WEINSTUBE 1 KAMPIOEN HORECA-COMPETITIE  A-Poule 1990-1991

Click op de foto voor meer teamfoto`s actiefoto`s en van de slotavond

Weinstube Kamp. 1991 A-Poule

WEINSTUBE 2 KAMPIOEN B-Poule  / `t NOORDERKE KAMPIOEN C-Poule

Weinstube 1 is er afgelopen Vrijdag 3 mei in geslaagd na een beslissingsronde met de winnaars van de eerste en derde periode, Meskenbouw en de Lichtboei het kampioenschap binnen te halen. In de Finale wist men beide wedstrijden winnend af te sluiten

Weinstube 1-Lichtboei      3-2

­De beslissingswedstrijden tussen de­ drie periode-kampioenen begon met­ de Weinstube tegen de Lichtboei.­  Coach Rinnie Brandsma  ’’al sien acht ­poten ’’ trilden van de zenuwen , even­als Flip Cornelisse  ’’Die konst wel ei­es in sien kont kok ’’. Ook Lichtboei­ coach Koos Weitenberg  ’’vrat ’’ sigaren ­tegen de nervositeit.­  Weinstube begon zonder Johan­ Schikker die kwam pas op slag van­ rust , maar de Lichtboei miste alle ­wedstrijden zijn verdediger  Sjonnie­ Nota. Sjonnie moest met Harlingen mee naar W.K.E. en liet , na overleg ,­de Lichtboei maar voor wat het was. ­Mijn inziens geen goeie zet , zowel van ­Sjon als van Harlingen , maar Nota ­heeft de rest van het seizoen toch zijn ­waarde bewezen voor zowel Exstador ­als de Lichtboei , het zaalvoetbal dus.­ De wedstrijd begon met twee teams­ die elkaar wat aftasten , en toch niet ­schroomden de aanval te zoeken .­Vooral defensief speelde de Weinstube ­sterk en hard , er werden weinig kansen weggegeven . Toch zijn jongens als­ Rob Oosterwijk , Frans Postmus en­ Jean Pierre de Haan levensgevaarlijk­ voor een onoplettende defensie. Aan­ de andere kant loerde Bennie Oosterwijk op zijn kansje en die kreeg hij in­ de dertiende minuut . Jeen Waterlander nam snel een corner , tikte op Ben­­nie Oosterwijk en die passeerde de­ goed keepende Guy Molenaar  l-0 . ­De vreugde duurde precies één mi­nuut , toen tikte Jean Pierre de Haan de bal naar Robbie Oosterwijk die­ maakte een halve draai en tikte fraai­ 1-1 achter Van Riet . ­Na de wissel probeerde de Lichtboei ­nog meer te drukken , maar Guus van­ Hurck en vooral het duo  ’’ iezer en ­staal ’’ Schikker en Jager  ’’zette je direct niet anne kant ’’. ­In de vierde minuut vloog Jeen Water­lander ineens op rechts langs iedereen ,­haalde hard uit en scoorde 2-1.­Twee minuten later  precies hetzelfde ­verhaal , weer een moeilijke hoek en ­weer raakte Jeen de touwen 3-1.­ Het hoofd van Lichtboei-speler Rob­ Heeger boog en hij  prevelde iets van ­ ’’yt hele jaar skoppe se niet een deuk­ in een pakje zachte butter en nou ma­ke se twee wereld goals’’.  Frans Postmus maakte in de zestiende minuut ­nog 3-2, en de goed spelende Bennie ­Zeilmaker moest nog een keer redden maar de Stube won de eerste belang­rijke wedstrijd

­

Lichtboei-Mesken Bouw     6-1­

Pech bleef de Lichtboei achtervolgen ,­ want dit keer gaf Menno Huizinga er ­de brui aan, helemaal tegen zijn prin­cipes in . Het spel was te hard , volgens­ Menno , maar ik dacht meer  ’’ dat ie de­ smoor in had  ’’ vanwege het verlies in ­de eerste wedstrijd . Jammer want het ­is zo’n prachtige speler , hij komt ook­ zeker weer terug ,­  De Lichtboei ving dit verlies echter­ kundig op , temeer ook omdat  Mesken­bouw niet al te best speelde, waarschijnlijk had Bart z’n jongens wat teveel proberen te motiveren. Het waren­ bij de Lichtboei Rob Heeger en Piet­ Deelstra die het meeste verdedigende ­werk deden . Soms kwam er zelfs niemand op tijd terug , maar dan klaarde Molenaar het klusje alleen wel. Meskenbouw kon de juiste richting niet ­ vinden . ­Frans Postmus had daar geen probleem mee en maakte 1-0 en niet lang­ daarna kon Robbie Oosterwijk zelfs­ 1-0 achter Visser prikken . ­Dertig seconden voor de wissel leek­ Mesken terug te komen , via Barts ­meesterknecht  Jaap Meijer werd het­ 1-1. Ook in de tweede helft kreeg Mesken niet het heilige vuur , anders altijd ­vol inzet en karakter waren ze nu wat l­auw. En toen begon ook Jean Pierre Haan de scherpte te krijgen. In de­ derde minuut maakte hij na een goede actie 3-1. ­In de zesde minuut schoot Frans­ Postmus tegen keeper Johannes Visser aan , de bal kwam voor de voeten­ van Jean Pierre, 4-1.­ Vijftig seconden later weer Postmus­ tegen Visser en weer, heel subtiel  Jean P­ierre 5-1. Weer ongeveer één minuut l­ater was het Frans Postmus die het­ nog eens waagde en dit keer ging de­ bal langs de keeper 6-1. ­Deed Mesken dan niets , jazeker dat­ kreeg  ’’bulten ’’  kansen , maar het gel­ukje dat de Lichtboei had , hadden zij ­niet , Mesken werd dus zo goed als uitgeschakeld.

­­

Weinstube I – Meskenbouw    5-2­

Weinstube had aan een gelijkspel genoeg , terwijl bij een nederlaag de­ Lichtboei nog kampioen kon worden. ­Mesken had ook nog kans, maar dan moest er met 11-0 gewonnen worden, en dat kan niet . Bennie Oosterwijk begonnen met een schot op de paal , en ook dit keer bleef het team van Mesken ver onder de maat Daarbij dient gezegt te worden , dat de jongens van de Weinstube wel goed en enthousiast speelde. De Stube begon beheerst , en dat duurde dan ook tot de elfde minuut alvorens Bennie Oosterwijk  een mooie actie maakte, die een fraai doelpunt opleverde 1-0.Vijf minuten later ging Johan Schikker door , puur op karakter. Hij kreeg de bal, haalde uit en het was 2-0.

Na de wissel dacht Bart   ’’as jimme het niet doen , doe ik ut self, ongelukken ’’, en hij verkleinde de achterstand naar 2-1. Maar dan ’’ is ie u weer ’’, Johan Schikker, soms ’’ suust um gien dubeltsje weigere ’’, nu echter speelde hij erg sterk, prachtig tilde hij de Weinstube weer naar 3-1. Een minuut later, een prachtige ADS (achter de schouwburg)-combinatie, tussen de kleine Guus van Hurck en de Rooie furie Hielke Jager . De laatste ronde het af , 4-1. De wedstrijd was gelopen Flip hoefde niet nog meer krullen in ’’ sien grieze ’’ snor te draaien en Rinnie Brandsma  stond plotseling bewegingloos op ’’ sien acht pooten ’’. Bennie Oosterwijk en Bart Mesken bepaalde de eindstand op 5-2, en de Weinstube was eindelijk weer eens kampioen.