HARLINGEN WINT VOOR DE VIJFDE KEER HET HAVENSTAD-TOERNOOI

Een zeer geslaagd  toernooi werd het zevende Havenstadto­ernooi. Er werd goed gespeeld en er waren veel toeschouwers. Om negen uur ‘­s morgens heette toernooileider Johan Schikker de ploegen  welkom en kon scheidsrechter Jan v.d. Heide het beginsignaal geven v­oor Robur-Franeker. Franeker won moeizaam met l-0.

­­

En in deze poule stak Harlingen boven­ de rest uit. En maar liefst drie teams, Robur, Franeker en Leeuwarden, eindigden­ met 4 punten op een gedeelde tweede­ plaats, W.Z.S. van Loekje Boot won geen­ eén match en eindigde onderaan met 0 punten.­  Harlingen had het vooral moeilijk  met­ Leeuwarden en Robur en met name Robur­ gaf goed partij en speelde ’’as bargen so­ fuul  ’’. Het werd uiteindelijk 1-0 maar de­ R.k.v.v. had toen wel drie keer de paal geraakt. Harlingen dus finalist mede doordat­ Franeker wat lullig van Leeuwarden verloor, volgens mij schrikken ze van de rode­ kleur.

In poule B was het iets spannender, alhoewel het zeer verrassend was dat Exstador, dat maar liefst vier basisspelers miste,­ hier de nummer een werd. De beslissing­ viel in de wedstrijd tegen Drachten. Daar­ werd 2-2 gelijk tegen gespeeld en dat was­ voldoende om de finale te halen. Nieuwkomer Frans Postmus was erg doeltreffend­ bij Exstador, maar vooral het goede spel­ van Bart Mesken viel op, het lukte hem­ zelfs om enkele fraaie een-twee’s in te zetten met Frans Postmus . Tweede werd hier Stiens en Zeerobben­ dat erg goed begon werd derde, mede door­ een schoonheidsfoutje van Kerst Heida in­ de wedstrijd tegen Drachten leek de bal in ­ het lege doel te rollen, maar Heida altijd al driftig met de punt, zette die punt onder de­ bal en de zeemeeuwen schrokken zich lam ­op het dak, want daar kwam de bal­ ongeveer.­ Vierde werd Drachten en FVC was toch­ wel teleurstellend want dat team werd­ laatste in poule B.­

De finale werd dus een Harlinger aangelegenheid tussen Harlingen en zaalvoetbalvereniging Exstador deze gingen strijden­ om de Meskenbouw wisselbokaal. En weer­ ging Exstador goed van start want al snel­ maakte uitblinker Bart Mesken met èèn ­ van z’n bekende omhalen.  Maar het antwoord kwam al na 20 seconden. Jan Piet Bosma de gehele dag vrij­ onzichtbaar kwam in deze finale in vorm,­ hij tikte dan ook 1-1 achter de sterk keepende Klaas  Schoot.­  Harlingen was wat beter aan de bal en­  hadden achterin een waren rooie vesting­ aan Sjonnie Nota de cabaretier.­  Ronnie Bambach een echte spits die veel­ beweegt dus ook moeilijk is af te stoppen zette Harns op voorsprong 1-2.­  Toch gaf Exstador, het team van Sip­ Luxwolda zich niet gewonnen, ze kwamen­ weer gelijk door Rein Mulder. Onvermoeibaar was deze jongen, hij scoorde dan ook ­terecht 2-2.­ Harlingen werd toen wat doortastender­ en liep, in deze leuke finale weg bij Exstador 2-3 door Jan Piet  ’’drobel ’’ Bosma en­ Rikus ’’kopbal ’’ Oswald 2-4. Frans Postmus­ deed nog wat terug en scoorde 3-4 en door ­die vele goals die hij heeft gemaakt dit toer­nooi werd hij de beste speler van dit toer­nooi, maar hij deed eigenlijk gewoon wat hij anders ook doet, scoren en dat is iedere­ vrijdag in de hal te zien, ook dan maakt hij karrevrachten vol goals.

Exstador  was uitgespeeld en Harlingen­ kon voor de 5e keer de beker winnen door ­­­ goals van J.P. Bosma en Rikus Oswald­ werd de eindstand 3-6. Een mooi slot van­ een prachtig toernooi en dat werd mogelijk­ gemaakt door sponsor Anna Caspari.­ Het kost Mesken Bouw een nieuwe wisselbeker want vijf keer winnen betekent­  ’’in e buuse dat ding ’’ . Alles was keurig georganiseerd  mede dankzij Kor Wierda en ­kantinebaas Auke, verder was de leiding in ­goede handen van Sytze de Jong,  Jan v.d.­Heide,  Wiebe van Dijk,  Jan Helvrich en­  Johan Schikker.­  Conferencier en voorzitter Jopie v.d.­Ven kon de prijzen uitreiken en een dank­woord geven aan de bedrijven  De Lichtboei, Corner,  Plus de Vries, Hartman en ­Klaas de Vries.  Een zeer geslaagd toernooi dus en Johan­ Schikker is al weer bezig met het toernooi ­van volgend jaar en hij zoekt nu zelfs con­tact met betaalde voetbalclubs. Wat kan­ het toch mooi zijn dat zaalvoetbal.­

A-Poule.  1e Harlingen,  2e Robur, 3e Leeuwarden, 4e Franeker, 5e W.Z.S.

B- Poule. 1e Exstador, 2e Stiens, 3e Zeerobben, 4e Drachten, 5e F.V.C.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef