KantineWaddenhal wint Kersttoernooi 2010

Het was weer gezellig en sfeervol tijdens het door Exstador georganiseerde kersttornooi. En leuk om te zien was dat de voetballers van al de vier clubs gezellig met en tegen elkaar speelden. De leiding was weer in vertrouwde handen, zo waren Jacob’Twaintig”, Jan v d Heide de tijdwaarnemers en floten Bert Erents en Albert Kooistra weer dat het een lust was. Verder waren er zo links en rechts nogal wat mensen die spontaan hun medewerking verleenden.

Het eerste doelpunt in dit toernooi werd gemaakt door Bouma all in Service, maar ze verloren wel van Eigentijds met 1-3. Het mooiste doelpunt in de A poule werd zeker gemaakt door Robert v d Zee in de wedstrijd Bouma All In tegen Popalo. De man nam de bal een keer of wat op zijn hoofd , neus en achterhoofd om vervolgens te scoren, hij suu se in ut circus kanne. En dit keer won Bouma ook nog met 3-1 van Popalo en dat was mooi meegenomen. Dat waren de enige drie punten die ze dan ook behaalden Popalo bleef verder puntloos. In deze A poule was NR1 Hypotheek duidelijk de beste met vooral een uitstekende Niels Outhuyse in de gelederen, en sien broerke Daniel keepte ook nog zeer goed. Om de 2e plaats, die voor een plek in de kruisfinale zorgde, ging het tussen Eigentijds ZWF en de Kombuis. Maar in de onderlinge wedstrijd liet Eigentijds, onder aanvoering van Alfonso “Bokito” Kwast, even zien wie de beste was ze wonnen met 4-1. Dus gingen NR1 hypotheek en Eigentijds ZWF naar de kruisfinales.

In de B poule was de Kantine Waddenhal de sterkste al hoewel ze wel een puntje verloren aan Friesland Direkt, die strijd werd 1-1. Jammer was dat sponsor van Friesland Direkt, Nico Heeringa uitviel met een flinke knieblessure. Het werd nog spannend wie 2e zou worden, dat ging tussen Hendriks v d Heide en Friesland Direkt, Die onderlinge strijd werd een bloedeloze 0-0. FD werd toch nog 2e omdat Hendriks v d Heide met 4-0 verloren van de Kantine. De Kantine en Friesland Direkt dus ook in de kruisfinales.

De eerste halve finale was die tussen NR 1 Hypotheek en Friesland Direkt. FD begon al niet te best omdat Elmer Bijma een voorzet in eigen doel deponeerde, NR1 leidde 1-0. Het werd ook nog 2-0 toen de hardwerkende Sybe Lutgendorff ,met sien brede billug overal langs wrotte en de bal binnen tikte. Even ging, de atletische Eelco v d Schaaf mee naar voren en hij schoot de bal vanaf rechts snoeihard in het NR1 doel 2-1. Maar NR1 was iets beter en ook een tikje slimmer, want toen Niels Outhuyse sien ander broerke Joost anspeulde maakte hij netjes 3-1. En pa en moeke Outhuyse glommen van trots op de tribune, en terecht. FD probeerde het nog wel maar het lukte niet meer integendeel Sybe Lutgendorff zette de eindstand nog op 4-1.

De andere halve finale ging tussen Eigentijds ZWF en het sterke Kantine Waddenhal. Eigentijds had het goed gedaan door de halve finale te halen, maar nu bleek de Kantine toch iets te sterk. En dat kwam vooral door de rust waar de mannen van de Kantine mee speelden. En met 2 veel bewegende spelers de broers Tim en Kevin Jaarsma. Het was Ralf van Hurck die voor 1-0 zorgde, en daar door konden de Kantine nu rustig afwachten. Er waren wel schoten op doel van de Kantine maar dan stond daar nog altijd een goed keepende Rene v d Ploeg om erger te voorkomen. Een subtiel tikje van Ralf van Hurck op Tim Jaarsma betekende 2-0. De Kantine werd sterker maar ook Eigentijds had een goeie keeper in Niels Bakker. Toch kon ook hij niet verhinderen dat een pegel van Stefan Adema er ook nog in vloog 3-0.

De finale ging dus tussen NR1 Hypotheek en de Kantine Waddenhal, onder leiding van Albert Kooistra die goed floot. Sybe Lutgendorff nam meteen Rene v d Ploeg onder vuur maar die was op zijn hoede. Aan de andere kant tikte keeper Daniel Outhuyse een poeier van Ralf van Hurck naast. In de 6e minuut was daar een tegenaanval van NR1 en de waardevolle Sybe Lutgendorff zette NR1 verrassend op een voorsprong 1-0. Maar snel daarna liet Ralf van Hurck zien dat hij momenteel de beste zaalvoetballer is, uit stand joeg hij 1-1  in de touwen. Toen, in de 9e minuut, NR1 wilde aanvallen namen de mannen van de Kantine de bal over en schoot Barry Hamstra via de keeper, de paal en met wat geluk de bal in het doel 1-2. Niels Outhuyse probeerde het daarna met wat schoten maar vd Ploeg bleef in de weg staan. Ook nu weer stopte de andere keeper Daniel Outhuyse en paar ballen uitstekend. Met nog 2 minuten te spelen gaf Ralf van Hurck een prachtige pass op Tim Jaarsma die de bal uit de lucht en met effect in het doel draaide 1-3. Verder gebeurde er nog weinig en werd de Kantine Waddenhal de terechte winnaar en NR1 Hypotheek een goeie tweede

Exstador voorzitter Jan v d Heide reikte de prijzen uit en bedankte alle medewerkers. Het bleef nog lang gezellig in de Waddenhal en men zag al weer uit naar het Havenstadtoernooi op oudejaarsdag 31 december.

Gehurkt de Kantine. Staand Nr. 1 Hypotheek

 

Uitslagen Kersttoernooi 2010 10 teams
Bouma All-in Service Eigentijds/ZWF Ontw. 1-3
Nr 1 Hypotheek De Kombuis 1-0
Friesland Direkt Team Gulf 3-0
Hendriks v.d. Heide De Otterbar 3-1
PoPaLo Bouma All-in Service 1-3
Eigentijds/ZWF Ontw. Nr 1 Hypotheek 1-3
Kantine Waddenhal Friesland Direkt 1-1
Team Gulf Hendriks v.d. Heide 0-3
De Kombuis PoPaLo 8-2
Nr 1 Hypotheek Bouma All-in Service 1-0
De Otterbar Kantine Waddenhal 0-4
Hendriks v.d. Heide Friesland Direkt 0-0
De Kombuis Eigentijds/ZWF Ontw. 1-4
PoPaLo Nr 1 Hypotheek 1-5
De Otterbar Team Gulf 4-0
Kantine Waddenhal Hendriks v.d. Heide 4-0
Bouma All-in Service De Kombuis 1-4
Eigentijds/ZWF Ontw. PoPaLo 7-2
Friesland Direkt De Otterbar 3-2
Team Gulf Kantine Waddenhal 1-9
Nr 1 Hypotheek Friesland Direkt 4-1
Eigentijds/ZWF Ontw. Kantine Waddenhal 0-3
Kantine Waddenhal    Kampioen Nr 1 Hypotheek 3-1

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie