-14

­Leeuwenbrug  II                 6- 6          21-16­

Dobber                                  6- 6          19-17

­Weinstube II                        6- 2        14-37

­Hoekstra                              7- 0        13-41

Eindstand    B-­­Poule

­Flevodruk                             8-15       37- 9

­Welgelegen                           8-12       32-12

­De Beurs                               7-10       21-12­

Mesken                                 7- 7          21-21

­Weinstube III                      7- 6         I5-20

­Herberg II                            8- 5          18-27

­Greate Pier                           8- 5          18-34­

Citadel                                  7- 4          12-30

­Herberg I                              8- 4          15-29­    ­­­

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef