Visserijtoernooi 1994

Robur heeft op Vrijdag 26 augustus voor de eerste maal in het  24-jarig bestaan van het Visserijtoernooi, als onderdeel van de Visserijdagen, beslag gelegd op de eerste plaats. Het was bovendien de eerste keer dat het toernooi in de spiksplinternieuwe sporthal werd afgewerkt. Ondanks deze première bleef de publieke belangstelling beperkt tot enige tientallen.

Robur bleef in de ontmoetingen tegen organisator en bekerhouder Exstador-Jonkman autoverhuur, Zeerobben en Harlingen ongeslagen. Teleurstellend was dat  Harlingen met een veredeld veteranenteam verscheen, waar Robur en Zeerobben hun best hadden gedaan een zo sterk mogelijke ploeg binnen de lijnen te brengen.

Exstador-Jonkman autoverhuur trad in een vrijwel  geheel andere samenstelling aan.  Van het kampioensteam van vorig jaar waren door omstandigheden allen Bart Mesken en Guus van Hurck overgebleven. ( Van Hurck speelde overigens ook al mee in 812 v. Chr., zo is gebleken  uit een muurschilderij in de slooprijpe Waddenhal ).

Trainer Guus Janssen  stuurde op de eerste avond dat de specifieke zaalvoetbalvereniging aan het vinyl mocht ruiken de volgende spelers de mat op: keeper Ronald van Riet, Guus van Hurck, Dickie Tilstra, Johan Brandsma, Bart Mesken, Johan Outhuyse en Peter Wierda. Laatstgenoemde is oogappel van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Janssen, en Wierda mocht zich in de defensie waarmaken. Omdat het  bestuur schrijver dezes verplichtte achter de kassa plaats te nemen ( met Tineke van der Ploeg, overigens geen onplezierige tijdsbesteding ) en mij achteraf  in de nu nog enigszins kale maar straks onwaarschijnlijk gezellige kantine van Tine, eh sorry Janneke, belastte met schrijven van  dit verhaal, kan ik over de verrichtingen op de blauwe vloer weinig zinnigs schrijven, hetgeen volgens sommigen wel vaker  het geval is.

Dat mijn hand tot aan mijn elleboog in het gips is verpakt, nadat P.W. te H. met een onbesuisd schot gedurende de zomertrainingen mijn handwortelbeen  doormidden vuurde, maakte voor het nobele bestuur ( trouwens, heeft iemand onze voorzitter al eens gezien? ) geen fluit uit.

Derhalve: ik heb zegge en schrijven  twee wedstrijden gezien: Exstador-Jonkman autover. – Zeerobben en Harlingen – Robur. In de eerste partij trok onze club aan het kortste eind, ondanks enkele spectaculaire momenten voor het doel van Zeerobben. Wierda werd eenmaal kinderlijk in de luren gelegd door Kerst Galema. Omdat Ronald dacht dat een bal maximaal dezelfde snelheid kan ontwikkelen als een geel-rose spekjes, lag de bal al geruime tijd in het net , alvorens de soepele goalie reageerde. Kan gebeuren.  Wierda had na deze tegenvaller danig de pe in, want reeds op de training had hij voor dergelijke momenten geappelleerd. Maar Janssen was bikkelhard en liet zijn pupilstaan. Zeerobben liep verder uit, de eindsprint van Exstador-Jonkman autoverh. kwam te laat. De treffer van Johan ’’ horecaspoiler ’’ Outhuyse was er wel eentje om in te lijsten.

In het duel tussen Harlingen en Robur was Robur veruit de betere ploeg. Harlingen speelde het spelletje echter leep en hield geruime tijd haar vroeg verkregen voorsprong vast. In de slotfase moesten de roodwitten echter buigen voor de dadendrang van de geelzwarten.

De uitslagen waren als volgt:

Exst.-Jonkm. -Harlingen                  2-2

Doelp. Exst:      Outhuyse en Brandsma

Zeerobben     – Robur                         3-3

Robur            – Exst.-Jonkm               2-2

Doelp. Exst:     Tilstra en Mesken

Harlingen   – Zeerobben                  3-1

Zeerobben  – Exstador-Jonkm.     4-3

Doelp. Exst.   Tilstra, Mesken en Outhuyse.

Robur         – Harlingen                    4-1

Eindstand:

 1  Robur                  3    1-2-0   5    9-6

2  Harlingen           3    1-1-1   3    6-7

3  Zeerobben          3    1-1-1   3    8-9

4  Exst.-Jonkm.     3    0-2-1   2    7-8

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie