De Weinstube wint Kersttoernooi 1997

File0212

De Weinstube, kampioen. Bovenste rij: K. Galema, E. Galema, J. Janssen en D. Janssen. Onderste rij: G. v. Hurck, M. v. Hurck en R. v. Hurck.

HARLINGEN – Op tweede kerst­dag vond weer het jaarlijkse Exsta­dor Kersttoernooi plaats, inmiddels al voor de 26e keer. Wederom speel­den de deelnemende ploegen voor een viertal lucratieve geldprijzen en de 74 centimeter hoge Jacob Twyntig-bokaal. Elf teams hadden zich hiervoor in laten schrijven, zodat de organisatie zich tevreden kon stel­len, dit ondanks de concurrentie van het Kersttoernooi in Franeker.

De elf teams waren verdeeld over drie pou­les, waarna via de zo geheten voor­rondes een achttal teams doorging naar de kwartfinales. Als eerste teams vielen af Popalo, Jonkman Autoverhuur en Veltman/Meyer. Van de geplaatsten beten Café Kuperus uit Witmarsum en de Passage het spits af. Een 0-0-stand had tot gevolg dat strafschoppen hier de beslissing moest brengen. Kuperus was hierin de sterkste, zodat die zich als eerste plaatsten voor de halve finale. Vissers Recycling en Wiebö’s Meu­belhal mochten als tweede de strijd met elkaar gaan aanbinden. Een spannende partij die enkele minuten voor het eindsignaal door Visser werd beslist 2-1. De Weinstube leek in de hierop volgende wedstrijd niet al te veel moeite te hebben met Hompy, getuige een snelle 2-0 voor­sprong. Het bleef echter tot het eind toe spannend daar Hompy tot 2-1 wist terug te komen en Weinstube enkele dotten van kansen om zeep wist te helpen. Bij ‘t Skütsje tegen de Gastronoom bleef het ook tot de laatste seconden spannend. Een nipte 1-0 overwin­ning voor de winnaar van vorig jaar en de halve finalisten waren bekend.

Visser en Kuperus beten het spits af. De fysieke kracht van Visser was voor de Witmarsummers te veel. Een gemakkelijke 5-1 overwinning en Visser was finalist. De tweede wed­strijd was tussen ‘t Skutsje en de Weinstube en kende meer spanning, ‘t Skütsje kwam al vrij snel op voor­sprong, maar het jonge team van de Weinstube bleek over voldoende veerkracht te beschikken en kwam weer langszij. De Weinstube ging door en won uiteindelijk met 2-1.

File0215

Johan Janssen in duel

Een finale dus tussen de Weinstube en Visser Ree. Visser nam via H. Hielkema een voorsprong, maar de Weinstube kwam vrij snel weer ge­lijk door E. Galema: 1-1. Visser zette met een hard schot Visser weer op voorsprong: 2-1. Het antwoord van de Weinstube kwam binnen de minuut: 2-2 door J. Jan­sen. Nog voor de wissel scoorden S. Warmerdam en K. Visser voor Vis­ser: 4-2. Die voorsprong was allerminst comfortabel, want de Weinstube zet­te na de pauze de zaken recht. De gebroeders Janssen vonden elk het net en trokken de stand gelijk: 4-4. Er kwamen nog wel enkele kansen over en weer, maar de beide doel­mannen, die beiden een goede partij stonden te keepen en overigens wei­nig schuld hadden aan die doelpun­ten die vielen, stonden geen treffers meer toe.

Strafschoppen moesten de beslis­sing brengen. De Weinstube raakte eenmaal de lat en doelman Martijn van Hurck van de Weinstube stopte twee strafschoppen van Visser, zodat Weinstube aan de haal ging met de wisselbeker.

Na afloop van het wederom ge­slaagde toernooi reikte voorzitter Guus Janssen de prijzen uit, maar niet voordat de leiding, F. Bijlsma en B. Erents en de scheidsrechters, J. Weever en W. van Dijk en de mensen achter de schermen met waarderen­de woorden waren bedankt. Guus Janssen vond dat het toernooi dit jaar op een bijzondere sportieve manier was gespeeld. Hierna ging hij op ge­paste wijze over tot het uitreiken van de prijzen. In rangorde van volgorde belannde hij via Café Kuperus, ‘t Skutsje en Visser Ree. uiteindelijk bij de nummer één van de editie van 1997, Grand Café De Weinstube.

File0218

Martijn van Hurck, pakt 2 strafschoppen.

Opvallend vond hij wel dat het win­nende team uit driemaal twee broers ( de gebroeders Galema, Janssen en Van Hurck) en een iets oudere speler (G. van Hurck) bestond. M. van Hurck mocht door de gestopte strafschoppen als vertegenwoordiger van de Weinstube het kleinood in ont­vangst nemen, zo ook de overwin-ningszoen van ene sponsor. De envelop met inhoud, tweehon­derdvijftig gulden, werd door de jon­ge honden na ontvangst dan ook rap geopend, zodat er kon worden bijge­schoven. Hierna sloot de voorzitter af en wenste ieder wel thuis en tot de volgende editie.

 

 

Kersttoernooi 1997 vanaf Kwartfinale 11 teams
Cafe Kuperus (wns) De Passage 0-0
Visser Rec. Wiebo’s Meubelhal 2-1
Weinstube Hompy 2-1
Skutsje De Gastronoom 1-0
Visser Rec. Cafe Kuperus 5-1
Weinstube Skutsje 2-1
Weinstube (wns) Kampioen Visser Rec 4-4

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef