Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 23 oktober  2015

Wedstrijden B poule

Elsinga/v d Kooi – Oosterhof/Holman    10-0

E

Elsinga/v.d. Kooi walst over OH heen

Dat OH kwam natuurlijk met een half team omdat de rest op herfstvakantie was. EvdK die waren er allemaal en speelden met maar liefst 3 wissels, wat een weelde. Huub Pietersma was coach van EvdK, 25 jaar terug was het zelf nog een begenadigd voetballer. Het duurde precies 6 minuten toen Patrick Postma iedereen er uit liep en netjes 1-0 maakte. OH kreeg ook wat kansjes maar vonden de beer Hessel Zuiderhof op hun pad, hij pakte een knorre ballen. Frank Pietersma liet sien coach even sien dat ie de balsjes ur wel in krije kon, hij maakte 2-0 en 3-0. Nog voor de wissel werd het 4-0 door Maurits v d Kooi. In de 2e helft zakten de mannen van OH helemaal weg en stonden de mannen van EvdK goed op scherp. M de Puyselaar maakte 2 goals, Maurice v d Kooi 1, Vincent v d Kooi 1, Andre Alberts 1 en Patrick Postma tikte ook 1 binnen, eindstand 10-0.

SVO Attema – Veltman Maritiem    6-5

D

Wedstrijd al begonnen, D. Tilstra wud net wakker.

Binnen 10 seconden ging SVOA in de aanval en Dicky Tilstra ging diep, hij struukelde echter over helemaal niks en viel plat op sien vreet. Vervolgens joeg Marcel Amels van SVOA een bal op de paal, later zou hij echter wel goed richten. Want de volgende kans van Marcel Amels was wel raak 1-0, meteen was er antwoord van Justin Attema 1-1. Binnen 3 minuten zette Soulaiman Snoussie en van Eyck de stand op 1-3 voor Veltman. Maar die Marcel Amels was deze avond wel een echte afmaker hij maakte 2-3 en 3-3. Maar toen vervolgens Tilstra een verkeerde pass gaf pakte Snoussie de bal op en was het 3-4. De doelpuntrijke 1e helft werd door een treffer van Sven Dijkstra afgesloten bij de stand 4-4. Direct na de wissel was ie ur weer hur Marcel Amels en hoppa het werd 5-4 voor SVOA. Het bleef spannend helemaal toen van Eyck er 5-5 van maakte, die stand leek ook zo te blijven. Het werd echter anders een uitgooi van keeper Hessel Zuiderhof kwam op het hoofd van Sven Dijkstra en de bal vloog over het hoofd van keeper Dijkstra 6-5 en dus 3 punten voor SVOA.

Futsal Harlingen – De Zwaan [Makkum]    3-8

De

De punten gingen mee naar Makkum.

Futsal vloog uit de startblokken want na 25 seconden raakte Marco Bos al de roos 1-0. Anne Alberda kwam alleen op de keeper af kon 2-0 maken, helaas voor hem redde de keeper. Aan de andere kant was er een schuiver van Lennart Adema en die was wel raak 1-1. Even later een schot op het doel van Futsal de bal klutste bij keeper Kuiper vandaan in de richting van Jason Koornstra en hij tikte 1-2 binnen. In de 2e helft vloog een laag schot van Ben Wielinga ook in het netje en was het 2-2. Na dit doelpunt namen de mannen van de Zwaan het heft in handen en begonnen wat gemakkelijker het net te vinden. Lennart Adema 2-3, Jelle v d Velde 2-4 en Stefan Kooistra zorgde voor 2-5. Johannes Lutgendorff ging door met scoren 6-2 en Lennart Adema was ook weer aan de beurt 2-7 alleen Jelle Attema had nog niet gescoord voor de Zwaan. Eerst deed Willem Wielinga nog wat terug en bracht de stand wat terug 3-7. Er viel nog een doelpunt voor de Makkummers maar het doelpunt kwam niet van Jelle Attema maar van Lennart Adema 3-8.

Poelstra ZWF – de Bock Computers    0-1

p

Weinig doelpunten in deze partij.

Menno Bottema van het team de Bock had direct al een mooie kans maar zijn inzet vloog tegen keeper Rienstra op. Een foute terugspeelbal van Poelstra leverde een vrije trap op voor de Bock. En die bal wudde knoerthard inskoten deur Nils Podt en ut net skeurde hast 0-1. Johannes Deelstra leek gelijk te maken en dat dacht hij ook maar de bal vloog er onderkant lat weer uit.  Ook in de 2e helft kwam men moeilijk tot scoren, er werd helemaal niet meer gescoord en dat gebeurd niet vaak in het zaalvoetbal. Er werd door beide ploegen pittig gespeeld en mede daardoor werd het allemaal ook wat rommelig. Kansjes waren er wel aan beide kanten maar het bleef 0-1 voor de Bocken.

Cafe ’t Skutsje – PoPaLo   7-2

p

Het cafe te sterk voor de papier boys.

Het gaat niet goed met PPL en de druk op coach Keimpema wordt wel erg hoog er gaan geruchten dat Henkie Knier wel eens de nieuwe coach kan worden. De strijd begon al met een foutje bij PPL en daar profiteerde Richard IJsbrandy van 1-0. Even werd de wedstrijd stil gelegd vanwege bloed op de vloer, nou dat werd door de Spartaan Wil v d Starre netjes opgeveegd. Er waren geen gewonden te bespeuren. Dave Hartman kreeg een kans schoot tegen een speler aan maar de bal klutste terug teugen sien jonge heer en se ut goal in 2-0. Ur moest wel even wat ies op ut knopke om ut spul af te koelen. Maar toen Dave het veld weer in kwam ramde hij direct 3-0 in de touwen. Richard IJsbrandy en Dave Hartman maakten in de 1e helft nog 4-0 en 5-0 van. PPL kreeg natuurlijk kansen maar troffen een keeper in topvorm aan. Skutsje was beter en de stand had ook ruimer moeten zijn maar keeper Gerard Rutten hield veel ballen uit zijn doel. Hij had waarschijnlijk die bal bij Feijenoord tegen Ajax van Veltman ook wel gestopt maar hij stond er toen niet, gelukkig. Wietse Vlietstra en Mathijsz Boonstra tilden de stand naar 7-0 en Jurjen Breimer scoorde nog 2 keer tegen, eindstand 7-2.