Zeerobben wint na 30 jaar weer eens het Havenstadtoernooi.

In 1982 won Zeerobben voor de eerste en enige keer het Havenstadtoernooi en in 2012 bleek dat Zeerobben eindelijk weer eens de sterkste was in dit toernooi.

Acht ploegen namen deel en de leiding was weer in vertrouwde handen van de scheidsrechters, J.H. Kraak, H. Swart en Age Tichelaar, tijdwaarnemer Jan Helvrich de toernooileider was Hielke Jager. Het werd een spannende strijd in beide poules.

Adriaan Aalders namens de Old Stars

In poule B ging het om de laatste wedstrijden de eerste was Leeuwarden tegen Exstador. Leeuwarden was een nieuwe ploeg in dit toernooi en ze waren een aanwinst. Exstador is een oude bekende en wonnen met 11 keer ook het vaakst dit toernooi. Klaas Kuiken maakte 1-0 maar daar had Thiemo Bosma snel een antwoord op 1-1. Exstador leek aan het langste eind te trekken toen Edwin Hiemstra 2-1 maakte. Maar Leeuwarden zette de vliegende keep in en dat bracht succes het werd 2-2. Zeerobben won met 0-5 van het wat tegenvallende Old Stars dus kwam het aan op de laatste wedstrijden. Zeerobben moest tegen Leeuwarden en dat was eerst even aftasten. Maar met een mooie treffer zorgde Klaas Helfrich voor een 1-0 voorsprong voor Leeuwarden. Wat onnodig kreeg een Leeuwarder speler 2 minuten straf en daar wist David v d Pol van te profiteren 1-1. Dus moest Exstador het met 3 doelpunten verschil winnen van de Old Stars om in de kruisfinales te komen. Dat leek eerst moeilijk te worden maar het ging toch uiteindelijk soepeltjes het werd 9-4.

Zeerobben – Old Stars

In poule A ging het tussen Harlingen, Robur en AVC het jeugdteam Young Boys kwamen wat te kort. Harlingen won met 9-2 van de Young Boys en waren geplaatst. De winnaar van AVC tegen Robur zou ook in de kruisfinales komen. Niels Outhuyse opende de score voor Robur 1-0, en AVC kon er niet meer voorbij komen. Robur benutte de kansen beter en Peter Helvrich stond goed te keepen het werd 4-2 voor Robur.

Harlingen tegen Exstador was de eerste halve finale. En Harlingen begon goed , Drewes Janssen joeg in de 3e minuut een vrije trap snoeihard tegen de touwen 1-0. Twee minuten later rondde Klaas Kuiken een mooi pasje van Michel v d Ploeg af en was het 1-1. Beide teams kregen mooie kansen maar het leer wilde er niet in, althans nog niet. Want in de laatste minuten trok Exstador toch van leer, een voorzet van Klaas Kuiken werd echter door Ronald Jilderts wel afgerond 1-2.

Exstador / Pizzeria-Pompei – v.v. Harlingen

Twee minuten voor tijd betekende een hard schot van Edwin Hiemstra 1-3 en in de laatste minuut schoot Edwin Hiemstra wederom een pass van v d Ploeg binnen 1-4 en Exstador in de finale. Zeerobben tegen Robur werd een walk over, het jeugdige team van de Robkes had geen kind aan het wat vermoeide Robur. In de 5e minuut maakte Reinier v d Stap al 1-0. Robur vocht nog wel terug en Niels Outhuyse knalde ook een keer op de paal. Marcel Visser die een puike partij speelde maakte 2-0 en toen Dylan Drent er 3-0 van maakte was het over en uit. Zeerobben liep naar een forse maar wel iets geflatteerde overwinning van 7-0.

Finale,  Zeerobben – Exstador / Pizzeria-Pompei

De finale ging dus tussen Exstador en Zeerobben met de laatste wel een beetje als favoriet. De jonge knapen waren zeer bewegelijke liepen hun ut snot voor de ogen en wisten hun kansjes ook aardig te benutten. In de 2e minuut maakte Exstador een foutje achterin en dat strafte Jordy Torenbeek netjes af. Vervolgens kwam Marcel Visser uit het niets voor het Exstador doel en scoorde 2-0. Dat leek de doodsteek voor Exstador maar ze kwamen goed terug. In de 14e minuut maakte Edwin Hiemstra uit de draai 2-1 en was er weer spanning. Onder leiding van Michel v d Ploeg, die nog steeds een knappe zaalvoetballer is, werd Zeerobben wat terug gedrongen. En in de 17e minuut ging Ronald Jilderts op karakter door en werd het 2-2. Exstador leek toe te slaan maar ineens was daar weer een fantastische actie van Marcel Visser, met een fraaie sleepbeweging zette hij alles en iedereen op het verkeerde been en rondde mooi af 3-2. Exstador ging met vliegende keep spelen en dat was m.i. iets te vroeg. Nu kreeg Dylan Drent ineens de bal en was de keeper uit zijn doel, 4-2 dus. En dat werd meteen de eindstand, dus won Zeerobben na 30 jaar weer eens het Havenstadtoernooi. Hielke Jager kon na afloop de prijzen uitreiken en hij moest ook nog de beste keeper en de beste speler van het toernooi bekend maken. Bij de keepers waren Ronald van Riet, Peter Helvrich en de keeper van de Old Stars Johannes Visser genomineerd. En uiteindelijk werd de zeer ruim vijftig jarige Johannes Visser de winnaar. Bij de spelers was een ruimere keuze zo speelde Klaas Kuiken poer best, was Michels v d Ploeg soms weergaloos, toonde de Leeuwarder speler Thiemo Bosma zich een leider en een afronder. Het werd Marcel Visser deze jonge speler van Zeerobben toonde zich een allrounder en kan scoren uit alle hoeken. Het was een wederom zeer geslaagd en gezellig toernooi met dank aan iedereen die daaraan heeft meegewerkt. De Mesken Bouw bokaal en de Jelmer v d Hoek beker kwamen dus in handen van Zeerobben.

De finalisten, vlak voor de aftrap     ( Verslag, Wiebe van Dijk / Foto’s, Dorus Breidenbach ).

Uitslag:

1       Zeerobben

2       Exstador

3       Harlingen

4       Robur

5       Leeuwarden

6       AVC

7       Young Boys

8       Old Stars

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef