Wedstrijdverslagen, foto’s  Meromar Seafoods  competitie van 29 januari  2016.

Wedstrijden B poule

SVO Attema – de Bock Computers    3-1

IMG_6327

Johan Visser kansloos Richard Amels SVO Attema, 1-0

Al na anderhalve minuut liet Richard Amels keeper Johan Visser kansloos en was het 1-0 voor SVOA. Nigel Breidenbach leek 2-0 te maken maar zijn schot spatte op de paal. Nee dan was Richard Amels even scherper want hij knalde ook 2-0 in de touwen. De Bock kon de juiste richting nog niet vinden, Jelte Kroes kwam voor een leeg doel maar had ut haar voor sien ogen hangen en mistte. Maar Jeroen Zuiderhof wist even later keeper Hessel Zuiderhof wel kansloos te laten 2-1. Later raakte keeper Zuiderhof geblesseerd aan zijn oog en dat is altijd lastig maar ut komt weer goed. In de 2e helft ging de Bock wat meer in de aanval maar de juiste richting wisten ze niet echt te vinden. En toen Fabian Donderwinkel er 3-1 van maakte was het over en uit met de Bocken.

Veltman Maritiem – Cafe ’t Skutsje    5-5

Mathijsz Boonstra vloog er in 3-1

Mathijsz Boonstra namens `t Skutsje 3-1

Beide teams waren aardig gelijkwaardig aan elkaar en wisten ook nog redelijk vaak te scoren. Aan beide kansen waren er kansen maar hij wilde er eerst nog niet in. Na 8 minuten heen en weer gevlieg was daar eindelijk Marvin Brandsma die Veltman de leiding bezorgde 1-0. En Veltman was los Snoussi Sailaman scoorde van ver en hard 2-0 en ook 3-0 kwam van zijn voet. Ut Skutsje kwam terug een omhaal van Mathijsz Boonstra vloog er in 3-1 en Richard Ysbrandi zorgde voor de anschluss treffer 3-2. Meteen was daar weer een antwoord van Veltman hun topscorer Justin Attema roste 4-2 binnen. Maar de jongkjes van ut Skutsje hadden gember in hun reet, ze kwamen terug. Direct in de 2e helft werd het 4-3 door Richard Ysbrandi en hij was scherp want ook 4-4 tikte hij in de touwen. Wie o wie zou het winnen, het leek Veltman te worden Marvin Brandsma maakte 5-4. Het laatste woord was aan Mathijsz Boonstra heel netjes bezorgde hij ut Skutsje toch nog een punt 5-5.

Oosterhof/Holman – Futsal Harlingen    3-1

IMG_6367

OH keeper Erik Hoogeveen keepte een sterke partij.

OH is de nummer 1 in de B poule en zij moesten tegen de nummer laatst Futsal. Toch leken ze aardig aan elkaar gewaagd en waren er aan beide kanten kansen. Maar OH opende de score, Sietse Sytema bleek over een gouden puntsje te beschikken want daarmee joeg hij 1-0 in het Futsal net. En toen OH een vrije trap kreeg joeg Brent de Groot de bal snoeihard in het kruis 2-0. Futsal hadden de wereld an wissels op e bank maar toch was OH de betere ploeg. Een pegel van Brent de Groot kwam op de paal maar Kor Steert stond klaar om de rebound binnen te tikken 3-0. Even leefde de mannen van Futsal op Mark de Rooi vloog ur as een speer deur zette voor en Bouwe v d Veen ronde netjes af 3-1. De wedstrijd werd wat rommelig ze vlogen alle kanten uut behalve de goeie. De beste man was OH keeper Erik Hoogeveen hij hield sien goal op één na skoon.

Bakkerij Elsinga/v d Kooi Schilder – PoPaLo    4-5

Frank Pietersma 3 maal raak vo

Frank Pietersma 3 maal raak voor Elsinga/vd. Kooi

PPL mistte veel spelers en ze hadden ook geen wissels, maar het ergste was dat hun geestelijke leider Keimpema er ook niet was. Het was dan ook even schrikken toen Andre Alberts met een droog schot 1-0 maakte. Maar PPL begon ook te drukken en een mooi stiftballetje van Lowie Quisenaerts betekende 1-1. De volgende bal kwam via Evan Sertina bij ons Belgje Lowie Quisenaerts en die scoorde weer 1-2. Andre Alberts knalde nog een op de paal dat deed Frank Pietersma later beter hij maakte 2-2. Vervolgens tikte Lowie de bal op Evan Sertina die ook scoorde 2-3, en uit de draai werd het door Frank Pietersma weer gelijk 3-3. Even later schoot Frank een mooie kans hoog over en kreeg Andre Alberts 2 minuten straf voor een grote vreet. Norbert wist hier van te profiteren en PPL kwam voor te staan met 3-4. De zege leek binnen toen Lowie Quisenaerts verrassend hard uithaalde en er 3-5 van maakte. Het werd nog spannend Andre Alberts knalde op de paal de rebound was voor Frank Pietersma en hij scoorde wel 4-5. EvdK probeerde nog van alles maar PPL won en dat zonder coach Keimpema ut was een wonder.