Visserijtoernooi 1996

De veldvoetballers van v.v. Harlingen hebben vorige week Donderdag het door Exstador / Jonkman georgani-seerde Jubileum-Visserijtoernooi gewonnen. Het team van Bolswardia, getraind door stadgenoot G. Janssen eindigde op de tweede plaats. Deze jongens moesten ter elfder ure nog aan het toernooi worden toegevoegd, dit omdat de ploeg van Oud-Cambuur wegens gebrek aan spelers het liet afweten.

Het team van coach J. v.d. Veer zette in de eerste wedstrijd al de basis voor de uiteindelijke eindoverwinning door met 4-0  van  een danig verzwakt Exstador ten op zichtte van vorig jaar te winnen. Zeerobben wist ook goed uit de startblokken te voorschijn te komen, zij klopten stadgenoot Robur met 3-0.  De volgende wedstrijd ging tussen Exstador en Bolswardia. Een 2-2 eindstand was hier het resultaat. Wedstrijd nummer vier ging tussen de beide koplopers op dat moment, namelijk Harlingen en Zeerobben. Zeerobben wist wel op voorsprong te komen, maar moest uiteindelijk toezien dat Harlingen naarmate de tijd vorderde met de winst ging strijken 2-1.  Robur moest hierna zijn meerdere erkennen in Bolswardia 0-2, waarna Zeerobben de volle winst tegen Exstador wist te pakken. Harlingen zou in zijn derde wedstrijd nog even geduld moeten op brengen met zijn titel aspiraties, want de jongens van H. Jager wisten de Harlingers op 1-1 te houden. Bolswardia wist met een 3-1 winst op Zeerobben de aansluiting te behouden, zodat de laatste wedstrijd tevens de finale zou worden. Alvorens het zo was moesten eerst nog Exstador en Robur, het duel om de rode lantaarn  afwerken. Een 3-3 eindstand zou uiteindelijk op het scorebord prijken, zodat de laatste drie plaatsen konden worden vastgesteld.

De strijd om de medailles werd achteraf toch wat eentonig. Harlingen bleek duidelijk  de meerdere te zijn van Bolswardia, getuige een 4-0 overwinning. Harlingen wist door deze overwinning voor de tweede maal in de geschiedenis beslag te leggen op de Visserij-cup. In 1972  prijkte de naam van Harlingen ook al eens op de inmiddels 25 jaar oude wisselbeker.

Na afloop van de wedstrijden kon voorzitter Janssen van Exstador, met een iets wat gehavende stem de eretekens dan ook gaan uitreiken. Het team waarover hij het voorzitterschap beheerd, moest  helaas genoegen nemen met de kleinste beker.  Robur mocht de prijs voor de vierde plaats in ontvangst nemen en Zeerobben kwam in aanmerking voor plaats nummer drie. De een na grootste beker viel hem zelf weer ten deel, dit namelijk als trainer van de ploeg uit Bolsward. Als laatste, eerste dus mocht hij een rijk glunderende coach J. v.d. Veer  van Harlingen de hand schudden met het behaalde resultaat en hem de bekers en medailles overhandigen. Ook hier had Janssen een goed gevoel bij want door  de zeer nauwe betrekkingen met de veldvoetballers van Harlingen, Samenwerking/Fusie bleef de cup toch nog redelijk dicht bij huis. J. Schikker van Harlingen sprak als laatste nog een woord van dank uit en complimenteerde Exstador met de goede organisatie van het door hun georganiseerde Visserijtoernooi.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie