Weinstube  1 Kampioen A-Poule  1977

Weinstube 2 Kampioen B-Poule

Weinstube Kamp. 1977 A-Poule

Weinstube 1  Kamp. 1977 A-Poule

In de A-Poule is vrijdagavond  22 april de Weinstube kampioen geworden via een 7-3 overwinning op Hamstra. aanvankelijk nam Hamstra door Ruud Marisse een voorsprong van  0-2. Tegen het einde van de eerste helft reduceerde Wiebe van Dijk de stand tot 1-2. Na de wissel schiep Theo Dijkstra evenwicht. Guus van Hurck en Henk Brouwer zetten de Weinstube op een  4-2 voorsprong. Ferdinand Willekes bracht nog oven de spanning terug (4-3). Wiebe van Dijk, Follie BijIsma en ten laatste Frits Willekes zorgden voor een royale overwinning. Verder werd in deze poule nog gespeeld Tobbe I tegen Tobbe 2. Het werd een zachtzinnige broeder- moord  Tobbe I won met 5-0.  In poule B stuitte The Corner op heftige tegenstand van Tobbe 3. In de laatste minuten pas kwamen Klaas Tichelaar c.s. met 5-3 over de eindstreep. De kleine Voorstraat-derby ‘t Pypke-Flevodruk werd een vriendelijk partijtje, waarin de krantenmensen steeds voorgingen.  Zij trokken tenslotte met 6-4 de winst naar zich toe.

WEINSTUBE 2 KAMPIOEN B-POULE

Na 24 weken zaalvoetbal, en een nek ­aan nek race tussen de Weinstube 2 en de­ Lichtboei. is de eerstgenoemde j.l. vrijdagavond  6 mei kampioen geworden in de ­B-poule. De twee teams ontmoetten ­elkaar j.l. vrijdag. De Lichtboei had voor­ het begeerde doel aan een gelijkspel­ genoeg, de Weinstube moest winnen. Het­ was vooral voor de wissel een spannende­ en leuke wedstrijd. Nadat er nog maar­ een minuut gespeeld was, was er door beide teams reeds gescoord. Eerst de­ Weinstube door Joh. Puite, vanaf middenbal .1-1 door Sjoerd Nota. Enkele ­­­minuten later kwam de Weinstube op 2-1,­ weer was Joh. Puite de fabrikant. Na de ­wisselende kansen toonde Jenne v.d.­ Molen dat hij het scoren nog niet verleerd ­was, en uit een moeilijke hoek bracht hij­ de stand op 2-2. Jeep Bulthuis ingezet ­door coach J. de Jong bekroonde dit met liefst twee treffers, de Weinstube dus op­ 4-2. Nog voor de wissel kwam de­ Lichtboei terug en via een penalty scoor­de Rients v d Zee 4-3­ Toen na de wissel de  belangrijke treffer ­voor de Lichtboei uitbleef, zakte de ­moed, en brachten Hielke de Jager, Jeep Bulthuis en Klaas Wijbenga de eindstand­ op 7-3 voor de Weinstube.­­­

PRIJSUITREIKING

­De onderlinge zaalvoetbal competitie  is weer beëindigd. Het spel is uit. De ­spelers van F.C. Avondrood en de­ ,,bejaardensoos” zullen verder moeten­ teren op de vergankelijkheid der Glorie. ­De ,,krantenjongens” vrijdag in de ban­ van 125 jaar Harlinger Courant met een ­feest vierende supportersschare, hadden ­geen prijs, maar wel topscorer Jan Puite  ­(35 doelpunten) als hoogtepunt. De­ scheidsrechters zullen, het enkele maanden zonder kritiek moeten doen,  tenzij  look wedstrijd-secretaris Teun Kaale ­voórlopig de vrijdagavondse ergernissen­ bespaard zullen blijven. Halmanager ­Drewis Smedinga zal zijn schoenzolen ­voorlopig kunnen sparen, nu de kroegba­zen niet zullen ,,bellen” hoe of de stand­ in een wedstrijd is. Ook Folly Bijlsma ­kan zijn boor thuislaten, nu  voorzitter ­Jitze Veenstra tijdens de prijsuitreiking ­zinde op een andere competitie opzet in ­het najaar. De bekers gingen hem vlot uit­ de hand, alhoewel door het dubbele­ competitie systeem, de champagne al ­verzuurd was. Het aan de wedstrijd-se­cretaris aangeboden wandbord:  doch ­dyn plicht en lit de lju rabje, zal een­ teken aan de wand zijn. Overigens ­voorlopig voor u en voor ons zal op vrijdagavond  ,,Eigen haard is goud­waard” van toepassing zijn.