De Weinstube winnaar Kersttoernooi 1992

Kersttoernooi

De finalisten De Weinstube en Visser Rec. Bovenste rij: G. v. Hurck, Sj. Nota, J. Schikker, B. Zeilmaker, R. v. Riet, B. Oosterwijk en R. Brandsma. Onderste rij: R. Haisma, H. Pietersma, J. de Jong, R. vd. Zee en  J. J. de Jong.

 

 

HARLINGEN – Tweede Kersts­dag werd in de Waddenhal het tra­ditionele kersttoernooi voor de deelnemers van de Sportshop-competitie gehouden voor de ploegen uit de A-poule en de bo­venste drie uit de B-poule.

In poule A bleek Weinstube 1 onge­naakbaar. De ploeg won zonder al te veel moeite al haar vier wedstrijden. In de andere poule bleef het tot het laatste moment spannend. Drie ploe­gen gaven elkaar geen duimbreed toe. Visser werd hier uiteindelijk poule­winnaar, voor Weinstube 2 en Le Co-que. Visser bereikte op grond van een beter doelsaldo de finaleplaats, om­dat de Weinstube er in de laatste groeps­wedstrijd niet in slaagde met 4 doel­punten verschil te winnen van Wieps Boetiek (5-2).

In de finale trad Visser enigszins ge­handicapt aan, omdat oud-Cambuurspeler en oud-Harlinger Jaap de Jong al eerder geblesseerd was uitgevallen. Zonder wisselspelers kon de ploeg van Rob van der Zee het niet bolwerken. Met een 4-2 zege legde Weinstube 1 beslag op de kampi­oenstitel.

Tot speler van het toernooi werd uitge­roepen Rob Heeger. Een deskundige jury beoordeelde de werklust van de Weinstube 1 speler als buiten propor­tioneel, zijn aanvalslust als mèèr dan doelgericht en verdedigende opvattin­gen als ‘een jonge seun’ van ‘IJzeren’ Rinus Israël.

Tweede paasdag komen de overige teams uit de B-poule en C-poule aan bod.

Overige uitslagen:

Kersttoernooi 1992 Finale 10 teams
Weinstube Kampioen Visser Rec 4-2

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie