MUURLING GLORIEUS WINNAAR VAN HER KERST ZAALVOETBALTOERNOOI. 2005

Op maandag 26 december vond in de Waddenhal het traditionele Kerstzaalvoetbal toernooi plaats van de zaalvoetbalvereniging “EXSTADOR”   uit Harlingen.

Het toernooi begon om 09.30 uur. Dit kwam door dat er 13 teams aan mee deden. De toernooileiding had besloten dat de wedstrijden 15 min gingen duren. Dat betekende dat de Finale gepland stond om 16.35 uur.

De teams waren ingedeeld in 3 poules, A.B. en C. In poule A speelden 5 teams en in de beide andere poules speelden 4 teams.

Nadat de poule wedstrijden waren gespeeld bleven er 8 teams over die om de prijzen gingen voetballen. Er werd gedurende de gehele dag erg sportief gespeeld want in de 29 wedstrijden die er werden gespeeld. Werden er maar 3 gele kaarten uitgedeeld. Een speler kwam in een van de laatste wedstrijden lelijk te vallen maar na behandeling bleek de blessure gelukkig toch mee te vallen. Om ca. 16.35 uur begon de Finale wedstrijd tussen de ploegen Mesken Bouw en Muurling assurantiën. De beide voor gaande wetstrijden om de halve finale eindigende allebei in een gelijk spel zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Ook de Finale eindigde in een gelijk spel. Het was een zeer spannende Finale omdat enkele seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd gelijk werd gemaakt. Hier volgde een verlenging van 5 minuten en daarin werd ook niet gescoord. Zodat ook hier strafschoppen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk werd Muurling Assurantiën de terechte winnaar van dit zaalvoetbal toernooi.

Om ca. 18.00 uur deelde Jan van der Heide, voorzitter van EXSTADOR  de prijzen uit. In zijn toespraak roemde hij de sportiviteit van de spelers. Het is namelijk niet vaak voor gekomen dat er maar drie gele kaarten zijn uitgedeeld tijdens een dergelijk groot toernooi. Hij bedankte de sponsoren voor hun bijdrage aan dit mooie zaalvoetbal toernooi, want zonder deze bijdragen kan een toernooi als dit niet worden georganiseerd. De scheidrechters en wedstrijdleiding werden ook weer bedankt voor hun inzet. Hierna werden de prijzen uitgereikt. De hoofdprijs de WEINSTUBE / JACOB TWAINTICH BOKAAL werd uitgereikt aan Muurling Assurantiën. Deze mag de zeer fraaie bokaal één jaar in hun prijzenkast tentoonstellen.

Hierna dankt de voorzitter iedereen voor hun inzet en aanwezigheid en wenste hun nog een prettige voortzetting van deze 2e Kerstdag.

Scheidsrechters  :                   Wiebe van Dijk, Johan Dijksman, Johannes Wijbenga en