Visserijtoernooi  Exstador 2000

De strijd om de visserijcup heeft afgelopen vrijdag  zijn  negenentwintigste editie beleeft.  Een toernooi voor het eerst zonder de specifieke zaalvoetbal verenigingen, dus ook geen Exstador/Kan.Wad. Maar wel met teams uit de onderlinge Bere- competitie van Exstador.

De bekerrondes van  de veldverenigingen maken het er voor de Exstador niet gemakkelijker op om ten tijde van de Harlinger feestdagen een beroep te doen op de zaalverenigingen  De meesten moeten hun betere spelers toch afstaan aan het veld. Door deze armoe zag men om het voortbestaan van dit zo langzamerhand toch wel traditionele toernooi zich genoodzaakt om de teams van de Bere-competitie te benaderen. Ondanks dit alles was het toch een redelijk sterk toernooi voor Harlinger begrippen. Meskenbouw mocht zich uiteindelijk als  eerste team van de onderlinge competitie sinds 1971 over de Visserijcup ontfermen. Ooit in de jaren tachtig beschikbaar gesteld door Meskenbouw nadat de eerder bokalen in de beginjaren wel eens onvindbaar bleken te zijn. De laatste jaren wordt er beter op gepast.

De finale bracht echter niet dat, dat men er wel van  verwacht.  Twee vroege doelpunten van Meskenbouw  ( M. v.d. Ploeg ) haalde de spanning uit de wedstrijd, waardoor de Weinstube met meer risico ging spelen en zodoende Mesken in de kaart speelde, getuige de einduitslag.

Na afloop van het toernooi reikte voorzitter G. Janssen van Exstador / Kan.Wad. dan ook met recht de beker uit aan coach B. Mesken ( blessure) die met een brede lach het kleinood in ontvangst wist te nemen. Er bleek nog enige verwarring te ontstaan tijdens de uitreiking hiervan, doordat een speler van de kantine de Wisselbeker, zo’n 75 cm hoog had omgewisseld voor die van de vijfde prijs. De persoon in kwestie, een bekende dus,  kreeg toch wel waardering voor zijn ludieke daad. Na een ieder te hebben bedankt, met name de scheidsrechters M. van Gemert en H. Jager, en wedstrijdtafeldeskundige Bijlsma sloot de voorzitter het officiële gedeelte af , waarna de sporters van de avond uiteindelijk aan de derde helft konden beginnen.

File0086

Finale Visserijtoernooi 2000 Meskenbouw-De Weinstube. Bovenste rij: H. Jager, D. Janssen, I. Goinga, R. v. Hurck, J. Talhout, K. Galema, G. vd Ploeg en B. Mesken. Onderste rij: K.J. de Vries, J. Visser, M. vd. Ploeg, K. Kuiken, G. v. Hurck en Sj. Nota.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef