Visserijtoernooi 1975

Woensdagavond vond onder grote ­belangstelling het zaalvoetlbaltoernooi  ­om de visserijcup plaats. De organisatoren had door de komst van twee ster­ke teams uit Noord-Holland een goede  greep gedaan. ­ Uit Amsterdam kwamen de Jaap  ­Edenboys  met Sjaak Swart,  Tonnie ­Pronk, Theo van Duivenbode, Bram ­Haverkamp, Rudi Driesen, Bert Bak­ker, Jan Mienen. Uit Haarlem kwam  en selectieteam waarvan Jan Keur ­en Henk Sieraad landelijk bekende ­zaalvoetballers zijn. Franeker kwam­ met o.a. de kaatser Catrinus v. Seijst,­ de snelle Tjeerd van der Kooy en in ­de  achterste  gelederen  natuurlijk­ good old Koos Weitenbeng. ­Exstador. (onze plaatselijke zaalvoet­balklub ) compliteerde het viertal met ­Jitse  Veenstra, Folly Bijlslma, Guus v. ­Hurck, Wiebe van Dijk, Frans Faber,  Theo Dijkstra en Jan van Velzen. ­

Het  publiek kreeg  deze avond waar ­voor haar geld. Jammer was alleen ­dat de wedstrijd, die de beslissing  moest brengen, Jaap Edenboys-Exstador niet dat  resultaat bracht waarop­ de ruim 300 toeschouwers hadden ge­hoopt . ­Exstador werd reeds in de eerste minuu­t met een achterstand geconfronteerd ­door een doelpunt van Sjaak Swart.­ Nadat Jan van Velzen en Frans Fa­ber de kans op de gelijkmaker hadden ­laten liggen sloegen de Amsterdammers weer toe. Het was opnieuw­ Sjaak Swart die de overigens voortreffelijk op dreef zijnde doelman Jitse Veenstra kansloos passeerde. Nadat­ op slag van rust Guus van Hurck een­ strafschop voor Exstador naast schoot­ keerde het getij definitief­ Bram Haverkamp  en Tonnie Pronk 2x­ bepaalden de eindstand op 0-5. Ook­ Wiebe van Dijk miste nog een strafschop voor Exstador.­

De uitslagen waren:­

Exstador-Franeker  2-0­

Jaap Edenboys-HVB  3-0­

HVB-Exstador  1-2­

Franeker-Jaap Edenboys     3-5­

HVB-Franeker   6-0­

Exstador-Jaap Edenboys   0-5­

Sjaak Swart scoorde 6, Bram Haverkamp 4x, Tonnie Pronk 2x, Theo van­ Duivenbode lx.­ Catrinus van Seijst was de eerste­ speler die de Amsterdamse doelman­ Bakker passeerde. Overigens werden alle ­tegendoelpunten bij de Jaap Edenboys gescoord door  Franeker.­ Voor Exstador scoorden die avond­ Jan van Velzen, Frans Faber, Folly Bijlsma en Wiebe van Dijk allen lx.­  Bij de prijsuitreiking had de heer­ J. B. Erents  naast woorden van lof­ voor het goede toernooi een verma­nend woord voor de ex-profs over­ hun houding tegenover de scheidsrechters. Sjaak Swart echter vond de­ze opmerking  niet op zijn plaats­­­­

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef