Visserijtoernooi 1998

Één Doelpunt meer gescoord was voldoende voor de gastheren om  de Visserij-cup zoals ook in  de vorige editie in Harlingen te houdenIn de voorlaatste partij wist Exstador/S.J.P.  met 3-1 te winnen van t’ Skutsje en men moest toen afwachten wat Drachtster boys in de laatste wedstrijd zou doen. Drie doelpunten verschil en de beker zou in het bezit van de Drachtsters zijn gekomen, maar de Old-stars wisten zich kranig te verzetten tegen de hoofdklasser en lieten het niet verder komen dan 3-1 zodat Exstador/S.J.P.  de Visserijcup editie 1998 weer in ontvangst mocht nemen.

Exstador begon goed door een team van Harlinger Old-stars met 3-1 te verslaan doelpunten van Ralf van Hurck en Johan Janssen (2x) waren voldoende voor de overwinning alvorens de Old-stars door A. Kuipers nog wisten tegen te scoren.

De tweede wedstrijd was voor Exstador/S.J.P.  tegen het sterke Drachtsters boys dat met een grote selectie naar Harlingen was gekomen van een goed gehalte.  Beide partijen wisten echter niet de scoren, zodat dat de punten na afloop konden worden gedeeld.

Een goede partij van Exstador/S.J.P.  daar men door het uitvallen van R. van Hurck het in deze wedstrijd zonder wissels moest stellen, tegen een tegenstander die met zoveel wissels aan  de wedstrijd was begonnen dat ze niet eens allemaal op de bank konden plaatsnemen.

De derde partij was tegen wederom een nieuwbakken hoofdklasser, Commeci Commeca uit Leeuwarden. Twee doelpunten van Johan Janssen en een tegen gescoord doelpunt waren voldoende voor een 2-1 overwinning.

De laatste wedstrijd was tegen het ter elfer ure opgeroepen t’ Skutsje ( M.K.V.’ 29 had afgebeld ) en deze wedstrijd moest liefst met zo groot mogelijke overwinning worden afgesloten. Drachtster boys had immers het laatste woord.

Het begon niet al te best en de gastheren zagen ondanks een overwicht toch vrij snel tegen een achterstand aan. Twee doelpunten van de inmiddels vanwege andere verplichtingen gearriveerde Drewes Janssen zetten Exstador weer aan de winnende hand. In de laatste seconden wist Johan Janssen alleen voor doelman Bauke V.  de derde en wat naderhand zou blijken zeer waardevolle treffer binnen te schieten, 3-1.

Toen kwamen nog achttien benauwde minuten Drachtster Boys had op papier immers de beste kanssen. De Old-stars dachten hier echter anders over en deden hun sportieve plicht door deze tegenstander niet verder te laten komen dan 3-1, zodat de visserijcup weer voor en jaar in de zelfde kast kon worden bijgezet.

Voorzitter G. Janssen kon dan ook na afloop met een tevreden gevoel de prijzen uitreiken en bedankte de beide scheidsrechters A. Tichelaar en J. v.d. Heide alsmede wedstrijd secretaris J. Wever voor hun bereidwilligheid. Tevens hoopte hij dat ondanks de matige publieke belangstelling er volgend jaar weer een toernooi  zal plaatsvinden. Door vele activiteiten elders in de stad  is de animo voor een toernooi op dit tijdstip nu éénmaal niet overweldigend

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie