Kersttoernooi Exstador 1989

Het Kersttoernooi was dit jaar erg spannend en opvallend was ook dat men steeds beter begint te zaalvoetballen. Dat zijn de pluspunten maar ook wordt het steeds ergerlij­ker dat velen constant tegen de scheidsrechters lopen te ‘ou­wehoeren’ en tijdens een wedstrijd is dat nog wel begrijpelijk, maar als men dan na een wedstrijd ook nog doorgaat is dat erg vervelend en onsportief. In ieder geval was het publiek weer rijkelijk komen kijken en was het erg gezellig in de hal.

Poule A was spannend. De Licht­boei verloor hun laatste wedstrijd van de Weinstube 2, waarin op dat mo­ment Bennie Zeilmaker een hele sterke partij speelde. Hij was het ook die met een vliegende schaar alle gereno­mmeerde spelers van de Lichtboei het bos in stuurde en fraai scoorde, het werd uiteindelijk 2-1 voor de Stube. Dat hield in dat PVC met zeven goals verschil van het zwakke Ge­kroonde Leeuw moest winnen om ge­lijk te komen en met nog vier minuten te spelen was de stand 6-1 voor PVC toen maakte de Gekroonde Leeuw echter 6-2 en dat was de nekslag voor PVC. De kans heeft er wel ingezeten voor PVC maar er werd te onzuiver geschoten en van te ver.  Zo werd de Lichtboei poulewinnaar en kwam in de finale.

In de poule B was de mede kansheb­ber wel vreemd bezig, ze verschenen namelijk met drie man en zo moesten er twee man van de tribune worden geplukt om het team volledig te ma­ken. Wat bij een toeschouwer het commentaar ontlokte ‘at die kap ut dak maar had mutte make, dan had ie hier om zes uur mons al weest’. In deze poule B werd de Weinstube l overtuigend winnaar, maar ze speel­den dan ook erg sterk. De finale ging dus tussen twee sterke teams, Meijer Lichtboei en de Weinstube l die gin­gen dus spelen om de Siep Oliebolbeker, de man van de oliebollen bij de N.W.

Ook de finale was erg spannend, te­meer omdat de Weinstube via Rikus Oswald al snel 1-0 scoorde. Je kon zien dat Meijer Lichtboei wat te veel kruit had verschoten in de vorige wedstrijden, waarin men overigens erg sterk speelde. Erg sterk speelde ook Bennie Oosterwijk, wat die man allemaal kan met een bal is niet te geloven, hij was het dan ook die 2-0 maakte.  Meijer Lichtboei kwam terug, want Frans Postmus kreeg even de vrijheid en ondanks ‘dat die waldblauw zag van vermoeidheid mut je dat nooit doen’, het werd 2-L Maar weer was daar de (kerst)ster van de dag Bennie Oosterwij k. Met een prachtig lobje maakte hij 3-1 en het werd zelfs 4-1 door Rikus Oswald die daarvoor trouwens ‘een bulte’ kansen nodig had. Toen sliep de Stube wat in, en dat kan niet zeker niet tegen de Lichtboei. Frans Postmus en de hard werkende Rob Heeger brachten hun ploeg weer terug in de race, 4-3. En toen vlak voor tijd dwarrelde de bal voor het Stube doel en daar stond hij weer Frans Postmus en hij maakte gelijk 4-4. Die stand bleef en dat had zeker niet gehoeven want de Stube was de betere ploeg.

Penalties nemen dus en om die te verzilveren valt niet mee, zeker niet bij zulke fantastische keepers als van de Lichtboei Anton Elzinga en voor de Weinstube Ronald van Riet. De eerste penalties werden dan ook door beiden gestopt. De tweede van de Weinstube werd benut door Gerbrand Boonstra, nadat de Lichtboei al had gemist, want Van Riet had die strafschop gestopt en dat deed hij ook met de derde. Fantastisch werk dus.

De Weinstube werd zo de verdiende winnaar van het Kersttoernooi dat uitstekend werd geleid door Jan Efdé en Jan Wever de sportvisser.

File0073

Bovenste rij: Sj. Nota, R. Heeger, G. Boonstra, P. Deelstra, R. v. Riet, G. Janssen en G. v. Hurck. Onderste rij: H. Jager, K. v.d. Heide, B. Oosterwijk, R. Oswald, M. Huizinga, F. Postmus en A. Elzinga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eindstand was: 1. Weinstube 2. M. Lichtboei 3. PVC  4. Weinstube 2  5. Mesken Bouw  6. Meerpaal  7. Taxi Opt. 8. Kantine 9. Frisia 10. Gekroonde Leeuw

Kersttoernooi 1989  10 teams
Weinstube Kampioen Meier/Lichtboei 4-4

Zondag 7 januari is er het Meijer Lichtboeitoernooi en dat is met de volgende teams; Meerpaal, Meijer Lichtboei, Hariingen, Zeerovers, La Petite Maison (Franeker), ‘t Pypke, Mesken Bouw en Weinstube.

De aanvang van het toernooi is om elf uur en het einde om half zes.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie