Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 17 april  2015

Wedstrijden B poule

SMS Chill Time – de Weinstube    5-1

IMG_4655

SMS Chill Time kampioen.

Een gelijkspelletje daar hadden de mannen van SMS genoeg aan om de laatste periodekampioen te worden in de B poule. Al snel wipte Robert v d Zee, as een echt klein zeehondsje, lans de Weinstube defensie maar helaas de bal kwam op de paal. Dat was meteen het eerste wapenfeit in 10 minuten speeltijd. Maar toen was het toch raak voor SMS, met een prachtige passeerbeweging ging Kristiaan Feenstra langs de defensie en scoorde 1-0. SMS doelman van Riet pakte nogal eens een bal zo ook een pegel van Hidde Huisman. Een schot van Arjan Outhuyse leek naast te gaan maar even zat Mark Schapelhouman ur met sien maatsje drie en vieftig an en vloog de bal in eigen doel 2-0. Ook in de 2e helft bleef SMS beter en beperkte de Stube zich maar wat tot verdedigen. Arjan Outhuyse vond een gaatje in die defensie 3-0, en uit een snelle aanval schoot Kristiaan Feenstra de bal in de verste hoek 4-0. Eindelijk wist Hidde Huisman tegen te scoren 4-1 maar daarna was het weer over. Kristiaan Feenstra bepaalde de eindstand op 5-1 dus was SMS de kampioen.

Cafe ’t Skutsje – v d Pol autoverhuur    3-8

IMG_4690

Cafe `t Skutsje gedegradeert

V der Pol moesten met 6 doelpunten verschil winnen om in de B poule te blijven. En ze begonnen al snel met een schot onderkant lat van David v d Pol die zich later zou ontpoppen als topschutter. Wel nam ’t Skutsje de leiding, eerst scoorde Mathijsz Boonstra 0-1 en met een ferme uithaal maakte Richard Ysbrandy er zelfs 2-0 van. V der Pol kreeg dotten van kansen maar om dat ding ur in te krijen lukte niet echt, pas na drie kansen maakte David v d Pol 2-1. Maar weer scoorde ’t Skutsje en ut was de aalvlugge Jelmer Wolda die het net deed bollen 3-1. In de 2e helft gingen de mannen van v d Pol dan toch los, eerst mistte David v d Pol nog een kans maar de volgende kans van Niels Bakker vloog er wel in 3-2. Een strafschop werd benut door David v d Pol 3-3, hij had de juiste richting gevonden en maakte ook 3-4 een tikkie trug op David betekende 3-5, Sean de Boer maakte 3-6, David v d Pol 3-7 en Niels Bakker bepaalde de eindstand op 3-8 en dat was net genoeg voor v d Pol. Zij blijven dus in de B poule en “t Skutsje degradeert.

Wedstrijden C poule

Futsal Harlingen – Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder    1-11

h

Futsal Harlingen gedegradeert

Futsal moest winnen of gelijk spelen dan bleven ze in de C poule, bij verlies waren ze het haasje. Nou die brood bakkende skilders lieten ur gien gras over groeie en gingen as speren van start. Futsal werd in de verdediging gedrongen en hielden maar even stand. Richard v d Kooi zette zelf een aanval op en ronde die ook af 0-1. Het lag aan keeper Jurgen Hallink dat die achterstand toen al niet groter was. Richard v d Kooi mistte ook een mooie kans omdat keeper Hallink ur weer plat op sien billug voor lag. Maar na een mooi overstapje van Frank Pietersma wist Maurice v d Kooi wel te scoren 0-2. Voor de wissel maakte Richard v d Kooi nog 0-3 en Vincent v d Kooi maakte 0-4 zodat al de kooikes een goal maakt hadden. Futsal voetbalde as kranten, ook in de 2e helft en EvdK strafte dat af. Ruben Bleeker scoorde 3x, Frank Pietersma 1x, Richard v d Kooi 1x en Maurice v d Kooi 2x tegen scoorde Bouwe v d Veen eindstand 1-11 en Futsal degradeert.

De Bock Computers – Veltman Maritiem    2-9

IMG_4639

De Bock computers gedegradeert

Ook de Bock zou bij verlies degraderen en SVO Attema zou dan zonder te spelen in de C poule blijven. De eerste kans was voor de Bock maar helaas schoot Menno Bottema richting Vlieland. Het werd eenrichtingsverkeer Veltman in de aanval en de Bock verdedigde. Een kans kreeg de Bock maar die schoot Niels de Lange op de paal. Soulaiman Snoussi opende de scoren 0-1 en Justin Attema maakte al snel 0-2. Nog voor de wissel maakte van Eijck 0-3 en Justin Attema 0-4. In de 2e helft werd de Bock helemaal zoek gespeeld en kon de Bock alleen tegenscoren door onoplettendheid bij Veltman. Veltman bouwde de voorsprong uit door van Eijck 0-5 tegen scoorde Niels de Lange 1-5 en van Eijck maakte ook 1-6 en 1-7. Jeroen Zuiderhof deed nog wat terug 2-7 en Lenny Tijssen en Soulaiman Snoussi bepaalden de eindstand op 2-9. De kampioen van de gemiste kansen werd met afstand Menno Bottema van de Bock dat nu ook degradeert.

Vrijdag is dus de laatste avond van het zaalvoetbal met de bekerfinales en kampioenschappen. Na afloop is er de prijsuitreiking en daarna spelen Wijtse en Wiebe nog een deuntje, kan wel leuk wudde dus.