Pypke/Woonflair winnnaar sfeervol en geslaagd Kersttoernooi 2008

Fotoalbum prijsuitreiking.

De finalisten Pypke/Woonflair en de Kombuis. vanaf links:  J. Hoekstra, M. de Jong, – , E. Broekhuizen, S. Klees, K. vd. Heide, B. Koster, B. Erents, A. Tichelaar, A. Kooistra, R. v. Hurck, D. Janssen, K. Bouma, B. Hamstra, E. Bijma, R.  vd. Ploeg, H. Kuiken en S. Adema.

 

Het 26e Kersttoernooi van de zvv Exstador kan je een zeer geslaagd toernooi noemen. Dit omdat er maar liefst negen ploegen aan meededen. Erg jammer was dat een ploeg één dag voor aanvang zich nog afmeldde.

De ploegen die echter meededen waren van goede kwaliteit, zo ook de scheidsrechters en de tijdwaarnemers. Want wat doe je zonder scheidsrechters als Albert Kooistra, Age Tichelaar, Bert Erents, Wiebe van Dijk en tijdwaarnemers Jan van der Heide en spreekstalmeester Jacob 20 de Jong. In poule A speelden er vijf teams en hier bleek al snel dat ‘t Pypke/Woonflair er met kop schouders bovenuit stak. De enige in dezee poule die nog een beetje partij gaf, is de Kombuis. Maar ook zij moesten, na goed tegenstand te hebben geboden, met 3-0 het hoofd buigen. Wel moest de Kombuis nog strijden om de 2e plaats om zich zo in de kruisfinale te plaatsen, en in de laatste wedstrijd troffen ze Topline Yacht Design. En in deze wedstrijd had de Kombuis genoeg aan een gelijk spel. De teams waren gelijkwaardig en de uitslag van 1-1 was dan ook terecht maar niet genoeg voor TYD.

In poule B was het niveau duidelijk  ietsjes minder maar ook hier bleek dat er een ploeg wat bovenuit stak. En dat waren onze kattelieke vrienden van NR Hypotheek. Zij eindigden ongeslagen bovenaan. Ook hier was er dus weer strijd om de 2e plaats. En die ging tussen Team Harlingen en SVO Attema/ Kantine combinatie. En ook dit werd spannend hoor. De teams gingen gelijk op maar toch won hier de routine in Attema/Kantine met o.a. Tinus van Hurck die wel wat van een samba dansende Braziliaan had. De uitslag werd uiteindelijk 4-3 voor Attema/Kantine en die haalden dus ook de kruisfinales.

De eerste kruisfinale ging tussen At­tema/Kantine en ‘t Pypke/Woonflair en dat werd toch nog wel een beetje span­nend. Wel nam PW een snelle voor­sprong van 2-0 door 2 mooie treffers van Barry Hamstra maar Attema/Kantine  vocht terug. Freek Topfer deed wat te­rug en Freek had er soms acties bij waar hij zo mee in circus Boltini kon en één lukte en vloog er in, 2-1. Maar de man­nen van PW gingen beter spelen onder leiding van de met mooie pasjes strooiende Stefan Adema. Eerst bediende hij Barry Hamstra en daarna de ijzervreter Elmer Bijma, 3-1 en 4-1. Toen was het over en uit Martijn Tinus van Hurck scoorde nog wel 2 x voor A/K maar dat deed El­mer B. ook nog een keer voor PW, eind­stand 5-3.

De tweede halve finale was spannender en ging tussen Nr 1 en de Kombuis. Bas Koster, die een puik toernooi speelde, opende de score voor de Kombuis: 1-0. Natuurlijk vocht NR 1 terug en de lange Jilke Alkema maakte gelijk, 1-1. En NR 1 kwam op voorsprong. Nu maakte Niels Outhuyse de treffer, 1-2. Het werd een wedstrijd die bij de kerst past: hart­verwarmend en met verrassingen Niet verrassend was dat Eric Broekhuizen de Kombuis weer terugbracht in de race, 2-2. En zo waar werd het ook nog 3-3 en was de vraag ‘wie maakt de winnende’. En dat was natuurlijk Bas Koster van de Kombuis. Hij schoot zijn team naar de finale: 4-3. De finale ging dus tussen ‘t Pypke/Woonflair en de Kombuis. He­laas voor de Kombuis moest een enkele speler aan het werk om een kerstdis te bereiden. Zij speelden daarom zonder wissel maar dat nam niet weg dat ook nu bleek dat ook nu bleek dat Pypke/Woonflair gewoon te sterk was, al hadden de mannen van de Kombuis ook met z’n dertigen gespeeld. Het paste gewoon allemaal goed bij PW, gewel­dig technisch spelende Drewes Janssen, Ralf van Hurck en Barry Hamstra, een goed verdelende Stefan Adema en de hardwerkende Klaas Bouma en Elmer Bijma.

Barry Hamstra opende de score: 1-0. Natuurlijk deed Bas Koster wat terug: 1-1. Maar toen was het ook gebeurd met de mannen. Swingend liepen de mannen van PW over hun tegenstander heen. Ralf van Hurck 2-1, Barry Ham­stra 3-1, Ralf van Hurck 4-1 en Drewes Janssen die na zes mislukte stiftballen hem er nu wel instifte, 5-1. En dan mocht de Kombuis nog blij zijn dat hun keeper Karst vd. Heide bijna niet te passeren was. Het was dan ook geen wonder dat hij tot beste speler van het toernooi werd gekroond. Exstador voorzitter Jan vd. Heide kon dan ook als een trots man de prijzen gaan uitreiken in de kantine waar Follie, Janneke en Rianne het verrotte gezellig hadden gemaakt.

kerst 8-1

Beste speler keeper van het toernooi Karst van der Heide, rechts voorzitter Exstador Jan Heide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen Kersttoernooi 2008 10 teams
Topline  Yacht Design Roels Multi Service 2-5
Este Hypotheken De Kombuis 1-4
Koopmans Schilders Team Gulf tno
Nr 1 Hypotheek SVO Attema / Kan Wad. 3-2
Pypke/Woonflair Topline  Yacht Design 5-1
Roels Multi Service Este Hypotheken 3-6
Team Harlingen Koopmans Schilders tno
Team Gulf Nr 1 Hypotheek 3-6
De Kombuis Pypke/Woonflair 0-3
Este Hypotheken Topline  Yacht Design 0-2
SVO Attema / Kan Wad. Team Harlingen 4-3
Nr 1 Hypotheek Koopmans Schilders tno
De Kombuis Roels Multi Service 5-1
Pypke/Woonflair Este Hypotheken 5-1
SVO Attema / Kan Wad. Team Gulf 4-0
Team Harlingen Nr 1 Hypotheek 0-3
Topline  Yacht Design De Kombuis 1-1
Roels Multi Service Pypke/Woonflair 0-8
Koopmans Schilders SVO Attema / Kan Wad. tno
Team Gulf Team Harlingen 1-3
Pypke/Woonflair SVO Attema / Kan Wad. 5-3
De Kombuis Nr 1 Hypotheek 4-3
Pypke/Woonflair Kampioen De Kombuis 5-1

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie