Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 16 oktober  2015

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – v d Pol Taxi/Autoverhuur    10-2

k

Braziliaan Freek Topfer  6 x raak.

Het doelpuntenfestijn begon met een afstandsschot van Freek Töpfer dat tegen het net kletste 0-1. Wissel had de Kantine nog niet, want hun wissel Stefan Adema had sien skoenen thuus legge laten en een met dezelfde maat liep ur in de zaal niet rond. Coach van Hurck haalde de roeibootsjes even op en Stefan kon los. Een mooie pass van Freek werd even netjes afgerond door Jorik Erents 2-0. De mannen van v d Pol probeerden het wel en gingen ook lekker aanvallend spelen maar ze kwamen te kort. Stefan Adema kwam er in en probeerde het meteen met een afstandsschot en dat ging meteen al mis. Hij probeerde het later nog 13 keer maar hij kreeg de bal niet in het mandje. Jorik Erents maakte 0-3 en nog in de eerste helft werd het 0-4 door Freek Topfer. In de 2e helft was Freek helemaal niet meer te stoppen met soms Braziliaanse bewegingen wist hij er nog 4 te maken, Jorik Erents maakte nog 1 en dat deed Klaas Kuiken (Hein br) ook. Ruben v d Pol en David v Mierlo wisten tegen te scoren zodat de eindstand 10-2 werd.

RCM Administratie – Nesta Shipping.   8-0

r

Sander Zeilmaker  in het dak van het doel 2-0

Ook hier werden veel doelpunten gemaakt maar wel allemaal aan een kant. Het duurde 9 minuten toen vloog een dikke punter van Yassin Fagouss in de touwen en leidde RCMA met 1-0.  En meteen daarna roste Sander Zeilmaker een bal in het dak van het doel 2-0. Nesta wilde wel maar hun tempo was zo hoog ze zagen onder het lopen ut gras groeien, se traag waren se dus. RCMA was het tegenover gestelde zij vlogen as hasewienhonnen, alhoewel soms oek de verkeerde kant uut. Yassin Fagouss, een goed spelertje, wist in de 1e helft er nog 3-0 van te maken. In de 2e helft was het meteen weer raak voor RCMA en weer was de schutter Yassin Fagouss 4-0 en 5-0 kwam ook van zijn voet. Eelco v d Schaaf wudde ut allemaal wat te druk om Sien hasses en schoot van ellende een bal in eigen doel 6-0. Wel was het jammer dat bij Nesta niemand de prachtig passes van Eelco Mulder begreep. Sander Zeilmaker en Frank Claasz Coockson bepaalden de eindstand uiteindelijk op 8-0.

SMS Chill Time – Taxi Harlingen    4-5

t

Johan Ligthart wel gember in de kont maar gien pnt.

Tax Harlingen is het oude team van de Weinstube en zij moesten aantreden tegen SMS. En het werd een spannende partij die begon met een mooie aanval van Taxi die keurig werd afgerond door Siebe Lutgendorff 0-1. Johan Ligthart stelde even later Arjan Outhuyse in staat om gelijk te maken maar Arjan had even de luuken voor sien ogen en mistte. Dat maakte hij iets later weer goed door toen wel de kans te er in te tikken 1-1. Keeper Dirk Alkema moest nog even in actie komen om een paar harde schoten te stoppen voor Taxi. Johan Ligthart kreeg een niet te missen kans en benutte die ook 2-1, een pegel van de zijkant van Jilke Alkema betekende de gelijkmaker 2-2. En dan een wereldgoal van Johan Ligthart met de hak, hij skrok ur wel van maar het betekende wel 3-2. In de 2e helft haalde Jilke Alkema weer uur met sien lange rubberen benen maar dit keer zwabberde de bal op de paal. Een slalom van Siebe Lutgendorff ronde hij netjes af 3-3, Ruben Kalkhuis zette Taxi ineens op voorsprong 3-4. Maar die Johan Ligthart had deze avond gember in sien kont hij liep ut hele zootsje ur uut en maakte weer gelijk 4-4. Dat leek een mooie eindstand maar in de laatste minuut kwam Siebe Lutgendorff van eigen helft soleerde weer langs iedereen en besliste de wedstrijd 4-5.