Lichtboei wint Kersttoernooi Exstador 1991

Twaalf teams namen er deel aan het Kersttoernooi van Exstador. Er werd gespeeld in drie poules. In poule A viel Mesken af omdat alle teamleden waarschijnlijk ‘misdiena­ren binnen’ en die hadden nogal wat werk met Kerst. De Zwaan werd bereid gevonden in te vallen en deed dat goed. Pas in de derde wedstrijd, om een plaats in de finale, werd verloren van Visser Ree, die daardoor in de finale kwam. De B-poule was spannender. Weinstube 1 verloor de eerste wedstrijd van het Noorderke, dat weer verloor van de Kantine. En die, jawel, verloren weer van de Weinstube. De Weinstube had echter met grotere cijfers gewonnen van Midden Fries­land en ging op doelsaldo naar de finale. Spanning genoeg dus. In de C-poule was dat iets anders, de Lichtboei won nipt met 3-,2 van de Weinstube 2. Te­gen Le Coq ging het moeizaam, maar Rijsch. Van Windt werd met 7-0 ver­slagen.

Lichtboei dus zonder verlies naar de finale, samen met de Weinstube 1 en Visser Recycling. De finale was in de vorm van een halve competitie tussen de drie ploegen gegoten. De eerste wedstrijd ging tussen Visser en de Weinstube en al snel stond het goed spelende Visser met 1-0 voor. Op de helft van de wedstrijd flitste de ‘Rooie pijl’ van Veendam, Rikus Oswald, langs de Stube-defensie en dat betekende 2-0. Gelukkig voor de Weinstube had Bennie Oosterwij k even een opleving en verkleinde de achterstand 2-1. De absolute uitblinker Rikus Oswald liet vanaf rechts weer een projektiel los, doelman Gerrit van der Ploeg brand­de ‘sien klauwen ur wel an’, maar de bal vloog in het net, 3-1.

Visser moest daarna direkt aantre­den tegen de Lichtboei, maar gezien het leeftijdsverschil moest dat geen probleem zijn. Ook dit keer kwam Visser Ree. weer voor, door hun voet­bal en trombone virtuoos Rob van der Zee werd het 1-0. Alle respect voor (de oudjes van ) de Lichtboei, want ze kwamen terug. Door Frans Postmus werd het 1-1. Diezelfde Postmus, die door enkelen toch niet wordt gewaar­deerd, liet ondanks het feit, dat som­migen zijn zoons konden zijn, zien dat hij nog steeds één van de beste, zo niet de beste, schutters is in de zaal. Hij maakte 2-1. Sjonnie Nota tilde de stand nog naar 3-1, maar Visser kwam terug tot 3-2. Daar bleef het bij.

Daardoor had de Weinstube nog een kans om te winnen, maar dat moest dan wel met drie goals verschil gebeu­ren. Dat bleek tegen een Lichtboei in deze vorm niet mogelijk. De Weinstube probeerde het wel en dat resulteerde in een goal van Bennie Zeilmaker, 1-0. Het begon echter weer te lopen bij de Lichtboei en Jeffrey Snel maakte al snel 1-1. Meer hoefde de Lichtboei ook niet te doen, alleen bij blijven en met goeie werkers en voetballers als Menno Huizinga en Sjon Nota lukte dat wel. Even mocht de Weinstube nog aan de overwinning ruiken toen Rob Oosterwijk 2-1 scoorde. Echter de ‘Waldman’ was niet te keren, hij maakte 2-2 en vlak voor tijd trok Frans Postmus (dat is dezelfde) toch nog de volle winst naar zich toe, 2-3.

Lichtboei won dus dit goed geslaag­de Kerst Zaalvoetbal Toernooi en dat was gezien hun sterke spel zeker ver­diend. Met dank aan de scheidsen, or­ganisatoren, etc, etc. kon iedereen ‘naar hüs en sien billug vol vreten slaan.

Eindstand:

  1. Lichtboei
  2. Visser Recycling
  3. Weinstube 1

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef