Weinstube wint Exstador kersttoernooi 2013

IMG_0539-001

De finalisten de Weinstube en KantineWaddenhal.

De opgave liep in het begin stroef voor het Kersttoernooi, maar door het bemiddelen van enkele mensen kwamen er toch maar liefst 15 ploegen op het programma te staan. En kon de strijd beginnen, ’s morgens om 10 uur trapten de eerste teams af en om 17.30 uur kon voorzitter Jan v d Heide de prijzen uitreiken. Er werd gespeeld in 3 poules van 5 teams waarvan de eerste twee in de finales kwamen. Voor de kwartfinales waren dat;

De Weinstube  De Zwaan   3-0
Kantine Waddenhal  Chill Time   3-1
Friesland Direkt Elsinga/ v d Kooi  1-2
Fysio Rozengracht NR 1 Hypotheek   4-1

 

De eerste halve finale ging tussen de Weinstube en Elsinga/ v d Kooi.

De Weinstube begon goed en kwamen via Siebe Lutgendorff op een 1-0 voorsprong. Vervolgens een mooie bal van eigen helft, de keeper was eruit en Hidde Huisman wipte de bal leep over hem heen 2-0. De Stube keeper raakte geblesseerd en ze werden meteen wat onrustig. En zo kon EvdK terugkomen tot 2-2. Die stand bleef en er volgden penalty’s, en die werden wel heel slecht door EvdK genomen dus zat de Weinstube in de finale.

De tweede halve finale ging tussen Kantine Waddenhal en Fysio Rozengracht.

Fysio had er wel zin aan en ze gingen er fel in en gaven goed tegenstand. In de 8e minuut werd er pas gescoord, Ralf van Hurck plaatste de bal hard richting Sjouke Bootsma die kreeg um per ongeluk op sien poot en het was 1-0. De uitvallen van Fysio waren wel degelijk gevaarlijk maar de stofzuuger bij de Kantine, Sjouke Bootie, ruimde een hoop op. Ralf v Hurck maakte een schitterend doelpunt 2-0, en ook Barry Hamstra joeg nog een boven in de hoek 3-0 en ook de Kantine in de finale.

De finale ging dus tussen de Weinstube en De Kantine Waddenhal.

De Stube begon direct met een aanval en de punter van Siebe Lutgendorff werd door keeper Hartman uit zijn doel geslagen.

Doelpoging, Barry Hamstra

De bal spatte naar voren daar kreeg Barry Hamstra een kans en nu redde invaller van Riet uitstekend. Een slimme ruil van de Stube om hun geblesseerde keeper te vervangen door Ronald van Riet want dat is een topper. Het leek dus een mooie wedstrijd te worden maar dat zat er, bij nader inzien, niet in. De Stube beperkte zich tot verdedigen en loeren op een uitval en dat deden ze goed. De Kantine bleef zoeken naar een gaatje, schoten vaak van afstand maar niet zuiver genoeg. En de Weinstube gooide er bij tijd en wijle flink de beuk erin en maakten het hun tegenstanders erg moeilijk. Ze leken 10 seconden voor tijd zelfs onterecht te winnen toen ze een mooie kans kregen. Maar al rollend en duikend redden keeper Hartman en Sjouke Bootie en hielden de stand op 0-0. Er moest dus 5 minuten worden verlengd en ook nu het zelfde spelbeeld de Kantine veel in de aanval en de Stube afwachtend. Ondanks dat de Kantine sterker waren speelden ze niet echt slim, het bleef dus 0-0.

Penalty’s dus, voor de Kantine scoorden Ralf van Hurck, Barry Hamstra en Sjouke Bootsma en voor de Weinstube deden dat Michael Pisters, Jilke Alkema en Hidde Huisman. Het was de beurd aan Jorik Erents en hij moest dat doen onder toezicht van Pa Bert en Opa Johan, dus was hij wat nerveus en mistte. De beslissende van Siebe Lutgendorff vloog er wel in dus de Jacob Tweintich bokaal was voor de Weinstube.

Voor de prijsuitreiking werd er een minuut stilte gehouden voor een van de trouwste scheidsrechters bij het zaalvoetbal Jelmer van der Hoek.

18-IMG_0573

De scheidsrechters

De voorzitter bedankte de organisatie olv van Bert Erents, tijdwaarnemer Jacob Tweintich, en het scheidsrechterskorps Johan Osi, Sjoerd ten Hoeve, Wiebe van Dijk en de leider Age Tichelaar.

Het was een gezellig toernooi nu die lui die in Franeker meespelen er nog bij en we kunnen weer voorrondes houden, gezellig man.

Klik op deze link, voor het fotoalbum van het toernooi.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie