‘t Skutsje  winnaar 25e Kerstzaalvoetbaltoernooi. 1996

Op tweede kerstdag vond weer het jaarlijkse kersttoernooi plaats, ditmaal voor de 25e keer. De publieke belangstelling viel dit jaar wat tegen, dit vanwege het feit dat er dit jaar ook volop schaatsplezier te beleven viel . Echter een twaalftal teams wisten toch met elkaar de strijd aan te gaan, ditmaal om een aantal lucratieve geldprijzen. Er zou worden gestreden in drie poules, waaruit uiteindelijk  8 teams uit zouden overblijven die via een afvalsysteem moesten gaan strijden om de ereplaatsen.

Van Windt, de Kantine, Haitsma Opel en Pub de Eilanden waren de eerste afvallers.

Hierna mochten de  Passage/Siebs oliebol en de Weinstube als eersten de spits gaan afbijten voor een plaats bij de laatste vier. De Weinstube wist middels een 2-0 winst zich veilig te stellen voor de halve finales. De Gastronoom tegen ‘t Skutsje werd een 0-3  overwinning  voor de laatstgenoemde. Het team van de Schritsen/Ons uitzendbureau deed ook goede zaken door 3-0 de mannen van Hompy te verslaan. Als laatste wist Wiebo’s meubelhal het kwartet te complimenteren door toch ook wel favoriet Visser Rec met 2-1 te verslaan.

De eerste halve finale ging tussen ‘t Skutsje en de Schritsen . Een eenzijdige wedstrijd die door de mannen van ‘t skutsje gemakkelijk tegen het op zijn  conditioneel langzaam leeglopende café de Schritsen met 5-1 werd gewonnen.

De tweede halve finale was tussen de Weinstube en Wiebo’s Meubelhal.  Een spannende wedstrijd over en weer die uiteindelijk eindigde zoals hij was begonnen.

Strafschoppen moesten hier de beslissing brengen, waar de Meubelhal zich dankzij doelman Hessel Zuiderhof, die twee strafschoppen stopte,  wist te plaatsen

De uiteindelijke strijd om de meest aantrekkelijke geldprijzen was dus tussen ‘t Skutsje en de Meubelhal van Wiebo, die vanaf de tribune zijn teamspeler reeds vooraf  toeriep, dat hij wel wat van hun verwachtte, ‘ ‘  want hij kon de senten wel brûke  ‘ ‘. Helaas voor Wiebo zou het team van sponsor Guus Wieringa in een spannende wedstrijd als overwinnaar te voorschijn komen, door de finale met 2-1 te winnen. Hierdoor mocht ‘t Skutsje zich voor de tweede maal op rij kampioen van het jaarlijkse Kersttoernooi noemen.

Na afloop van het toch wederom geslaagd toernooi  mocht voorzitter Guus Janssen dan ook  de prijzen gaan uitreiken, allereerst werden zoals gewoonlijk de leiding / scheidsrechter en mensen achter de schermen met waarderende woorden bedankt en beloond alvorens het eremetaal kon worden uitgereikt aan de winnaars, inclusief de  bijbehorende enveloppen.

Bij de winnaars was nog even enige onduidelijkheid, over wie de prijs zou gaan ophalen, deze zou namelijk worden uitgereikt door de sponsor .

Eindstand:      1 ‘t Skutsje,   2 Wiebo’s Meubelhal,    3  de Schritsen / ONS  en de Weinstube

Kersttoernooi 1996 vanaf Kwartfinale 12 teams
De Weinstube Passage Siebs/Oliebol 2-0
Skutsje De Gastronoom 3-0
Schritsen / ONS Uitzendburo Hompy 3-0
Wiebo’s Meubelhal Visser Rec. 2-1
Skutsje Schritsen / ONS Uitzendburo 5-1
Wiebo’s Meubelhal (wns) Weinstube 0-0
Skutsje Kampioen Wiebo’s Meubelhal 2-1

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie