Visserijtoernooi 1989

Woensdag was er dan weer het eerste grote zaalvoetbaltoernooi van dit seizoen. En daarbij ging het om de Visserijcup. Nu viel de publieke be­langstelling ietsje tegen, maar dat kwam omdat op het Balkland de oud internationals speelden. Zes teams deden er deze keer aan mee.

In pou­le A waren dat Exstador 2, Robur en Zeerobben. Exstador 2 begon tegen Zeerobben en die werden volledig overspeeld door Exstador, voordat bij Zeerobben de ogen werden geopend stond het al 4-0, door prachtige goals van o.a. Sjaak Schram, Gerard Tienstra en Jan Postma. Ook won Exstador 2 van Robur, dit keer werd het 2-0 omdat Robur wat minder ruimte gaf om goed voetbal te spelen. Zeerobben tegen Robur eindigde in 1-0, voor Zeerobben, de Robben kregen kansen zat, maar trainer Japie Zijlstra zal het vizier van de mannen toch wat moet bijstellen. Exstador 2 kwam dus in de finale, Zeerobben werd tweede en Robur laatste in de poule A.

In poule B zaten Exstador 1, Harlingen en Eiland Urk, en hier bleek Exstador 1 duidelijk de sterkste. Eerst werd er met 6-1 van Eiland Urk gewonnen en vervolgens kreeg een ‘gehandicapt’ Harlingen met 7-0 ,,op ‘e kont”. Exstador 1 winnaar dus in poule A en tweede werd Eiland Urk dat Harlingen nog met 3-2 versloeg.

Om de 5e en 6e prijs speelden Har­lingen tegen Robur en Harlingen won. Zeerobben won de strijd om de 3e en 4e plaats tegen Eiland Urk.

De finale ging dus tussen Exstador 1 en Exstador 2, en al snel bleek dat Exstador 1 wat technischer was, maar de inzet van het tweede team erg groot was. En al snel was het Sjaak Schram die voor het tweede de score opende, Exstador 1 kwam terug door een mooie omhaal van Sjonnie Nota 1-1. Exstador 1 drukte wel, maar er werd teveel gepield in de aanval en daar wist de kleine Guus van Hurck wel raad mee „hij was se fuul as een bargje” en gaf zijn direkte tegenstander Frans Postmus geen ruimte. Toen vloog een speler weer van het tweede door de defensie en keilde de bal achter doelman Gerrit v.d. Ploeg 2-1, het hek was van de dam „de mannen hadden gember in ‘e kont”. Gerard Tienstra maakte 3-1 en Rein Mulder deed daar nog een schepje bovenop 4-1. Toen werd Guus van Hurck wegens zijn 300ste (!) overtreding twee minuten weggestuurd en kon Frans Post­mus tegenscoren 4-2. Maar de mannen bleven gaan en Wiebe Attema maakte de afgang compleet en hij schoorde 5-2. Exstador 2 werd dus een zeer te­rechte winnaar van de Visserij Cup en Exstador 1 wat teleurstelend tweede, ja er is nog een hoop. werk te doen voor hun nieuwe trainer Sjonnie Nota.

De leiding was weer in uitstekende handen van Jan Wever en Jan Efde en verder was het een geslaagd toernooi. Misschien als de voetbalvereniging Harlingen bij de volgende visserijdagen weer wat organiseert, dat ze dan eerst even met elkaar in overleg gaan voor beide vereniging wel zo leuk, dat men niet tegelijkertijd speelt.

File0090

Bovenste rij: W. Hoffman, B. Oosterwijk, Sj. Nota, G. vd. Ploeg, J. Postma, R. Mulder, A. Ewouds en G. v. Hurck. Onderste rij: H. Jager, E. Tolsma, F. Faber, Sj. Schram, G. Tienstra en F. Postmus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindstand:

1 Exstador 2

2 Exstador 1

3 Zeerobben

4 Eiland Urk

5 Harlingen

6 Robur

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef