Wedstrijdverslagen, Foto`s van het kersttoernooi van zaterdag 26 december 2015.

SMS Chill Time wint Kersttoernooi

Zes ploegen deden er mee aan het kersttoernooi dat werd georganiseerd door de zvv Exstador. Maar zes ploegen, nog niet ver terug in het verleden moest er door de week worden gevoetbald wie met 2e kerstdag mee mocht doen. Maar ja een redelijk groot aantal Harlingers gaat ook naar Franeker omdat daar de prijzen waarschijnlijk hoger zijn.

IMG_5809

H. Finale. SMS Chill Time – Taxi Harlingen 3-1

De zes ploegen in de Waddenhal waren SMS Chill Time, Friesland Direct, de Bock Computers, SVO Attema, Taxi Harlingen en de Kombuis. Na spannende partijen kwamen uiteindelijk in de kruisfinales het sterke Taxi Harlingen tegen SMS Chill Time. Het werd een spannende partij en het was Eric de Groot die alles voorbij liep na 3 minuten en de keeper kansloos liet 0-1. Keeper Lars Borgman van SMS zorgde er voor dat Taxi niet langszij kwam. Taxi viel aan maar een uitval van SMS werd door Frederik Becken netjes afgerond 0-2. Die Taxi jongens bleven kansen missen en vlak voor tijd besliste Christiaan Feenstra de strijd 0-3. Jilke Alkema deed nog wat terug 1-3 maar SMS zat in de finale.

S

H. Finale. De Kombuis – De Bock Computers 4-0

De andere halve finale ging tussen de Bock en de Kombuis. De Kombuis ging al snel in de aanval maar keeper Niels de Lange bleek lang een sta in de weg. Pas na 10 minuten was er een mooi pasje van Stefan v d Molen op Klaas Kuiken [Hein Broer] en die werd hard afgerond 0-1. De Kombuis wist nog een bal op de paal te rammen maar er in ging hij niet. Wel liepen ze de laatste 3 minuten over de Bock heen Stefan Amels 0-2, Soulaiman Snoussi  0-3 en Klaas Kuiken 0-4.

IMG_5841

Finale.  SMS Chill Time – De Kombuis 3-2

Het werd een spannende finale tussen SMS en de Kombuis, ze waren aardig aan elkaar gewaagd. Een goed genomen vrije trap kwam bij Christiaan Feenstra en die ronde netjes af 1-0. Maar toen was het de beurt aan Soulaiman Snoussi hij knalde eerst een bal tussen de benen van de keeper door 1-1. En na 9 minuten haalde Soulaiman in een keer uit en stond de Kombuis voor met 1-2. In de 12e minuut had keeper Karst v d Heide geen goed zicht op het afstandsschot van Frederic Specken en was het weer gelijk 2-2. Kansen waren er nu aan beide kanten en de winnaar was nog niet zeker. Wel toen 2 minuten voor tijd Christiaan Feenstra een solo afrondde met een slim stiftballetje 3-2.

Die stand bleef gehandhaafd tot het eind en won SMS de Jacob Twaintig wisselbokaal. Met dank aan de organisatie onder leiding van Bert Erents en de geweldige scheidsrechters Age Tichelaar, Tonnie Outhuyse en Nico Heeringa. Bert Erents kon als een echte conferencier de prijzen uitreiken en men kon toch terug zien op een geslaagd toernooi.