Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 30 oktober  2015

Wedstrijden A Poule

Nesta Shipping – De Kombuis.    3-6

Frank Seinen

Frank Seinen  zet aan namens Nesta.

Een wedstrijd in de onderste regionen van de À poule. En meteen in het begin stoof Ton Piwwwiang alleen op het Nesta doel af en schoof de bal onder keeper Tjerk Bekius door 0-1. En Eric Broekhuizen stond deze avond op scherp en roste van de zijkant 0-2 binnen, en er zouden meer volgen van Eric. De coach van Nesta vroeg of de wedstried oek 2 x 10 minuten dure kon want dan konden sien al wat oudere jongens ut oek een bitsje bij houe. Dat gebeurde niet want wederom vloog Eric Broekhuizen alles voorbij en het was 0-3. Nesta probeerde zich naar voren te wrotten en het lukte Duco Scheffer ook nog om een frommel goal te maken 1-3. In de 1e helft wist Eric Broekhuizen er nog 1-4 van te maken. Het laatste feit van Nesta in de 2e helft was een vrije trap van Sjoerd ten Hoeve die tegen de touwen kletste 2-4. Maar toen moesten de mannen van Nesta oek haast an ut zuurstof ur zat gien gang meer in. Bouke Zuiderhof en Eric Broekhuizen scoorden nog voor de Kombuis en Tjeu Visser deed dat voor Nesta, eindstand 3-6.

Friesland Direct -SMS Chill Time.   5-6

Johan Janssen stoomt op.

Ook deze twee ploegen hebben de puntjes nodig dus moesten de mouwen worden opgestroopt. En Drewes Janssen was de eerste die dat door had en joeg heel fraai 1-0 in het SMS doel. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en Christiaan Feenstra was de schutter 1-1. En dan een prachtige solo van ons veteraantsje Johan Janssen hij passeerde alles maar helaas de keeper niet. Verder werd er in de eerste helft niet meer gescoord. In de tweede helft vloog Christiaan Feenstra alles voorbij en hij passeerde de keeper wel 1-2. En het werd spannend en er vielen redelijk veel doelpunten, Jeroen v d Nieuwenhuizen maakte 2-2. Er werden nog al eens een paar kansjes gemist maar Arjan Outhuyse wist toch SMS op 2-3 te zetten en met een vette punter maakte hij ook nog 2-4. Het was de beurt weer aan FD, uit de rebound maakte Jeroen v d N 3-4 en Tony Outhuyse raakte even de hasses kwiet en schoot in eigen doel 4-4. Arjan Outhuyse maakte de fout van sien vader goed en tikte de bal tussen de benen van de keeper door 4-5. Drewes Janssen knalde op de paal en sien grote broer deed dat beter en stifte 5-5 binnen. En dan dink je nou hewwe Ut wel had maar ineens ramt Christaan Feenstra verwoestend de winnende treffer in het SMS doel 5-6.

RCM Administratie – v d Pol Autoverhuur    10-0

Zeilmaker

Niels Outhuyse probeert  hier twee Ploegen te verschalken.

Van der Pol had nog geen punt en dat zal dit seizoen ook niet gemakkelijk worden. De leiding was in handen van de herstelde scheidsrechter Johan OSI en hij was weer in topvorm. Het was ongelooflijk maar de eerste helf hielden de mannen van v d Pol aardig stand. RCM kregen mooie kansen maar zij troffen een uitstekend keepende Rene v d Ploeg op hun weg. De eerste mooie kans was voor Sander Zeilmaker maar zijn schot vloog teugen het dak se dat de platen ur hast uut vlogen. Maar ja toen Niels Outhuyse, in de 2e helft Brian Zeilmaker een niet te missen kans bood was het wel raak 1-0. Uit een uitgooi van keeper van Riet nam Niels Outhuyse de bal in een keer op sien poot en hoppa 2-0. Van der Pol kon in die 2e helft gien deuk in een pakje zachte butter skoppe en RCM balde gewoon door en tilden de stand naar 10-0, goals van Yasim 3x, Sander Zeilmaker 3x en Niels Outhuyse 2x.

Kantine Waddenhal – Fysio Rozengracht    2-3

IMG_5073

Overtreding Klaas Kuiken van de Kantine.

Een topper in de A poule met toch een licht favoriete Kantine die aardig volledig waren. Het begon aanvallend en al na een minuut schoot Freek Töpfer de bal op de paal. Na 8 minuten viel het eerste doelpunt vanaf de midden brandde Stefan Adema 1-0 binnen. In dezelfde minuut wist Lutzen Smits alweer de gelijkmaker te maken 1-1. En op fraai aangeven van Marijn Helfferich wist Lutzen Smits wederom te scoren 1-2. Sjouke Bootsma kreeg een 100% maar hij mistte grandioos volgens sien maat Ralf van Hurck had ie de doos nog om sien skoenen zitten. Het zat de Kantine niet mee, Adema mistte een mooie kans en Töpfer raakte de lat. En toen was er een uitval van Fysio en tilde Frank Galema de stand naar 1-3. Het werd een fel potje en Galema en Bootsma kregen zelfs een rode kaart. Vijf minuten voor tijd maakte Sjouke Bootsma toch nog 2-3 maar verder kwamen de mannen van de Kantine niet, 3 punten voor Fysio dus.