File0071

De beide finalisten Zeerobben en Harlingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HARLINGEN – Redelijk druk was het oudjaarsmiddag in de Waddenhal. Met natuurlijk veel bekende gezichten. Al bij de in­gang begon dat met het duo kaart­verkopers Jan Teensma en Jan van Houten.

De zaalvoetballende kwaliteiten waren niet hoogstaand, maar de inzet daarentegen was erg groot. Vooral in poule A was het erg spannend. Uiteindelijk werden de Old Stars van Wally’s/De Vries daar winnaar. Maar in de strijd om de tweede plaats tussen Harlingen en Mulier ging het erom. Het geluk lachte Har­lingen toe, want 11 seconden voor tijd gaf Mulier een 1-0 voorsprong weg tegen Harlingen, Johan Janssen scoorde 1-1. Ook tegen Wally’s/De Vries wisten de roodwitten een 1-0 voorsprong, mede door een eigen doelpunt niet vast te houden. Harlingen werd dus tweede in de poule en Mulier lag er­uit.

In poule B heerste Exstador. Zij speelden het beste zaalvoetbal maar dat zijn ze natuurlijk ook aan hun stand verplicht. Hier werd Zeerob­ben tweede en moesten R.E.S. en Robur afhaken. Zeerobben kwam in de kruisfinale tegen Wally’s/De Vries Old Stars waarin o.a. Sjonnie Nota, Tony Hart­man en Bauke Scheffer speelden. Het werd een gelijkopgaande strijd met een iets sterker Wally’s/De Vries Old Stars. Maar Zeerobben coach Jan Booms­tra z’n mannen scoorden iets gemak­kelijker. Ronald v.d. Molen zette na \ zo’n 5 minuten Zeerobben al op een  1 -0 voorsprong. Niet veel later stond i Wally’s/De Vries keeper Gert Jan de Jong met ‘sien poten wied uut’ en daar tikte de behendige Klaas Kuiken de bal tussendoor 2-0.  Zeerobben kwam onder druk helemaal toen Wietse Moolenaar direct 2-1 maakte. Sjonnie Nota kreeg een dot van een kans maar waarschijn­lijk ‘sat ie al met sien hasses bij oud  en nieuw, hij mistte. Alles ging in 1 de aanval en dan kan Ruben v.d. Pol uitbreken en Zeerobben op 3-1 zet­ten. Bauke Scheffer. maakt nog wel 3-2 maar de goed keepende Van Galiën hield verder z’n doel schoon.

Exstador – Harlingen was de vol­gende halve finale en dat werd een erg nerveuze partij. Met in het begin enkele mooie reddingen van Harlinger doelman Gerrit v.d. Ploeg. Vervolgens nam Haagse Dennis Hendriks een snelle vrije trap op André Boorsma en de oude vos scoorde ook nog, 0-1. Exstador kreeg kansen maar ver­moeiden daar te veel van. Totdat Pa Guus van Hurck de bal tikte op ‘sien seun’ Ralf en die maakte 1-1. Exstador drukte Harlingen in de defensie maar mede door goed keepersweirkvan Gerrit v.d. Ploeg bleef het 1-1 En ook in de strafschoppen die volgden was v.d. Ploeg belangrijk, hij stopte de penalty van Drewes Janssen. Daarna kon Tony Outhuyse Harlingen naar de finale knallen.

Een op papier mooie finale duel Harlingen tegen Zeerobben. En dat werd weer eens tijd voor beide teams want Zeerobben won in 1983 vor het laatst en Harlingen in 1991. Het leek dat Harlingen hun kruid hadden verschoten in de vorige wedstrijd, men startte in de finale wat lauw. En Zeerobben dat bleef knap overeind loerend op een kansje ma daar kregen ze weinig van. Maar ook Harlingen kreeg weinig ruimte en pielden daarom soms veel te lang door. Met nog 5 minuten te spelen leek  het 0-0 te blijven, maar toen eindelijk kopte Johan Janssen in plaats van anders een keer op vier, vijf maar één keer en haalde meteen goed en hard uit 1-0. Direct daai werkt de Zeerobben defensie zwak weg en mocht Eric Hoekstra er twee  keer over doen om 2-0 te maken.

De stand bleef op de borden en dus mocht Harlingen na 9 jaar de Mesken Bouw bokaal weer eens in ontvangst nemen.

De top drie van de winnaars is nu

  1. Harlingen 7 k
  2. Exstador 6 k
  3. C.A.B. 2k

Organisator Rob van Raalte kon rug zien op een wederom zeer slaagd toernooi. Hij kon dan ook scheidsrechters, tijdwaarnèmers alle andere medewerkers en sponsoren hartelijk dank zeggen namens de VV Harlingen, zij hebben toernooi immers dit jaar al voor 19e maal georganiseerd.

Eindstand

  1. Harlingen
  2. Zeerobben
  3. Exstador
  4. Wally’s/De Vries Old Stars

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef