Kantine Waddenhal wint Kerst-tournooi 2012

Zeven teams deden er mee aan dit Kersttournooi en dat is wel een dieptepunt in de jaren dat dit tournooi gespeeld wordt.

Voorheen had je zelfs nog voorrondes over twee dagen om bij de 10 teams te komen die mee mochten doen. Wel is bekend dat er veel Harlinger voetballers in Franeker spelen en dat moet iedereen zelf weten maar het is wel jammer. Het werd ondanks alles toch een geslaagd tournooi. Met ook een aantal talentjes een daarvan, Christiaan Feenstra een 16 jarig ventje, speelde puike partijen voor SMS Chill Time maar ze haalden de finales niet. Pech was er voor Rocco Zwart die in de wedstrijd Zwart Auto’s tegen de Kombuis ongelukkig in botsing kwam met de keeper. Hij scoorde overigens wel maar brak, naar men later hoorde, z’n scheen en kuitbeen en moest naar het ziekenhuis in Sneek worden gebracht. Zwart trok zich terecht terug uit het tournooi. Het tournooi ging door en in de halve finale kwamen o.a. De Kantine tegen de Kombuis. Het werd een stevige wedstrijd waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. En aan beide kanten waren kansen maar daar werd slordig mee om gesprongen. Vier minuten voor tijd gaf Ronald Jilderts een tikje breed op Sjouke Bootsma, de stoomlocomotief in de zaal, en hij tikte 1-0 binnen. De Kombuis probeerde van alles om nog gelijk te maken maar troffen een keeper Ronald van Ried in topvorm. Minder mooi was de halve finale tussen Friesland Direct en het nieuwe team Fysio Rozengracht. De jeugd van Fysio hield goed stand en verdedigden goed zodat FD weinig kansen kregen. Maar ook FD gaven weinig kansen weg en speelde de strijd zich wat op het middenveld af. Totdat Jilke Alkema ineens een kans kreeg en, springt ut ventsje daar soms wel wat slordig mee om nu was het raak, FD leidde met 1-0. Direct daarna kon Albert Nieuwenburg de strijd beslissen hij kreeg een dot van een kans, hij kon um ur wel met sien jonge heer inlegge, zei coach Nico H., maar hij mistte. En toen kon je het beleven dat Frank Galema ook een kansje kreeg en hij ronde dat wel af en het was 1-1 gelijk. Die stand veranderde niet en zo moesten er strafschoppen worden genomen en dat deed FD beter ze wonnen met 4-3.

De finale ging dus tussen de Kantine en Friesland Direct. De Kantine hadden inmiddels geen wissels meer, er waren twee geblesseerden Ralf van Hurck, knie en Freek Topfer, enkel. Maar als je dan een stoomlocomotief als Sjouke Bootie in de ploeg hebt en een jonge Jorik Erents die geweldig speelde dan houd je kans. Drewes Janssen probeerde zijn team op sleeptouw te nemen maar de mannen oogden vermoeid. Toch kregen zij in het begin ook kansen maar sprongen daar niet goed mee om. Een mooie kans kreeg Jorik Erents alleen voor de keeper wilde hij toch even te mooi een lobje geven maar dat lukte niet. Dertig seconden later herstelde hij dat foutje en joeg de bal van de rechter zijkant hard in de touwen 1-0. En sien opa Johan Erents glom as een honnekeutel in e maneschijn se trots was ie. In de 14e minuut weer wat handige bewegingen van Jorik Erents tussen enkele FD verdedigers, en daar raakte Jilke Alkema se van in e war die skoot in eigen doel 2-0. Nog even kwamen de mannen van FD terug doordat Drewes Janssen 2-1 maakte, maar het geloof was er niet meer.

In de 17e minuut zette Jorik Erents met een paar mooie lichaam schijnbewegingen, Sjouke Bootie helemaal vrij en het was 3-1. FD was niet meer bij machtte om de kansen die ze toch kregen te benutten. Dat deed Ronald Jilderts drie minuten voor tijd nog wel en zo werd het 4-1. Een beetje geflatteerd maar wel een verdiende overwinning voor de Kantine met Erents en Bootie als uitblinkers, een hard werkende

Eelco v d Schaaf dat gold ook voor Ronald Jilderts en een goed keepende Ronald van Riet. Voorzitter Jan v d Heide kon de Weinstube/Jacob Twaintig bokaal overhandigen aan topcoach Steven “Podde” Veltman en de goed leidende scheidsrechters Albert Kooistra, Age Tichelaar en Bert Erents bedanken zo ook de sponsoren en alle andere mensen die aan dit tournooi hebben meegewerkt.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie