Keurtuin/HaRijOp  Kampioen A-Poule. 1987­ ­

Hong Kong kampioen  B-Poule

Op de foto het team van Hong Kong:  

Bovenste rij: D. vd. Hoek, F. Jorna, W. v. Keulen, Foe Yong Hai, P. Kuiken en K. vd. Hoek

Onder : J. v. Keulen, J. Nagel, R. Keur en Theo ? (Makkum)

­­­

Door met 4-3 te winnen behaalde het­ team van De Keurtuin/HaRijOp (politie-opleidingsschool) afgelopen vrijdagavond­  21 mei het kampioenschap in de A-poule van de­ Horeca zaalvoetbalkompetitie

Keurtuin H.R.O.-Weinstube 1  4-3.

Dit was zonder meer de spannendste­ wedstrijd van het seizoen, Keurtuin moet­ winnen, net als de Stube. En er werd hard­ gewerkt door beide teams en ook waren de­ mannen erg nerveus.­    De Weinstube kwam voor door een afstandsschot van Tony Damsma op het moment stond doelman Straub net in een­ mooie spreidstand en de bal rolde tussen de­ beenties door 0-1.­Die voorsprong duurde niet lang  want­, Theo Dijkstra wilde, erg dom, een bal met­ alle geweld binnenhouden dat deed hij met­ een omhaal en die kwam netjes in de voeten van Klaas Visser en die gooide weer al­  zijn vele P.k.’s in het schot l-l. ­ Maar de Weinstube werd beter. Keurtuin­   speelde op dat moment wat rommellen­d daar maakte Tony Damsma weer gebruik­ van hard knalde hij 1-2 in de touwen.­. Vlak voor de wissel een prachtige aanval van de Stube tussen Eddy Sjollema en Tony Damsma en de laatste scoorde 1-3.  Na de wissel was de Keurtuin duidelijk  aanvallender en na een minuut in de 2e helft miste iedereen een voorzet van rechts­ maar Willem Nielsen niet, hij tikte de bal­   binnen 2-3.­ Nu begon de Weinstube rommelig en­  vooral dom te voetballen ,zo kon Henk­  Draaisma op links volledig vrij komen en­ hij prikte de bal in­  de hoek 3-3.­ Daarna was de spanning te snijden en ­ toen liepen er bij de Weinstube twee man ­   die voetballen al 1000 jaar zaalvoetbal   Follie BijIsma en Theo Dijkstra en net die twee­ oenen verloren het hoofd. Eerst kreeg­   Bijlsma twee minuten van de uitstekend­­   fluitende Rob van Raalte en daarna­   Dijkstra. Twee minuten voor tijd kreeg­   Arie  Miedema de bal voor de punt en hij­ had deze avond al zo’n 15 keer gemist,­   maar deze keer was het dan raak 4-3 een­  mooie en vooral belangrijke doelpunt en­   wie kon die beter maken dan Arie,  dat­ werd deze aardige man van harte gegund.­  De Weinstube kreeg nog een kansje­   maar er werd gemist.  Keurtuin HaRijOp­   dus kampioen en over het gehele seizoen­  gezien,  terecht vooral hun zes basis spelers­   toonden weinigen zwakke plekken en de­   mannen speelden alle wedstrijden met veel­  inzet en coach Hans Hielkema hield deze­   ploeg als een echte commandant goed in de­   teugels.­­

Eindstand A-poule:   

Keurtuin         H.R.O.         (kamp).­                 18-31     83- 43­

Meijer Lichtboei                                                 18-28    106- 41­

Mesken Bouw                                                    18-23     59- 46­

Weinstube 1                                                        18-22     69- 46­

B E C                                                                    18-19     70- 57­

Welgelegen                                                          18-18     70- 74­

Weinstube 2                                                        18-13     64- 79­

Politie Sporr Ver.                                                18-12     51- 61­

Corner                                                                  19-12     41- 75­

Mercedes                                                             18- 1      37-113­­

HONG KONG KAMPIOEN  B-POULE

Hong Kong-Meerpaal   1-1­ 

­Hong Kong kon kampioen worden,­ maar dan wel eerst even winnen van de­ Meerpaal en dat is altijd moeilijk. De­ wedstrijd was vijf minuten oud,toen Klaas v.d.­ Hoek na lange afwezigheid inviel, voor een­ speler die op dat moment niet was te­ vinden.­  Nou en Klaas deed dat geweldig, net als­ vroeger mooie kromme ballen en natuurlijk nog steeds veel praten tegen de scheids,­ maar hij gaf wel een prachtige pass aan­ Romke Keur en toen kon die zelfs niet missen 1-0.­ Maar inmiddels was de verdwaalde speler weer op komen dagen en kon Klaas onder luid applaus weer in zijn zondagse­ kampioenspak worden gehesen. Hong­ Kong werd kampioen, Piet Kuiken maakte­ 2-0 en dit was de beslissing . De Meerpaal deed natuurlijk wat terug ,maar men was niet echt gevaarlijk, want­ pas in de laatste minuut een slap schot van­ Hampie van Dijk en die liet de Hong Kong­ doelman tussen de beentjes door rollen,­ waarschijnlijk paardrijden als hobby, de­ stand werd 2-1 en daar bleeft het bij.­  Hong Kong dus kampioen en een terechte kampioen met het meest bekeken spel en­ enkele heel goede zaalvoetballers. een aanwinst voor de A-poule.

Eindstand:­­ B-Poule

Hong Kong (kampioen)     18-35­

P.V.C.                                    18-28­

Meerpaal                              18-23­

Lichtendahl                         18-20  ­.

‘t Skutsje                               18-17­

Taxi 5555                            18-16­

Rijschool  3434                   18-16­

Baaz                                     18-12­

‘t Pypke                                18-11

­PoPaLo                                 18- 2­­

 

Vanavond behield Welgelegen hun mooie en boven verwach­ting tweede plaats . door een 7-3­ overwinning. De man uit de wouden Frans­Postmus maakte 4 goals en werd daarmee­ meteen topscorer in de A Poule. Siepie To­renbeek 2x en Jan Postma lx brachten het ­totaal op zeven. Tjeerd de Jong lx en­ Sjaak Schram 2x waren de mensen die voor­ de Katterug de doelpunten maakten ­ in de laatste wedstrijden­ in toernooi vorm. De eerste 3 van Poule A­ en Poule B spelen dan allemaal tegen­ elkaar.­ Het begint Om 18.00 uur. De eerste drie­­ wedstrijden zijn.­ 18.00 u. Mesken Bouw-Hong Kong­ 18.15 u. Meerpaal-Keurtuin HaRijOp­­ 18.30 u. Meijer Lichtboei-P.V.C. ­  Na het toernooi is er de prijsuitreiking­ van de onderlinge Horeca zaalvoetbal­ competitie.

De schutters van poule A :­                   ­

Welgelegen: Frans postmus                             41

Keurtuin :Willem Nielsen                                33­

Weinstube 1: Sjolema+Damsma                    26

Mesken : Coen Pennewaard                            14­

Weinstube 2: Bennie Oosterwijk                     22 ­

Bekerhuis E.C: Sjaak Schram                          19­

­­Corner: M Beuker                                              17

Lichtboei:Jaap Meyer                                    14

PSV: R. Heeger                                                13­

Mercedes: Sjoerd ten Hoeve                          10­­­­­

Schutters  Poule B :                                    

Jetze Nagel                           28­

Hessel Bootsma                  23

Kees Knier                            20­

ZijIstra                                  17­

R van Slooten                     14­

Yelmer Woudstra               14­

Rudy van Malsum             14

Achmed Badouri                16­

Tony Hobgen                      8­

Jacob Aartsma                    6­

 

Op de foto: Piet Straub, reserve doelman­. Jack Berendsen, Arie Miedema, Henk­ Draaisma, KIaas Visser, Piet Galema, Willem Nielsen, Hans Hielkema  Jan Willem­ Veenendaal, coach Harm Hielkema, sponsor Willem Manshande van de Keurtuin.­ Op de foto ontbreken de spelers Karel­ Dekkers en Theo Outhuyse.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef