Fysio Rozengracht  wint kersttoernooi 2014

IMG_3641

De finalisten Fysio Rozengracht en de Weinstube.

Er deden 8 ploegen mee tijdens dit, door zvv Exstador georganiseerde kersttoernooi. Er werd in 2 poules van 4 gespeeld en een hele competitie, dus de ploegen troffen elkaar 2 keer. Het ging allemaal om de Jacob Twaintig bokaal die vorig jaar werd gewonnen door de Weinstube. En alles verliep weer keurig dankzij de tijdwaarnemers, scheidsrechter, lijnrechter Age en alle anderen die mee hebben gewerkt. Jammer is wel dat er nog altijd een redelijk groot aantal Harlinger zaalvoetballer het toernooi in Franeker verkiezen boven dat hier thuis in Harlingen. Maar misschien wordt dat te zijner tijd nog anders, zoals het een tijdje terug was bijvoorbeeld. Het mooiste doelpunt werd gemaakte in de poules, bij de strijd tussen Friesland Direct tegen Fysio en bij de stand 2-3 hakte Barry Hamstra vlak voor tijd  op zijn Braziliaans de gelijkmaker binnen, prachtig. Verder viel op dat er veel vuur in de wedstrijden zaten de teams vochten as jonge honnen om elke bal. De winnaar in de A poele was verrassend de Bock computers, tweede werd Fysio Rozengracht. In de B poele werd Friesland Direct de nummer 1 en de Weinstube tweede. In de kruisfinale troffen de Bock en de Weinstube elkaar. De wedstrijd stond onder leiding van Sjoerd ten Hoeve en die had de hasses ur goed bij. Keeper Niels de Lange van de Bock werd onder vuur genomen maar de man stond in zijn doel als een rots in de branding. Pas na 5 minuten moest ook de Stube keeper Dirk Alkema oek languut om een doelpunt te voorkomen. Dat kon hij niet voorkomen toen Jelte de bal op de knie kreeg en het leer in eigen doel plaatste 0-1. Vervolgens stonden ze achterin bij de Stube even met de ogen dicht en maakte Marco Zeilmaker 1-1. Even later kreeg Marco Zeilmaker nog een kans uit een pass van Niels Podt maar hij lobde de bal net over het doel. De Bock werd wat sterker maar toen bleven de counters van de Weinstube gevaarlijk en uit een daarvan maakte Bouwe v d Veen 1-2. De Weinstube werd dus de eerste finalist.

IMG_3646

De Jacob-20 bokaal wordt hier uitgereikt aan een gelukkige Baard.

De volgende halve finale ging tussen Friesland Direct en Fysio Rozengracht. Fysio is een ploeg dat uit wat meer jeugdige spelers bestaat als het al wat oudere FD.  Dient wel gezegd dat beide teams over een sterke verdediging beschikten en er moeilijk door te komen was. Na 5 minuten schoot Marijn Helfferich, van Fysio, wel een bal snoeihard op de paal. Meteen daarna kreeg aan de andere kant Albert Nieuwenburg een kans hij schoot de bal in de handen van de keeper. En ook de levensgevaarlijke Barry Hamstra kon de keeper niet passeren, hij werd overigens de gehele wedstrijd geschaduwd. Lee-Roy Purvis leek de scoren voor Fysio maar zijn bal ketste op de kruising. Het bleef 0-0 en dan volgen er meteen penalty’s, tot 3-3 ging dat gelijk op toen scoorde Fysio 4-3 en helaas mistte men bij FD en zat Fysio in de finale.

De finale; de Weinstube – Fysio Rozengracht 2 – 4

Al na 2 minuten maakte Stube keeper Dirk Alkema een foutje door met zijn hand de bal buiten zijn doelgebied weg te tikken. Dat kostte hem 2 minuten straf en een vrije trap op de lijn van het doelgebied. Met vier man op de doellijn wist Stefan v d Molen toch nog een gaatje te vinden 0-1.  De Weinstube zocht de aanval maar och lieve mesen wat knoeiden ze met hun kansen. In de 7e minuut stonden er een bulte mesen voor het doel van Fysio en vervolgens haalde Bouwe v d Veen verrassend om en was het 1-1. De volgende omhaal van Bouwe schuurde de paal maar ging wel naast. Het spel werd even stilgelegd omdat Schapelhouman de bal hard in sien kerstballen kreeg. Een goeie kouwe natte spons deed wonderen. Beide teams waren niet meer in staat om de bal nog eens in het net te deponeren, dus ook hier moesten penalty’s de beslissing brengen. Jilke Alkema, van de Weinstube, begon hij nam een aanloop van sun meter of dertig, ja en toen ie bij de bal was was ie moe en schoof het leer zachtjes naast. Marijn Helfferich schoot snoeihard binnen 0-1, vervolgens schoot Hidde Huisman recht op de keeper en bezorgde Stefan v d Molen Fysio de winst door zijn strafschop te benutten 0-2. De Jacob Twaintig bokaal was dus voor Fysio, en gelukkig kon voorzitter nog even tijd vinden om de prijzen uit te reiken. Het was weer een geslaagd toernooi geweest met leuk voetbal en veel inzet.

Zvv Exstador wenst iedereen een gelukkig 2015 toe.