Team Lichtboei wint Kerstbokaal 1990

Het traditionele Kerstzaalvoetbaltoernooi van z.v.v. Exstador was dit jaar anders opgezet. Er waren dit keer twee poules: één met de toppers en de andere poule met de iets zwakkere teams.

In poule A bleek dat het team van de Lichtboei, verreweg het mooiste zaalvoetbal speelde, het moest alleen in de wedstrijd tegen Mesken Bouw een puntje laten liggen, de stand in die wedstrijd werd 1-1. Van Hong Kong werd met 4-3 ge­wonnen en Hong Kong gaf goed par­tij mede door de grote inzet van Guus Janssen en de schotvaardigheid van Jean Pierre de Haan. De Lichtboei won met maar liefst 4-1 van de Weinstube 1 waarin gastspeler Rikus Oswald geen ‘deuk in een pakje butter skoppe kon. Daarentegen zijn Frans Postmus en Menno Huizenga van de Lichtboei weer op de goede weg terug, zij speel­den sterk. Visser Recycling werd even­eens met 4-1 verslagen en in deze wedstrijd was de lange Lichtboei­speler Rob Heeger één van de beteren. Lichtboei dus verdiend winnaar van de kerstbokaal.

Eindstand poule A:

1. Lichtboei 4-7
2. Mesken Bouw 4-5
3. Visser Recycling 4-4
4. Weinstube 1 4-3
5. Hong Kong 4-1

In de B-poule bleek de Weinstube 2 de sterkste. Vooral ‘s morgens in de vroegte liet Koen Pennewaard zien dat hij het snelst wakker was. In twee wedstrijden scoorde hij vijf maal. Eerst werd Tuinzicht met 3-0 versla­gen maar ja die hadden de ogen ‘oek nog dicht’ ‘t Pypke was de tweede te­genstander en die kregen klop met 6-3, maar dat kwam mede doordat hun spits Chris ‘Rek Nek’ Leunge niet aanwezig was. Die werd op dat mo­ment ‘pappie’ van een mooie dochter.  Na de pauze kreeg de Weinstube 2 het wat moeilijker, maar de twee gelij­ke spelen waren genoeg voor het beha­len van de Kersttitel in de B-poule. Tegen de Kantine werd het 2-2 en ook de Meerpaal wist die stand te be­halen. Een sterk toernooi van onder andere Jan Sipma, Tony Damsma en Sjoerd ten Hoeve en een terechte winst voor de Weinstube 2.

Eindstand B-poule:

1. Weinstube 2 4-6
2. ‘t Pypke 4-5
3. Kantine 4-4
4. Meerpaal 4-2
5. Tuinzicht 4-2

 

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef