File0070

Havenstadtoernooi 1997

HARLINGEN – Een gezellig oude­jaarsdagsfeertje hing er in de Waddenhal bij het jaarlijkse Ha­venstadtoernooi. Er werd gespeeld in twee poules van vier en de twee hoogst geplaatsten zouden dan in de kruisfinales komen.

In poule A speelden v.v. Harlingen, Franeker, Robur en RES. Tot de laatste wedstrijd bleef het span­nend. Franeker was al geplaatst, maar Robur kon bij winst op RES ook nog in de finales komen. Bij verlies kwam het wachtende Har­lingen in de kruisfinales. Het leek geen probleem voor Robur te worden, want met nog enkele mi­nuten te spelen stonden ze met 3-1 voor. Maar ze begonnen bij Robur wel erg te knoeien en RES kwam langszij: 3-3. En het werd helemaal huilen met de pet op, toen RES in de laatste secon­den 4-3 maakte. Daardoor kwam Harlingen samen met Franeker in de kruisfinales.

Poule B bestond uit Exstador, AVC, Zeerobben en de Rock’n Roll Pol-lie’s, een ploeg samengesteld door voetbalmagnaat Wiebe van Dijk en dat moest omdat Bolswardia had af­gezegd. De eerste was meteen de belangrijk­ste wedstrijd. Exstador tegen de Rock’n Roll Pollie’s. Zeer tacties speelden de Rock’n Roll Pollies en Exstador ging zich te buiten aan on­gecontroleerde schoten op het doel, meestal naast. Bij een snelle uitval tikte Rikus Oswald op de vrijstaande Klaas Vis­ser en won Rock’n Roll Pollie’s met 3-1 en het gelijke spel 0-0 tegen AVC was genoeg om nummer één te worden in de poule. Exstador won van Zeerobben met 6-1 en met 4-0 van AVC en werd daardoor nummer twee.

Halve finales. De eerste halve finale tussen Frane­ker en Exstador eindigde in 3-3, maar Exstador nam de strafschoppen beter. Harlingen kwam tegen Rock’n Roll Pollie’s met 0-1 voor, maar coach Rinnie ‘Pollie’ Riem leidde zijn team keurig naar een 3-2 overwin­ning.

Rock’n Roll Pollie’s : H. Jager, R. v. Hurck, J. Visser, K. Visser, R. Oswald, P. vd. Veer en H. Tuithof.

De finale ging tussen Exstador en de Rock’n Roll Pollie’s en de eerste poulewedstrijd was door de laatstge­noemde gewonnen. Ook deze keer konden ze de leiding nemen, maar Hielke Jager miste alleen voor de keeper. Toen liet Johan Janssen een ‘skotsje’ los en liet de overigens uit­stekend keepende Johannes Visser de bal door de benen glippen: 1-0. De Rock’n Roll Pollie’s moesten in de aanval, maar kwamen niet tot sco­ren. René Snelleman deed dat nog wel een.keer voor Exstador (2-0), dat daarmee een terechte winnaar werd.

Beste keeper van het toernooi werd Johannes Visser en beste speler was Drewes Janssen.

Met veel dank aan de scheidsrech­ters Jan v.d. Heide en Rob van Raal-te, tijdwaarnemers Jelmer v.d. Hoek en Jan Helvrich, kassa Jan Teensma en Van Houten en de vele andere medewerkers.

Het was een zeer geslaagd toernooi met een sterke winnaar.

Eindstand

  1. Exstador
  2. Rock’n Roll Pollie’s
  3. Franeker
  4. Harlingen

 

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef