Pypke/Woonflair wint na strafschoppen het Kersttoernooi van 2001

Kersttoernooi 2001 Finalisten Pypke/Woonflair – De Lichtboei. Bovenste rij: F. Zijlstra, P. Beuker, D. Janssen, R. v. Hurck, W. Faase, J. Janssen, W. Noorloos, M. v.d. Ploeg en Sj. Stellingwerf. Onderste rij: E. v.d. Schaaf, K. Bouma, G. v.d. Ploeg, N. Heeringa, T. Outhuyse, E. Hoekstra en J. Outhuyse.

 

Het is de z.v.v. Exstador weer gelukt om een zeer geslaagd kersttoernooi te organiseren. Van de zeventien deelne­mende teams mochten er Tweede Kerstdag de laatste acht spelen om het open Harlinger kampioenschap. De sfeer was als vanouds in de Wad­denhal en de publieke opkomst was ronduit goed te noemen. De uitslagen van de kwartfinales waren.

Het waren de Weinstube en de Licht­boei die de eerste wedstrijd moesten spelen in de halve finale. Twee kansheb­bers de Weinstube met onder andere hun drie goed spelende Joegoslaven. En de Lichtboei waarin .vrijwel allemaal spelers van Harlingen 1 speelden. Ver­rassend kwam de Weinstube voor met 2-1, ondanks dat ze zonder hun topscoorder Mohammed Kujovic en zonder wissels speelden. Een omstreden panalty bracht beide teams op gelijke hoogte, 2-2 De Stube raakte even het spoor bijster en daardoor kon de Lichtboei in de laatste minuut de wedstrijd beslissen, 2-3.

Het jeugdteam van Zeerobben speelde onder de naam Rangers en hadden de gehele dag goed gepresteerd. Jammer genoeg voor hen was het team van ‘t Pijpke/Woonflair net even een maatje te groot. Ondanks goed verzet verloren ze met 3-1, wat zo slecht nog niet was. Een spannende finale beloofde het te wor­den tussen ‘t Pijpke/Woonflair en de Lichtboei.

Spelers die normaal met elkaar spelen bonden nu de strijd tegen elkaar aan. De Lichtboei was de betere maar ‘t Pijpke/ Woonflair, wat uit overwegend verdedi­gers bestond, liet weinig toe. Voeg daar nog bij een uitstekend keepende Gerrit v.d. Ploeg en je hebt bijna een onneem­bare vesting. Veertien minuten beukten de Lichtboei op het vijandelijke doel, zonder succes. Dan een snelle combina­tie tussen eerst Eelco v.d. Schaaf en Tony Outhuyse, die de bal naar Eric Hoekstra tikte en die maakte netjes 1-0. Het bleef druk in ‘t Pypke/Woonflair doelgebied maar er werd weinig ge­scoord. Totdat Ralf van Hurck zich in de 20e minuut vrij kapte en mooi 1-1 maakte. Die stand kwam geen verandering in, dus moesten strafschoppen de wedstrijd beslissen. De eerst van de Lichtboei, ge­nomen door Ralf van Hurck, ging met- een naast. En daarmee was het lot van de Lichtboei, zo bleek later, bezegeld, ‘t Pijpke/Woonflair miste niet één en won dus met 5-4. Zij kwam in bezit van de Jacob Twainig wisselbokaal, waarvan Visser Recycling de houder was. Een trotse coach Jantje Outhuyse mocht met de bokaal een ereronde lopen, en kreeg vervolgens ook nog 750 gulden te ver­delen. Dit natuurlijk met dank aan de spons­oren Visser Recycling, Kantine Wad­denhal, Rogé, Muurling Ass., Veltman/ Meijer en de Vries bedrijfsveilige kle­ding.

De scheidsrechters Michel van Gemert, Jan v.d. Heide en Guus Janssen werden bedankt voor hun correcte wijze van fluiten. Evenals alle medewerkers die hielpen dit toernooi te doen slagen, zo ook Johan O.S.I. Dijksman.

image1-3

image2-2

image2-1

 

 

 

 

 

 

image1-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Serie A

Lichtboei                                          5-13

TeamX                                             5-10

Visser Ree.                                        5- 8

K. Waddenhal                                    5- 6

The Corner                                        5- 5

ReneeCeeDee                                   5-0

Serie B

Weinstube                                         5-13

‘t Pypke/Woonflair                            5-11

The Rangers                                      5-10

BarlosTietos                                      5- 4

V.d. Wal/de Groot                             5- 4

PoPaLo                                              5- 0

Serie C

DeHarne                                           4-10

v.d. Pol Taxi                                      4- 9

Nummer 1 Hypotheek                       4- 7

FriBa                                                 4- 3

Plankepad                                          4- 0

Uitslagen Kersttoernooi

Uitslagen Kersttoernooi 2001 vanaf Kwartfinale 17 teams
De Lichtboei v.d. Pol Taxi 8-2
Weinstube Visser Rec. 4-1
De Harne De Rangers 1-7
Team X Pypke/Woonflair 0-5
De Lichtboei Weinstube 3-2
The Rangers Pypke/Woonflair 1-3
Pypke/Woonflair (wns) Kampioen De Lichtboei 1-1

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie