`t Skutsje wint Kersttoernooi 1995

`t Skutsje dec. 1995

Bovenste rij: F. Bode, K.P. de Groot, B. Bakker, P. Jaspers en G. Riem. Onderste rij: W. vd. Meer, D. Schaap, M. Draaisma, J. Boomsma, P. Miedema en A. Elsinga.

Door het in grote getale opgekomen publiek en de kwaliteit van de deelnemende teams kan de z.v.v. Exstador / Jonkman terug zien op een geslaagd Kersttoernooi. Dat het 25e toernooi misschien anders gaat heten is vrijwel zeker omdat de onderhandelingen  met de v.v. Harlingen uitstekend verlopen.  Het toernooi op zich was van een goed gehalte, enkele ploegen hadden zich versterkt met enkele gastspelers en dat haalt dit toernooi weer iets meer op, waardoor er toch veel publiek op afkomt. De deelnemende teams streden fel maar sportief om de eer van het winnen en werd in goede banen geleid door onze vaste scheidsrechters.

In poule-a werd het ‘t Skutsje winnaar en Visser Rec. tweede. De andere poule werd gewonnen door de Weinstube en verrassend werd Hompy daar 2e. In de kruisfinale’s hiervan wist ‘t Skutsje te winnen van Hompy d.m.v. strafschoppen na een 1-1 eindstand. De andere wedstrijd werd  duidelijk dat Visser rec. Opnieuw een gooi wilde doen naar de eerste plaats, want de Weinstube kwam er deze keer niet aan te pas, uitslag 5-1, waardoor ‘t Skutsje en Visser rec. in de finale kwamen. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Weinstube en Hompy.

De finale was zeer spannend met volop strijd over en weer, maar bovenal goed voetbal. Het werd uiteindelijk 2-2 door doelpunten van Jaap Jan de Jong en Klaas Visser van Visser rec. en  Wilfred van der Meer nam voor het ‘t Skutsje de  produktie voor zijn rekening.

Opnieuw moesten penalty’s de beslissing brengen en dat deed ‘t Skutsje beter dan Visser rec. en het ‘t Skutsje was wederom kampioen. In de strijd om de 3e en 4e plaats werd wederom gelijk gespeeld, 3-3 waardoor nogmaals strafschoppen de beslissing moest brengen.  De Weinstube was hier bedrevener in als Hompy. Het blijkt wel dat de finale ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren en dat is toch altijd het leuke van dit toernooi.

De uiteindelijke eindstand was.

1             ‘t  SKUTSJE

2             VISSER REC.

3             WEINSTUBE

4             HOMPY

5             ‘t  NOORDERKE

6             DE CORNER/PRAATHUIS

7             DE SCHRITSEN/ O.N.S.

8             PASSAGE/SIEBS OLIEBOL

Kersttoernooi 1995 vanaf 1/2 finale 10 teams
Skutsje  (wns) Hompy 1-1
Visser Rec. Weinstube 5-1
Weinstube (wns Hompy 3-3
Skutsje (wns) Kampioen Visser Rec 2-2

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie