Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 9 oktober  2015

Wedstrijden B poule

De Zwaan – PoPaLo.   3-2

Popalo

Popalo verliest op de valreep.

De eerste minuten gingen beide teams vol in de aanval, en ramden de ballen vaak richting doel waar de keepers een sta in de weg waren. Kees Knier, van PPL, had al bijna 2x keer hard op doel geschoten zonder resultaat maar de 3e keer was het dan eindelijk wel raak 0-1. En nog in de eerste helft was het een poeier van Lowie Quisenaerts die het net deed bollen 0-2. De Zwaan kreeg ook een dot van een kans, helaas rosten ze, terwijl ze 5 meter voor het doel stonden de bal hast teugen ut dak an. In de 2e helft gingen de Makkummers toch een stapte harder lopen en dat had succes. Een schuiver van Jelle Attema vloog mooi en laag in de hoek 1-2. Al meerdere keren had Jelle v d Velde geprobeerd keeper Gerard Rutten te verschalken maar die lag overal met Sien brede billug voor. Toch lukte het Jelle uiteindelijk wel om de bal in het netje te deponeren 2-2. Voor PPL knalde Norbi nog een bal op de paal maar bleven beide keepers erg moeilijk te passeren. Een gelijkspel leek voor de hand te leggen en dat had ook terecht geweest. Echter vlak voor dat de zoemer ging tikte Stefan Kooistra de winnende treffer nog achter keeper Rutten 2-3. Coach Keimpema en sponsor Hilbrand Pollema vielen ulkaar na ofloop guulend in e armen.

Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder – de Bock Computers.   1-7

De B

Niels Potd  scoorde 4 maal voor de Bock

Je kanne als keeper oek wel us pech hewwe want in deze wedstried vloog een klutsbal van Luuk Boersma over de boomlange keeper Hessel Zuiderhof heen 0-1. Maar toen waren de mannen van EvdK nog fel en geloofden nog in een goed resultaat. Ze kwamen dan ook door een schuiver van Jarno Bouwhuis op 1-1. Beide teams kregen mooie kansen maar de mannen van EvdK had duidelijk moeite om de bal in de touwen te jassen. Dat deden ze bij de Bock wel even beter, die hadden het vizier goed gesteld. Niels Potd liet Zuiderhof kansloos 1-2 en ook een schot van Jenno Bottema raakte de roos 1-3. Met twee treffers van Niels Potd kwam de stand in de eerste helft op 1-5. Dat was wel wat geflatteerd maar ja als je niet scoort dan krijg je dat. Ook in de tweede helft kon EvdK gien deuk in een pakje zachte butter skoppe. Zelfs toen Luuk Boersma twee minuten straf kreeg kon EvdK niet scoren, integendeel Jelte Kroes maakte 1- 6. De eindstand werd bepaald door Niels Potd 1-7.

Veltman Maritiem – Futsal Harlingen    3-5

f

f

Terwijl Ut hele zootje van Futsal nog stonden te slapen knalde Justin Attema al 1-0 achter keeper Hallink. Ze stonden nog wat vreemd ulkaar an te kieken en toen was ie ur alweer, Justin Attema en weer was het raak 2-0.  Weer een momentje later had Futsal mazzel toen vloog een inzet van Justin tegen de paal. Willem Wielinga van Futsal mocht een vrije trap nemen, er stonden een man of acht voor het doel, tussen al die benen door vloog de bal, al bumperend, toch nog in het doel 1-2. En die Willem had net als Justin vuur in sien skoenen want ook hij scoorde weer 2-2. De mannen van Veltman waren aardig wakker wudden, Anne Alberda ronde een fraaie een twee af 2-3. En vervolgens gaf Anne Alberda een pass à la Messi op Pieter D Sikkema en die maakte 2-4. Meteen maakte Justin Attema het weer spannend, uit de draai maakte hij 3-4. De wedstrijd werd er niet mooier op wat getrek en geduw en kleine overtredinkjes waren daar debet aan. Anne Alberda besliste uiteindelijk de strijd door via de paal 3-5 te maken.

SVO Attema – Oosterhof/Holman.   3-3

o

Attema en Oosterhof delen de punten

Het was eerst even aftasten van beide teams, Attema was wat aanvallender maar OH verdedigden goed. Tot de 3e minuut toen Sietse Sytema met een slim puntertje 1-0 wist te maken. Sicco v d Bij stond even voor zijn eigen doel te prutsen en daar kwam bijna de gelijkmaker uit. OH voetbalde met de hasses maar dat komt oek omdat de gemiddelde leeftijd op 55 jaar leit. In de  12e minuut was daar een slijtende pass van Dicky Tilstra op Jesse de Groot en die scoorde 1-1. Een mooie uitgooi van keeper Zuiderhof werd met de grote teen aangeraakt door Jesse de Groot en de bal ging zo over de keeper heen 2-1. In de 2e helft was het de beurt weer aan OH, Brent de Groot maakte 2-2 op aangeven van Sicco v d Bij en Sicco maakte zelf 2-3. In de laatste minuut probeerde Dicky Tilstra het nog met een afstandsschot, en hij had mazzel de keeper dook fraai over de bal heen 3-3, en daar bleef het bij.

Poelstra/ZWF – Café t Skûtsje.   9-0

9

Poelstra/ZWF haalt vorstelijk uit tegen ‘t Skutsje 9-0

PZWF speelde zonder wissels maar daar hadden ze gien hinder van ut leek wel of hadden ze gember in e kont. Binnen 2 minuten was er al een dikke vette punter van R v d Molen en was het 1-0. Daarna gebeurde er 8 minuten lang weinig, ja PZWF was wel sterker meer de bal wilde nog niet in het doel. Ut Skûtsje moest duidelijk nog even wennen en liepen wat vreemd heen en weer. In de 10e minuut speelde Bobbie van Houwelingen zich mooi vrij en tikte 2-0 binnen. Daarna was het de beurt aan Coen Eeltink met een zuivere hattrick maakte hij er, nog in de 1e helft, 5-0 van. In de 2e helft ging Ut Skûtsje wat meer in de aanval helaas hadden de mannen de lukken voor de ogen ur ging gien een bal in. Aan de andere kant was er een Braziliaans hakje van Coen  Eeltink op J Deelstra en die maakte 6-0. En er was nog een hattrick dit keer van R v d Molen en dat bracht de eindstand op 9-0.