Spannend Havenstadtoernooi, Zeerobben goeie winnaar.

IMG_5876

Hielke en Wiebe de mensen achter de organisatie. Click op de foto voor meer foto`s van Dorus Breidenbach.

Er waren weer 8 teams die tijdens oudjaarsmiddag de degens met elkaar wilden kruizen. Het was voor de 35e keer dat dit toernooi werd georganiseerd, en vanaf het eerste toernooi is Jan Helvrich al de tijdwaarnemer. Zoals ieder jaar waren Jaap Kraak en Henk Swart weer de scheidsrechters, Age Tichelaar was de linesman en de toernooileiding was in handen van Hielke Jager geassisteerd door Wiebe van Dijk. Er werd in 2 poules gespeeld in de A poele zaten fc Harlingen, Friesland Direct, Franeker en AVC. Al snel bleek dat fc Harlingen hier de betere ploeg was en AVC onderaan eindigde omdat daar spelers waren die de honderd meter in 2 dagen liepen. Strijd om de 2e plaats ging tussen Franeker en FD, in de onderlinge strijd won de ploeg van coach Nico Heeringa dat met 3-2 dus eindigden zij als tweede en zaten ook in de kruisfinale. In poele B was Zeerobben de sterkste en beschikten zij over een sterke ploeg met bijna geen zwakke plekken. Hier eindigde JB Leeuwarden met 0 punten op de laatste plaats. De strijd om de 2e plaats was spannend, Tzummarum, de ploeg van trainer Sjonnie Nota, moest winnen van het jeugdige Exstador/SMS. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd waarin Tzummarum lang bij bleef zelfs tot 5-5. Exstador/SMS hadden enkele hele goeie jeugdspelers in de gelederen die bij elkaar gezocht waren door Tony Outhuyse. Op doel stond de geweldig keepende 15 jarige Sietse Visser, ook besten waren Cayen Kleefstra van Blauw Wit, Gerrit de Vries van ONS en onze eigen Arjan Outhuyse van fc Harlingen. Arjan Outhuyse en Gerrit de Vries beslisten de wedstrijd en maakten er 7-5 van, zij dus ook naar de kruisfinales.

Veel doelpunten werden er in de poule wedstrijden gescoord, volgens tijdwaarnemer Helvrich waren het er 93 en dat is een berg.

De eerste halve finale was die tussen fc Harlingen en Exstador/SMS. Dit moest eigenlijk niet te moeilijk worden voor Harlingen, maar tegen de verwachting in kletste Arjan Outhuyse al in de 3e minuut 0-1 in de touwen. En een omhaal van Gerrit de Vries was een minuut later ook raak 0-2. Harlingen ging in de aanval maar keeper Sietse Visser pakte een hoop ballen, pas na 10 minuten wist Freek Töpfer hem te passeren 1-2. En via een tegenstander maakte Freek ook 2-2 en leek fc Harlingen door te gaan. Een prachtig doelpunt van Kevin Jaarsma betekende 3-2, de ijverige Robert v d Zee kreeg 2 minuten straf en daar profiteerde Kevin Jaarsma van 4-2. Het leek over en uit maar dat was niet zo, coach Tony Outhuyse pepte zijn team op en 4 minuten voor tijd werd het 4-3 door Arjan Outhuyse. En dan 20 seconden voor tijd, keeper Zuiderhof gaf de bal aan Barry Hamstra die zou heel rustig uitverdedigen maar schoot de bal tegen Arjan Outhuyse aan, keeper Zuiderhof was ook niet meer op zijn post dus keutelde de bal over de lijn 4-4. Er moesten penalty’s worden genomen en Exstador/SMS had er al 3 in liggen, Freek Töpfer nam de derde voor fc Harlingen en die stopte keeper Sietse Visser, Exstador/SMS zat dus in de finale.

De andere halve finale ging tussen Zeerobben en Friesland Direct.

Ook hier werd hard getreden voor de winst maar beschikte Zeerobben over een sterke ploeg. Met een goed spelende Marijn Helfferich en een gemakkelijk scorende Dylan Drent. En die laatste was het ook die na 2 minuten met een forse uithaal via binnenkant paal voor 1-0 zorgde. Er werd veel gepraat vooral tegen de scheidsrechters en dat leverde Marcel Visser een 2 minuten straf op. Hiervan wist FD niet te profiteren en hield Zeerobben zijn benauwde voorsprong. Er was een uitbraak van Zeerobben in de 12e minuut keeper Ronald van Riet gleed voor de bal en nam hem met het lichaam mee, de goed fluitende scheids zag een handsbal en van Riet kreeg 2 minuten straf. En even later moest ook Klaas Kuiken er uit en profiteerde Zeerobben wel via Dylan Drent werd het 2-0. De tegenstand was gebroken Dylan Drent maakte nog 3-0 en Zeerobben was een terechte finalist.

De finale ging dus tussen Zeerobben en Exstador/SMS.

En wat al een beetje verwacht was werd bewaarheid, het jeugdige Exstador gemiddelde leeftijd 18 jaar, waren wat uit gevoetbald. En toen Patrick v d Veer er 1-0 van maakte zakten ze helemaal wat weg. Ze bleven zeker strijden en keeper Sietse Visser bleef ballen pakken maar Zeerobben was te slim en te goed. In de 9e minuut vloog Dylan Drent er weer eens op kracht en snelheid langs en punterde 2-0 binnen. Jammer voor de finale maar een compliment voor de jongens van Exstador/SMS, maar Zeerobben liep uit. Marcel Visser bekeken 3-0, Dylan Drent vliegend 4-0 en Marijn Helfferich 5-0, gelukkig redde Brent de Groot nog de eer 5-1.

De prijzen konden worden uitgereikt, de Jelmer v d Hoek bokaal kwam voor een jaar in handen van Zeerobben, een terechte winnaar.

De prijs voor de beste keeper van het toernooi was ook zeer terecht voor keeper Sietse Visser van Exstador/SMS.

De beste speler was wat verrassend maar zeker ook verdiend voor Marijn Helfferich van v v Zeerobben.

Voor de prijsuitreiking was Johan ,OSI, Dijksman nog even met de collectebus langs geweest om geld op te halen voor de stichting Semmy voor onderzoek tegen hersenstam kanker. Het bedrag dat hij in de kantine ophaalde bedroeg 547 euro

Het was een mooie dag en een goed toernooi en we konden het oude jaar nog even gezellig uit zitten, en nu wensen we iedereen een gelukkig 2016 toe.