‘t PYPKE  WINNAAR  ONDERLINGE ZAALVOETBALCOMPETITIE 1978

De Lichtboei Kamp. 1978 A.Poule

Pypke Kamp. 1978  A-Poule

Vrijdag 11 april werden in de Waddenhal de­ laatste wedstrijden van de onderlinge­ zaalvoetbalcompetitie  1977-78 gespeeld.­  Deze avond moesten in de beide poules de­ kampioenen er uit komen. In poule A ­ gebeurde dit in een regelrecht duel tussen ­ de giganten Weinstube I-‘t Pypke I, een ­ wedstrijd die zo’n 300 belangstellenden  trok, en waarin beide teams goed zaalvoetbal lieten zien, waarin scheidsrechter ­ Age Tichelaar een goede wedstrijd floot. ­ Er stond voor beide teams veel op het­ spel, waardoor er behoudend werd begonnen. Toen de Weinstube defensie­ haar aandacht richtte op een solo van ­Anne Poeze verscheen Gerrit Stroetinga, ­ plotseling voor doelman Johan Drost en ­ nam de bal snel over en scoorde l-0. ­Enkele seconden voor de rust forceerde ­Wiebe van Dijk een penalty, welke door  ­Guus van Hurck achter doelman Cor van ­Dijk werd geprikt l-l. Nadat beide partijen gedurende 15 ­minuten beurtelings wat kansen kregen,  ­was het met nog 5 minuten te gaan ‘t ­Pypke welke door Sjonnie Algra met een goed doelpunt op 2-1 kwam. De Weinstube moest nu komen, er vielen gaten, en overtredingen, waardoor de uitslag snel ­doorsloeg, eerst was het Adrie Mess die ­een penalty benutte 3-1. Een terugspeelbal ­van Folly BijIsma werd opgepikt door ­Sjonnie Algra welke  de stand op 4-1 ­bracht.

In poule-B ging de strijd om de hoogste­ eer tussen de Tobbe II en de Lichtboei II. ­ De Tobbe begon, met eén puntje voor­sprong, wat rust in de ploeg bracht. De­  Lichtboei moest om kampioen te worden ­ komen, risico’s nemen.  ­Goed werk van de jeugdige Lichtboei- ­keeper Rinny ten Wolde, beperkte voor­lopig de schade, evenwel een solo van ­Jelle van Straten en een schuiver van Jelle ­Haan waren hem te machtig, wat een wisselstand van 2-1 opleverde. Na de wissel benutte Simon van Dijk een ­penalty , waarna Tonny Damsma­ verdiend de eer redde voor de Lichtboei.  ­Deze wedstrijd werd door Marten Wal­stra verdienstelijk gefloten.­­­

Herberg  2                            12- 3     16-65­­­

Exstador-voorzitter   Jitse Veenstra­  reikte na afloop de bekers en het ere-­metaal in de kantine der Waddenhal uit.­­