FINALE’S  HORECA-COMPETITIE 1991-92

Click op de foto voor meer foto`s van de slotavond

File0263

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weinstube moet  winnen om een extra wedstrijd te forceren tegen de Lichtboei.

WEINSTUBE 1 – MESKENBOUW  4-1

En in de eerste ­acht minuten waren ze ook oppermachtig. ­Bennie Oosterwijk kwam alleen voor ­doel ook grote broer Robbie deed dat­ maar zelfs toen er , drie man alleen op­ doelman Visser afkwamen leverde dat­ niets op.  ­Ook niet toen in de tiende minuut­ Johan Schikker alleen doorbrak , ­maar toen floot scheidsrechter Jan ­v.d. Heide voor een vrije trap in het ­voordeel van Schikker maar misschien kon hij beter de voordeelregel toepassen (as dat niet se is­ dan zeit  Jan mij dat gauw genoeg).­ Mesken Bouw kon niet echt gevaarlijk worden . In de twaalfde minuut was het dan­ raak  Robbie Oosterwijk tikte een­ vrije trap breed op broer Ben en die ­haalde verwoestend hard uit 1-0.­ Twee minuten later een voorzet van ­Bennie Oosterwijk en daar was de uit­blinker  Bram Schaaf die hoog en hard ­inschoot, 2-0. ­Natuurlijk probeerde Mesken nog ­wel terug te komen , maar Bart Mes­ken z’n schoten waren richting Austra­lië en daar is ie net fut, hij het seker ­­heimwee.­ Met nog twee minuten te spelen in­ de eerste helft passeerde Rob Ooster­wijk op snelheid de kleine ’’brugge­wipper ’’Evert de Jong ’’ut ventsje liep ­um sien pootsjes onder sien kont weg ’’ ­maar dat hielp niet.­ Rob Schoot echter tegen de paal maar de terugspringende bal was weer­ voor  Bram Schaaf en dat was niet ver­trouwd deze avond 3-0.­ De goal die hij in de negentiende minuut maakte was helemaal prachtig in­ een keer uit de lucht ketste de bal achter Visser 4-0.­ In de tweede helft zakte de wedstrijd ­wat af, maar het verdedigende­ Weinstube duo Guus van Hurck en­ Ben Zeilmaker was ijzersterk en liet de ­Mesken aanval weinig kansen. Robbie­ Oosterwijk draaide zich wel een paar­ keer mooi vrij maar hij had pech met­ zijn schoten.­ Veertien seconden voor tijd wist Rein­ Mulder de eer toch nog te redden voor­ Mesken maar Weinstube was de­ kampioen van de tweede periode en­ de Lichtboei van de eerste periode zodat er volgende week een beslissing­ moet vallen.­­­

Eindstand A-poule

Weinstube 1                         7-13       47-16

Lichtboei                              7-12       48-26

Mesken Bouw                     7- 9         22-18

Visser Rec.                            7- 9         28-25

Weinstube  2                        7- 5         27-32

Kantine                                 7- 5         23-29

’t Noorderke                         7- 3         14-29

Tuinzicht                              7- 0         13-53

B-Poule

Gekroonde Leeuw              7-11       36-23

Le Coq                                  7-11       25-16

De Zwaan                             7- 8         26-16

van Windt                            7- 6         28-27

Midden Friesland                7- 6         20-21

Lichtendahl                          7- 5         19-21

’t Pypke                                7- 5         22-37

Gem. Harlingen                   7- 4         19-27

C-poule

Wallie Wieps                        7-11       27-22

Jonkman                              7-10       20-13

Cairo                                     7- 9         27-25

van der Pol                           7- 6         30-28

Lenger S.                               7- 6         19-22

Taxi 15555                          7- 6         27-33

Body Sport                           7- 4         22-19

PoPaLo                                 7- 4         20-30

LE COQ – GEKROONDE LEEUW  3-2

De wedstrijd om het kampioenschap­ in de B-poule tussen Le Coq en de Gekroonde Leeuw startte voortvarend­ voor de Arumers. ­En dat kwam vooral omdat Le Coq­ erg rommelig speelde en er weinig lijn ­in hun spel zat.  Jouke Kuipers was de­ eerste die een dekkingsfout van Le­ Coq afstrafte, 0-1.­ De Arumers kregen nog meer kan­sen, maar schoten van de omhaler ­Jaring Bilkert vlogen net naast of­ over,­ Maar Johan van IJs doet dat ’’ ut al­tiet wat stateger, hij sjut eerst de kat ­uut de beam (boom) ’’en scoort dan­ rustig , 0-2.­ Het was tijd voor Le Coq om wat te ­doen en dat gebeurde ook , zij het ­moeizaam. Pas laat in de eerste helft­ haalde Ramond Buis vanaf rechts hard uit en was doelman Tolsma verrast , 1-2. ­ In de tweede helft werd Le Coq iets ­beter en het was Robert Roeden , die­ goed keek en de bal vervolgens in de ­touwen deponeerde , 2-2. ­ Beide teams gingen toen voor de ­winst, maar de Arumers hadden duidelijk conditionele probleempjes. Een ­paar moesten ’’ hast an ‘e fietspomp’’,­ dus rook Le Coq z’n kans.­ En die zouden ook nog winnen, want­ Wiebren Zijlstra ging goed door en besliste de wedstrijd met 3-2 en ’’ut­ leek net as of  Wiebren even glim , ­lachte’’.­ Dat mocht ook wel , want Le Coq­ was kampioen en de Gekroonde­ Leeuw een hele goede tweede.­

