DE LICHTBOEI  KAMPIOEN NA GRANDIOZE  HORECA-ZAALVOETBALFINALE 1976

Kampioen de Lichtboei.

Bovenste rij. P. Wierda, G. Stroetinga, A. Miedema, J. Outhuyse en W. Hoogeveen.

Onderste rij. C. v. Dijk, A. Poeze, A. Mess, W. Hoffman en H. Hobma.

Click op de foto voor een groter formaat.

De beslissing in de horecazaalvoetbalkompetitie 1976 is gevallen. vrijdagavond 13 april werd de meervoudige kampioen­ pioen de Weinstube,, onttroond door­ de Lichtboei. Dit gebeurde in de verlenging, omdat na 2×25 minuten goed­ zaalvoetbal de stand nog steeds gelijk­ was, 2-2.­ De wedstrijd werd gespeeld tegen ‘n­ decor van zo’n 300 toeschouwers, die­ voor een goede en sportieve sfeer­ zorgden. De leiding, bestaande uit Jan­ Nieuwenburg, scheidsrechter, Jelmer­ v. d. Hoek en Marten Walstra, grensrechters, was optimaal, de spelers­ streden, ondanks het grote belang,­ sportief en de strafbank is er nauwelijks aan te pas gekomen.  De Weinstube startte overrompe­lend en doelman Cor v. Dijk behoedde met een goede reactie de Lichtboei­ voor een vroege achterstand na een­ felle inzet van Frits Willekus. ­ de Lichtboei speelde in de beginfase­ wat afwachtend en na zo’n drie min.­ spelen bracht Werrie Hoffman wat­ opluchting ,doch doelman Johan Drost­ maakte bekwaam het schot onschadelijk. Toch zou de Lichtboei de leiding­ nemen. Op het middenveld verspeelde Hielke de Jager de bal en het was­ Werrie Hoffman, die Johan Drost geen schijn van kans gaf, O-l.­ De feestvreugde was bij de Lichtboei-spelers en hun supporters nauwelijks­ verstomd of de gelijkmaker lag achter Cor van Dijk. Het was Folly Bijlsma die een trekbal van Frits Willekus  bekwaam tegen de  touwen­ schoof, 1-1.­   Langzamerhand begon de aanwezigheid van Adrie Mess mee te tellen. Folly Bijlsma echter wist hem­  voorlopig nog af te stoppen.  Een serie  hoekschoppen over en weer leidde het­   tweede Weinstube-doelpunt in. Uit ‘n­ afgeslagen Lichtboei-hoekschop  stuurde­   Theo Dijkstra  Frits Willekus de ruimte in. Juist binnen de zwarte lijnen­   juist voordat hij werd aangepakt vertrok  een geweldig hard schot van zijn­  voet,dat ,,fluitend” de vertwijfeld­   springende Cor van Dijk passeerde,  2-1. Direct hierna toog de Lichtboei­ ten aanval en kwamen paal, lat en de­ als een tijger springende Drost de­  Weinstube te hulp.­   Direct na de wissel ging de Lichtboei­  ,,alles of niets” spelen en nam risico­’s door de aanval te zoeken. Het liep­  goed af. Nadat Gerrit Stroetinga het­ doel op ‘n haar na had gemist, bracht­  Johan Drost de handen op elkaar na ‘n   fraaie safe op een vlijmscherp schot­   van Adrie Mess,  Na 13 minuten spelen in de 2e helft   zette Pier Wierda op het middenveld­    goed door, de bal kwam bij de als een­  duivel uit het doosje opduikende Anne Poeze. die de gelijkmaker scoorde,­   2-2.

Weinstube 197? Anna Caspari

Ook de 2e plaats moest gevierd worden.

De vermoeidheid deed zich nu­  gelden, de verdedigingen werden versterkt en risico’s vermeden. Beide­   teams probeerden met uitvallen in de­,  laatste minuten nog succes te behalen,­   wat niet gelukte.­    In de eerste verlenging waren vier­  minuten gespeeld toen Adrie  Mess met  een schijnbeweging en wat gegoochel­    zijn ,,one man show” besloot met een­  doelpunt, 2-3.  Johan Drost  en wie­ wel kon deze beslissing niet meer­   afwenden.  De laatste vijf minuten­   werd de Lichtboei-verdediging versterkt en een wanhopig aanvallend­    de Weinstube zorgde soms voor grijze haren en natte handen, maar niet­   voor de gelijkmaker. ­

Clik op de foto voor het fotoverslag van die avond in Anna Caspari en de Tobbe.