Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 18 september  2015

Poule A

Taxi Harlingen – De Kombuis    5-0

f

Taxi Harlingen maakt een goeie start.

De Weinstube speelt niet meer mee en hun spelers voetballen nu onder de naam Taxi Harlingen. En de Taxi begon goed, eerst werd er nog een 100% kans gemist maar een knal van Hidde Huisman uit de tweede lijn zat wel 1-0. En wat later verraste Mark Schapelhoumam keeper Karst v d Heide en was het 2-0. De Kombuis speelden zonder wissel maar kwamen ook niet echt op gang en kregen weinig kansen. Luuk Jellema had een paar mooie schoten op doel alleen was ut jammer dat die keeper in de weg ston. In de 2e helft maakte Hidde Huisman er 3-0 van en Mark Schapelhouman tikte 4-0 en 5-0 binnen. Daar bleef het bij een mooie overwinning dus voor de Taxi.

Fysio Rozengracht – Friesland Direct    5-2

Niels Vlotten controleert de bal.

Niels Vlottens controleert de bal.

De broers Drewes en Johan Janssen spelen nu samen bij FD maar moesten nog wel even aan elkaar wennen. Fysio batste er direct in en namen na 8 minuten door een treffer van Lutzen Smits de leiding met 1-0. Twee minuten later was het alweer gelijk toen de watervlugge Niels Vlottes langs iedereen glipte en scoorde 1-1. En toen even later Klaas Bouma ut uutzicht van keeper Johannes Visser belette scoorde Lutzen Smits 2-1. Een schot van Stefan v d Molen werd verkeerd ingeschat door de keeper en het was 3-1. Frank Galema was net gearriveerd vloog ut veld in en hoppa ut was 4-1. Meteen in de 2e helft tikte Stefan v d Molen 5-1 binnen en daarna geloofde Fysio het wel. Niels Vlottes maakte de stand nog wat dragelijker door 5-2 te maken.

Nesta Shipping – v d Pol Autoverhuur    3-2

Martin van Wilsum,

Martin van Wilsum,  elegant.

Ook Nesta startte zonder wissels maar die mannen bleken over een goede conditie te beschikken. Van der Pol hadden wel wissels maar zij speelden niet echt sterk maar bleven toch aardig bij. Keeper Fabriek van de Polsjes pakte een paar harde inzetten van Duco Scheffer en Martin van Wilsum. De v d Polsjes begonnen wat beter te spelen en namen door Sven Alkema zelfs de leiding 0-1. En, gelukkig voor Nesta, wist keeper Tjerk Bekius een 0-2 of nog grotere achterstand te voorkomen. Maar intussen wist Martin van Wilsum inmiddels oek waar de goal ston en het werd 1-1. In de 2e helft mistte Frank Seinen een mooie kans, ut leek wel at ie last van zwabberbenen had. Duco Scheffer deed dat beter en scoorde 2-1 en 3-1, Hans Otten wist de spanning terug te brengen door 3-2 te maken maar daar bleef het bij.

RCM Administraties – Kantine Waddenhal    4-6

Michel

Michel v.d. Ploeg op weg naar Rene Metz

Beide teams kletsten er van het begin af aan in en gingen plat voor de winst. De Kantine nam de leiding, de nieuwkomer bij de Kantine Michel v d Ploeg ronde een mooie een twee met Sjouke Bootsma af 0-1. Een pegel van Freek Töpfer schroeide langs de vingertoppen van keeper van Riet maar hij ging er wel in 0-2. En de Kantine ging door, uit de draai wist Michel v d Ploeg er nog in de 1e helft 0-3 van te maken. In de 2e helft waren de mannen van RCMA wakker geworden en begonnen dan ook met een doelpunt van Frank Claasz Coockson 1-3. Meteen was er een antwoord van Jorik Erents en was er weer een gaatje 1-4. Wederom was er een opleving van RCMA nu wist Sander Zeilmaker de bal onder keeper Gert Jan de Jong te schuiven 2-4. Daarna deelde Klaasie Kuiken de genadeklap uit door 2-5 en 2-6 te maken. RCMA vocht nog wel terug maar verder als 4-6 kwamen ze niet, doelpunten van Sander Zeilmaker en Brian Zeilmaker.