Visserijtoernooi 1974

Weinig publiek en sfeer bij­ zaalvoetbal, voetbal van matig gehalte.

Woensdagavond was het toernooi­ om de Visserijcup tussen twee teams­ van z.v.v. Exstador, twee van Robur,­ twee van Harlingen en twee van ­Zeerobben. Het toernooi was al ge­degradeerd toen bekend werd, dat ­de verenigingen Harlingen en  Zeerobben hun eerste elftalspelers geen­ toestemming verleenden er aan deel ­te nemen. Vooral Harlingen beschikte ­over  sterke  spelers.  Deelname ­van hen had het toernooi een beter­ evenwicht kunnen brengen.  Nu was­ in de hoofdpoule Exstador 1 al ge­doodverfd kampioen.­ Het publiek bleef deze avond thuis.  ­Er werd matig gevoetbald en het­ duurde te lang.  De finale werd voor ­slechts 16 toeschouwers gespeeld.­ Het venijn zat deze avond in de ­staart. De wedstrijd Robur 2-Harlingen 2 werd bij de stand  1-1 gestaakt wegens vergaande wanor­delijkheden

­De finale tussen  Exstador 1 en 2 ­had nog iets van de avond kunnen ­redden, maar de einduitslag was­  0-0  Strafschoppen moesten uit­komst geven. Exstador 2 benutte er ­vier van de zes. Exstador 1 scoorde­ slechts 2x. Exstador 2 dus winnaar.­  De heer Joh. Erents reikte na afloop ­de prijzen, w.o. de Visserijcup, uit.­ Algehele leiding van dit toernooi was in  handen van Age Tichelaar, terwijl  als scheids­rechters de heren Jan Nieuwenburg en Jelmer van der Hoek fungeerden.­­

 

Eindstanden waren als volgt.

Poule A: ­         Exstador 1            3-6          13-2

Harlingen 1          3-4            8-7

Robur 1                 3-1            2-8­

Zeerobben 1         3-1            1-7

 

Poule B.­           Exstador 2            3-5            8-2­

Harlingen 2          3-4            2-l­

Robur 2                 3-3            4-4­

Zeerobben 2         3-l             1-6­­­­

 

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie