NR 1 Hypotheek wint verrassend kersttoernooi  2011

Als je dan in de hal loopt en je ziet de teams en welke spelers die daar bij spelen, dan kan je niet anders vinden dat Friesland Direkt de favoriet was. En zij begonnen redelijk, wel hield PoPaLo het lang op 0-0 maar uiteindelijk won FD toch met 3-0.  Er was nog een sterke ploeg in de A poule en dat waren de mannen van de Kombuis. Zij bleven al de vier wedstrijden ongeslagen en wonnen derhalve ook nog even met 1-0 van FD. De Kombuis was dus zonder twijfel nummer 1 in de poule en om de andere halve finale plaats ging het tussen de Bock Computers en Frieslan Direkt. Ook nu werd het maar een benauwde 1-0 overwinning voor FD. FD en de Kombuis dus naar de kruisfinales. In de B poule was er wat pech omdat Joost Outhuyse lelijk aan zijn knie geblesseerd raakte. De ambulance kwam en die wisten Joost weer wat op de been te krijgen. Later op de dag kwam Joost weer terug op 2 krukken. In poule B bleek NR 1 over een sterke defensie te beschikken, zij bleven ongeslagen speelden een wedstrijd 0-0 wonnen er 2 wedstrijden en kregen 0 doelpunten tegen. Tweede werd hier autoverhuur v d Pol die ook ongeslagen bleven maar een keer wonnen en 2x gelijkspeelden.

De eerste halve finale ging tussen de Kombuis en autoverhuur v d Pol. Het was duidelijk dat v d Pol zijn kruid verschoten hadden in de poule wedstrijden. Daarentegen speelden de mannen van de Kombuis of hadden ze gember in e kont. In de laatste minuten liepen ze uit naar een 5-1 overwinning. De andere halve finale ging tussen NR 1 Hypotheek tegen Friesland Direkt. En het was toch wel verrassend dat Niels Outhuyse, bij de stand 1-1 met een fraaie omhaal 2-1 maakte voor NR 1. Het werd 3-1 en zo stond ook NR 1 in de finale en konden de mannen van FD douchen. De finale ging tussen de Kombuis en NR 1 Hypotheek. En nu leek, gezien de vorige wedstrijden de Kombuis de favoriet maar ook dat pakte anders uit. Het werd een spannende en sportieve wedstrijd met leuk voetbal. NR 1 nam een voorsprong toen Niels Outhuyse uit een rebound 1-0 in kopte. De Kombuis zocht wel de aanval maar weer bleek de defensie van NR 1 ijzersterk. En toen Albert Beuker uit een mooie tegenaanval snoeihard 2-0 maakte was de strijd gestreden. Tijdwaarnemer Jacob [20] de Jong wilde de prijswinnaars naar voren hebben en vroeg om een “viersprekker”. Iedereen keek elkaar verbaasd aan wat dat was, maar later blijk Jacob een microfoon te bedoelen.

Het was weer een gezellig toernooi met dank aan de scheidsrechters Albert Kooistra, Age Tichelaar en Arnold Ewouds en tijdwaarnemers Jan v d Heide, Jacob de Jong, Wijtze Hempenius en vele anderen. De prijsuitreiking werd gedaan door voorzitter Jan v d Heide.

De finalisten

Uitslagen Kersttoernooi 2011 9 teams
Popalo de Bock Computers 1-5
Este de Kombuis 0-1
Nr. 1 Hypotheek Accountancy de Jager 5-0
Autoverh.&Taxi vd Pol de Roode Ploeg 2-2
Friesland Direkt PoPaLo 3-0
de Bock Computers Este 2-1
Nr.1 Hypotheek Autoverh.&Taxi vd Pol 0-0
Accountancy de Jager de Roode Ploeg 1-1
de Bock Computers de Kombuis 0-3
Este Friesland Direkt 2-2
de Roode Ploeg Nr. 1 Hypotheek 0-4
PopaLo de Kombuis 1-3
Accountancy de Jager Autoverh.&Taxi vd Pol 1-2
Friesland Direkt de Bock Computers 1-0
Este PoPaLo 3-1
de Kombuis Friesland Direkt 1-0
De Kombuis Autoverh.&Taxi vd Pol 5-1
Friesland Direkt Nr 1 Hypotheek 1-3
De Kombuis Nr 1 Hypotheek   kampioen 0-2

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie