Wedstrijdverslagen, foto’s  Meromar Seafoods  competitie van 20 november  2015.

Wedstrijden B poule

Bakker Elsinga/ schilder v d Kooi – Futsal Harlingen    7-0

A

Elzinga/vd Kooy wint overtuigend van Futsal

Beide teams hadden 3 punten dus dat kon beter en EvdK hadden dat goed door. Meteen in de eerste minuut liet die Richard v d Kooi en dikke vette punter los die skroeide hast deur ut net 1-0. Het spel ging op en neer en beide keepers hadden ut smoor druk en ook de lat en de paal werden getest. Het meest viel nog op dat men sommige kansen wel heel ver naast werden geschoten.  Toch was het EvdK die wat beter met die kansen omsprong. Andre Alberts tikte op Mark de Puyselaer en die maakte 2-0, meer gingen er de 1e helft niet in. Frank Pietersma had eerst in Franeker of all places gespeeld maar moest daar op de bank zitten, hier maakte hij een zuivere hattrick 3-0, 4-0 en 5-0. Dus kan je wel weer sien dat die Klokkedieven gien oog voor talent hewwe. Mark de Puyselaer en Frank Pietersma bepaalden de eindstand op 7-0.

SVO Attema – PoPaLo    6-3

Doel

Doelpunt SVO. Attema, Hessel Zuiderhof gepasseerd

Attema was mede koploper maar PPL staat stief onderan dit tot verdriet van de 3 coaches. En direct in de beginfase stonden die nuveren van PPL alweer te slapen en kon Richard Amels zo door kuieren en 1-0 maken. Maar vanaf eigen helft ging Jurjen Breimer met de bal op de loop vloog alles voorbij en liet keeper Hessel Zuiderhof kansloos 1-1. Meteen daar achteraan prikte Sven Dijkstra de bal alweer achter Gerard Rutten de PPL keeper 2-1. En het volgende doelpunt was een punter van Sven Dijkstra 3-1. Een mooie aktie van Norby Helik van PPL volgde, hij kapte zich mooi vrij schoot vanaf de zijkant op de paal en via de andere paal er zo weer uit. Pech dus voor PPL en de lipkes van de coaches Hilbrand, Klaas en Sjimmie gingen aardig hangen. Nigel Breidenbach kwam voor keeper Rutten die leek de bal te pakken maar ut ding was zeker hiet en hij liet um los en Nigel scoorde alsnog 4-1. Even kwam PPL terug een poeier van Kees Knier was eindelijk raak 4-2 maar Fabian Donderwinkel had weer een antwoord 5-2. Meinke Riem maakte 5-3 en het werd door Donderwinkel uiteindelijk 6-3.

De Zwaan – de Bock Computers    3-4

Scheidsrechter ten Hoeve treed even op tegen de bank van de Bock

Beide ploegen konden bij winst door stoten naar de 2e plaats in de B poule. Het was de Bock dat goed begon en met name Niels Podt, hij wandelde in het begin direct langs de Makkummer defensie in tikte 0-1 binnen. En dat ut jongkje van Podt gevaarlijk is bleek even later weer want ook 0-2 kwam van zijn voet. De Zwaan kwam langzaam op gang en hadden pech dat een schot via binnenkant paal er weer uitvloog. Jeroen Zuiderhof was even scherper met een droge knal schoot hij de bal in de korte hoek 0-3. De Zwaan ontwaakte en het was Daniël Kleiterp die, nog in de 1e helft, er 1-3 van maakte. In de 2e helft mocht de Bock het 2 minuten opnemen tegen een man minder maar verder als een bal op de paal kwamen ze niet. De Zwaan had tot dan wat pech met schoten die net naast op tegen de paal kletsten. Maar eindelijk wist Jason Koornstra keeper Johan Visser toch te passeren 2-3. En de spanning was helemaal terug toen Jelle v d Velde-Bouw vanaf de zijkant 3-3 maakte. Helaas voor de Zwaan liep er bij de Bocken dan toch nog Niels Podt en hij maakte 3-4. De Bock raakte daarna nog 2 keer de lat maar de stand veranderde niet meer.

Oosterhof/Holman – Cafe “t Skutsje    5-4

Doelman

Doelman Oosterhof/Holman keept sterke partij.

Onmiddellijk na het eerste fluitsignaal, vloog Brent de Groot naar ut Skutsje doel en scoorde ook nog 1-0. En die Brent de Groot had deze avond gember in sien reet want hij werd de schutter van deze avond. Jelmer Wolda staat bekend om sien snelheid maar nou begint die oek nog goals te maken, twee keer achter elkaar 1-1 en 1-2 voor ut Skutsje. Maar, daar is ie weer, Brent de Groot hij joeg een vrije trap van eigen helft in de touwen 2-2. En balverlies werd even later ook door hem afgestraft 3-2. Sipke Bootsma kon 4-2 maken maar doelman John Mons tikte de bal uit zijn doel. Richard Ysbrandy wist wel te scoren uit de draai maakte hij fraai 3-3. Het bleef spannend, eerst maakte Brent de Groot nog even twee goal 4-3 en 5-3, Dave Hartman bracht de spanning terug 5-4 maar daar bleef het bij.

Veltman Maritiem – Poelstra/ZWF Poelstra    5-6

Veldman scoort hier wel, maar wint niet.

Poelstra gaat een gooi doen naar promotie maar dan moest wel even gewonnen worden van Veltman. Dat leek goed te gaan omdat R v d Molen al snel 0-1 liet aantekenen. Vervolgens kwamen de mannen van OH los en ut vuur vloog hun uut de sloffen. Een fraai tikje van Justin Attema op Marvin v d Heide betekende al 1-1. Justin Attema joeg er daarna een vrije trap in een keer in 2-1. Poelstra kregen mooie kansen maar alles ging net mis en dat was vervelend. En toen er dan een uitbraak was maakte Justin Attema 3-1 dan kan je de boel wel vegrieme. Het werd nog erger in de 2e helft Soulaiman Snousi zette de keeper op het verkeerde been en hoppa het was 4-1. Langzaam aan ontwaakten de mannen bij Poelstra en ze schakelden een versnelling bij. Eerst werd de lat nog geraakt vervolgens scoorde Bas v d Eng 4-2.  Bas Koster kwam er in na een 2 minuten straf in en maakte meteen 3-4 een minuut later kuierde die alles voorbij en weer was het raak 4-4. En Poelstra ging door en Veltman stond er bij en keek er na. Rv d Molen 4-5 en goed keeperswerk van Sven Noordenbos voor kwam goals maar het schot van Bas v d Eng vloog er wel in 4-6. Het werd nog even spannend door een treffer van Justin Attema 5-6 verder was de tijd te kort en bleef het 5-6.