De Weinstube wint Kersttoernooi 1993

Op tweede kerstdag werd er  in de Waddenhal het traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi afgewikkeld voor ploegen uit de A en B-poule van de Berecompetitie. Tien teams hadden zich aangemeld en streden in twee poules om een plaats in de finale.

In poule A werd het een spannende strijd  tussen de teams van Weinstube 1 en Midden Friesland. De Stube had op de dag verrassend verloren Wally’s. Een ‘geschonken’ winst op de Rkzvv Hompy, die speulers hadden seker naar de nachtmis weest en konden de slaap niet uut de ogen krije, loodste de discogangers op doelsaldo naar de finale. In de andere poule beleefde favoriet Mesken Bouw, dat zich met name met het jeugdige talent van de v.v. Harlingen verrijkt, enkele spannende mo­menten. De thriller tegen Weinstube 2 eindigde in een 3-3 gelijkspel, waarna ‘t Noorderke in de laatste wedstrijd voor een verrassing dreigde te zorgen. Pas vlak voor tijd kwam Mesken langszij en wist eveneens op doelsaldo de finale te bereiken, voor De Gekroonde Leeuw.

In de finale legde het jeugdig elan van Mesken het af tegen de routine van de Weinstube. Jean Pierre de Haan on­derschepte een bal in de verdediging van Mesken en tekende 1-0 aan. Hielke Jager antwoordde met de gelijkma­ker, waarna Johnny Nota pal voor tijd na wat ‘hakke-tone’ 2-1 in het kruis joeg. De tijd was voor Mesken te kort om een verlenging af te dwingen. Bart Mesken probeerde het nog wel, maar verder dan een paar dakplaten kapot te schieten kwam hij niet. De winst ging dus naar de Weinstube.

Kersttoernooi 1993 10 teams
Weinstube Kampioen Meskenbouw  2-1
File0075

De finalisten de Weinstube en Meskenbouw. Bovenste rij: B. Zeilmaker, J. Janssen, B. Mesken, R. Haisma. M. v.d. Ploeg, K. Bouma en H. Jager. Onderste rij: Sj. Nota, J.P. de Haan, J. Schikker, R. v. Riet en G. v. Hurck.


Comments are closed.

Archief onderlinge competitie