WEINSTUBE 1 – DE LICHTBOEI  6-2

Dit moest natuurlijk het spektakel­stuk worden om het kampioenschap van de A-poule. De eerste minuten ­waren beide teams elkaar wat aan het­ aftasten en speelden zij voorzichtig. ­ Zo voorzichtig dat Johan Schikker ­na drie minuten de bal wegwerkte of­  terugspeelde , hij raakte de bal in ieder­ geval wat ongelukkig en het leer verdween in het eigen doel , 0-I.­ Maar de Stube had zich goed voor.­ bereid in het ’’ Wapen van Harlingen ’’ en ze waren dan ook over gemotiveerd. En vooral de kleine Guus van­ Hurck speelde as was ie twintig, hij­ gooide toen ’’oek sien kleine gespierde­ belugje’’ achter de bal in de twaalfde­ minuut en als een streep ketste het leder in de touwen, l-l.­ Dat kabinetsstukje herhaalde hij­ ook in de 17e minuut en toen zat­ Lichtboei goalie Guy Moolenaar er ­ook nog naast, 2-1. ­Na l minuut in de tweede helft­ ging de Zeeuwse pingelaar een duel ­aan met Rob Heeger en die pakte de ­bal en scoorde heel beheerst, 2-2. ­Maar de Weinstube was beter en zo kwam Menno Huizinga in de derde ­minuut in de problemen. Schikker­ pakte hem de bal af en schoof het leer ­naar Bennie Oosterwijk en die aarzel­de niet , 3-2. ­Het hek was van de dam en enkele ­spelers van de Lichtboei geloofden er­ niet meer in. Helemaal niet meer toen­ Bennie Zeilmaker in de zesde minuut de bal  ’’een optoeter ’’ gaf om vervolgens het leer via Sjon Nota in het doel­ te ketsen, 4-2. ­De Weinstube ging door en in de elf­de minuut een prachtige aanval van de­ broerkes Ben en Rob Oosterwijk en ­Rob mocht dat afronden, 5-2.­ Flip Cornelissen ’’sien grieze snor ’’­ vertoonde wel drie krullen, ’’ut leek ­wel een bargesteertsje ’’ zo trots was­­ hij . Vlak voor tijd werd het zelfs 6-2­ door een goed spelende Rob Ooster­wijk en daarmee was de Stube gezien ­hun spel in de tweede periode terecht­ kampioen. Een pluim echter ook voor ­de Lichtboei , dat het gehele seizoen­ sterk speelde, maar jammer genoeg­ voor hen in ’t laatst net iets te kort­ kwamen.­­­

 

Poule-C   le periode:­            1. Gekroonde Leeuw­  2.Gemeente Harlingen­

Poule-C  2e periode:­            1. Wallie Wieps­     2.Jonkman­

Poule-B  le periode: ­          1. Tuinzicht­         2.’t Noorderke­

Poule-B 2e periode:­           1. Le Cog­         2. Gekroonde Leeuw­

Poule-A le periode:­           1. De Lichtboei­        2. Meskenbouw

Poule-A 2e periode:­          1. Weinstube­ 1        2. De Lichtboei

Finale:­                                   Weinstube I-De Lichtboei­          Weinstube algemeen kampioen­­­

 

Olivetti bokaal 1991-92

Mesken Bouw-Kantine 6-2

Kantine is toch een ploeg die voor een verrassing kan zorgen en helemaal was dat het geval in het Olivetti be­kertoernooi. Het begin daarentegen was duidelijk voor Mesken Bouw dat na lange tijd weer eens bijna compleet was. Zelfs Hielke Jager was weer hersteld van zijn rugblessure (die billug sliet om ut leven natuurlijk van al die triatlons). Ook de kleine kok van Oranjeoord Frans Faber was weer van de partij en hij was het die na vier minuten Mes­ken op voorsprong zette 1-0. Het draaide niet lekker bij de Kan­tine Gerrit van der Geest speelde ver beneden zijn kunnen „maar wat wil je die beesjes wille ut land weer in ut voorjaar”. Toch werd het 1-1 en het was André van der Woude die Joh. Visser kans­loos liet. Toen begon Mesken Bouw te draaien en vooral Bart Mesken zag winstkansen. ‘Soms komt ie wel us niet opdagen, maar at ur winstkansen binnen is ie ur bij as een bok op ‘e ha­verkist.’ Rein Mulder en Bart Mesken zorg­den voor afstand 3-1 en de uiteinde­lijke uitslag werd 6-2 voor Mesken Bouw. Dat direkt na deze wedstrijd de volgende tegenstander, de Lichtboei ontmoette.

Lichtboei-Mesken Bouw 3-3

Ook hier was het bal in de vierde mi­nuut. Sjonnie Nota verkeek zich op de snelheid van Rein Mulder en trok de man aan zijn arm terug. Scheidsrech­ter Jan van der Heide stond er met de neus op en gaf terecht een strafschop. Hielke Jager benutte de strafschop, alhoewel Guy Moolenaar de bal toch nog raakte 1-0. In de zesde minuut probeerde Nota zijn fout goed te maken, maar zijn harde schot werd keurig gestopt door Joh. Visser. Het was bij de Lichtboei vooral de ondergewaardeerde Rob Heeger die zich het ‘Hompe Skompus’ liep. Maar z’n maten begrepen hem niet ‘nou valt dat oek niet altiet met’. Menno Huizinga speelde na wat blessureleed ook weer mee, maar hij hield zich toch wat in. Zijn zoon ech­ter niet, die gaf Willem Beimers in de veertiende minuut een mooie pass. Laatstgenoemde draaide zich mooi vrij en scoorde fraai 1-1. Eén minuut voor tijd schoot Rein Mulder nog tegen de paal, maar doel­punten vielen er niet meer in de eerste helft. In de eerste minuut van de tweede helft werd het houtwerk weer getest ditmaal door Frans Faber. ‘Die goals binne deur Bart zelf maakt, die binne niet stukken te krijen. Na 2 minuut 15 krijt die gekleurde jonge van Nota de bal voor sien ver­keerde poot, links dus, hij haalt uut en raak 2-1 voor de Lichtboei. Gezien de kansen was dat wat tegen de verhouding in, maar de goals tellen. Vervolgens was er een ongelukkige botsing tussen Hielke Jager en Willem Beimers (maar ja die zachtrose jonge is groot wudden met speklappen en bruune bonen) dus kwam Beimers wat ongelukkig neer, maar er was geen op­zet bij. Tot de twaalfde minuut bleef het 2-1 voor de ‘de Boei’, toen echter ging Evert Tolsma goed door en scoorde tussen de benen van de goed keepen­de Guy Moolenaar door 2-2. In de dertiende minuut een zelfde doelpunt en ditmaal was het Sjaak Schram die scoorde 2-3. De Lichtboei bleef drukken, maar Joh. Visser keep­te een puike partij.Tot twee minuten voor tijd, weer haalde Nota uit en even werd de bal van richting veranderd en zo kwam de Lichtboei toch nog langszij.

De Lichtboei-Kantine 7-2

Omdat het doelsaldo niet telde in de­ze finalewedstrijden moest de Licht­boei winnen om nog een kleine verlenging te spelen tegen Mesken Bouw. In de vierde en vijfde minuut besliste de Lichtboei de wedstrijd. Door go­als van Willem Beimers en de goed spelende Sjonnie Nota werd het 2-0. In de tiende minuut lieten Rob Hee­ger en Erwin Huizinga even zien dat ze „om ‘e bliksum wel voetballe kan-ne”. Met een prachtige dubbele één twee sneden ze door de defensie en scoorde Erwin 3-0. Waarschijnlijk had Hannes tegen z’n ploeg gezegd dat ballen op de paal of lat dubbel telden want maar liefst drie keer in zes minuten raakten ze het houtwerk. Toen gebeurde er toch nog een won­dertje. Normaal loopt Kees Knier al­leen maar hard als ‘ur een peleton M.E.-ers achter um anzit’ maar dit keer wilde hij de bal pakken en sco­ren en dat gebeurde 3-1. Na de winst speelde de Lichtboei de wedstrijd rustig uit en won met 7-2 Lichtboei goals van Beimers (2x) Frans Postmus (lx) en André van de Woude schoot éénmaal vliegend in ei­gen doel. Talhout scoorde nog voor de Kantine.

Er moest dus nog twee x vijf minuten worden gespeeld tussen Mes­ken en de Lichtboei. Strafschoppen Die wedstrijd bleef 0-0 en dat kwam vooral door schitterende reddingen van beide keepers Guy Moolenaar enairaiscnoppen aus en weer speeiuen de keepers hier een hoofdrol. Guy Moolenaar stopte er van de acht penalties maar liefst drie, maar Joh. Vis­ser deed dat nog beter en pakte er vier. Mesken Bouw dus winnaar van de Olivetti bokaal.

Eindstand Olivetti-bokaal

  1. Mesken Bouw  2-3               9-5
  2. Lichtboei          2-3              10- 5
  3. Kantine            2-0              4-13

Omdat het doelsaldo niet telde, won Mesken Bouw na verlenging en straf­schoppen met 5-4.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef