Visserijtoernooi 1993

Click op de foto voor meer foto`s.

File0008

Trainer G.  Janssen met de Visserijcup 1993

Vrijdag 28 September j.l, was hel al weer de drie­ëntwintigste keer dat Exstador de strijd om de visserijcup gaan organiseren. Deze keer met als tegenstanders, Franeker , M.K.V `29 ( Leeuwarden ), W.Z.S. (Sneek) en C.A.B. (Bolsward). Exstador deze keer zonder Frans Faber en Ronald van Riet, wist met een op nog meerdere plaatsen gewijzigd team ten opzichte van vorig seizoen toch beslag te leggen op de eerste plaats. Een goeie opsteker zo aan het begin van de oompetilie. Exstador met in het doel Bert Erents en de veldspelers Rein Mulder, Koen Pennewaard, Bart Mesken, Guus van Hurck en de beide nieuwelingen Bram Schaaf en Alard Bosga, wisten met goed gegroepeerd voetbal alle tegenstanders achter zich te laten¥ Zodoende kwam de felbegeerde visse­rijcup  na enige  jaren weer in Exstador bezit. De Enigsinds gewijzigde tactiek van het duo Brandsma en Janssen ten opzichte van vorig jaar, bleek toch een goede uitwerking te hebben op de groep. Ondanks een meerderheid aan aanvallers, werd de toch wat meer behoudende spelwijze goed ten uitvoer gebracht en met enig geduld wachtte men de kansen af.

Exstador – Franeker 1-0.

De eerste wedstrijd was legen de winnaar van vorig jaar, en wisten de Franekers de editie 1992 nog wel in hun voordeel te beslissen, dit jaar hadden de klokkenluiders echter geen antwoordt op de Exstador tactiek. Het lukte beide teams in het begin vooralsnog nog niet te scoren, maar met nog zo`n vijf minuten spelen was het Bart Mesken  die op aangeven van Guus van Hurck de bal er flitsend in schoot, Exstador de eerste twee punten en Bart matchwinnaar.

Exstador – W.Z.S.  4-1

De tweede wedstrijd was tegen het sterke W.Z.S* uit Sneek, die men ook in de competitie tegen zal komen. Ook hier zouden de Harlingers aan het lang­ste eind trekken.  W.Z.S.  begon in het begin wel wat aan te dringen maar de thuisclub liet de deur op slot. Het was Bennie Oosterwijk die de Sneker aanvalsdrift afstrafte en de 1-0 liet aantekenen. Het ijs was gebroken en met enige regelmaat waren het achter eenvolgens Rein Mulder, Bram Schaaf en nogmaals Oosterwijk die Exstador op 4-0 wisten te zetten. Dat W.Z.S. nog eenmaal kon tegenscoren lag aan een misverstand tussen de Exstador- goalie en de bal, 4-1 dus.

Exstador – C.A.B. 1-0

De mannen uit de oliebollenstad was de volgende tegenstander voor Exstador en ondanks dat dit op papier niet direct de sterkste ploeg was, had men ondanks de vele kansen toch de meeste moeite mee. Een terechte strafschop, overigens, moest er aan te pas komen om de toch verdiende winst te verkrijgen. Bram Schaaf voltrok het vonnis zoals hem dit ook wel is toe vertrouwd.

Exstador – M.K.V.`29. 4-1

De laatste wedstrijd zou slechts nog een formali­teit zijn, want Exstador had reeds voldoende punten behaald. Haar de leiding op de bank wilde dat ook deze wedstrijd zou worden gewonnen, dus De jeugdige Exstador spelers, teza­men goed voor zo`n  …. jaar deden hun plicht en door Bram Schaaf werd het dan ook al vrij snel 1-0. Dezelfde speler wist er zelfs 2-0 van te maken. Maar M.K.V. kwam weer even terug in de wedstrijd, dit mede door de inbreng van de sluwe oude vos Kees Hiemstra met zijn vierenvijftig jaar, 2-1. Exsta­dor schrok, dit mede door de opmerkingen van de bank weer wakker, en nadat Rein Mulder geblesseerd het veld moest verlaten, was het Alard Bosga die op aangeven van wederom Bram 3-1 kon laten aantekenen. Het zou zelfs nog 4-1 worden maar wie dat doelpunt maakte is helaas niet meer bekend. En met de maximale winst kon «ten zich op gaan maken voor de prijsuitreiking. Als een gelukkig mens mocht de oude trainer G. Janssen dan ook met een voldaan gevoel de visserijcup in ontvangst nemen

Visserijtoernooi

Bovenste rij: G. Janssen, B. Mesken, R. Mulder, K. Pennewaard en B. Erents. Onderste rij: A. Bosga, B. Schaaf, B. Oosterwijk, G. v. Hurck en H. Smit.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef