Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 3 april  2015

Bekerwedstrijd

Fysio Rozengracht – Topline Yacht Design    1-3

f

Topline door in de strijd om de KantineBeker.

Een bekerwedstrijd tussen twee sterke ploegen uit de A poule. Vanaf het begin gingen de beide teams er plat voor en waren er soms leuke dingen te zien in deze wedstrijd. Ze vielen aan en verdedigden ook sterk, kansen werden er van beide kanten gemist. Het was dan ook geen wonder dat de stand bij de wissel nog steeds 0-0 was. Maar in de 2e helft was daar ineens het talentje Marcel Visser die alles voorbij vloog en 0-1 maakte. De vreugde was van korte duur, heel snel wist Lutzen Smits de stand gelijk te trekken 1-1. TYD had het betere spel en toen Michel v d Ploeg met een fraai hakje Marcel Visser vrij speelde maakte die 1-2. En terwijl Fysio in de aanval ging volgende er een uitval van TYD en besliste Frank ten Hoeve de wedstrijd 1-3.

Wedstrijd B poule

V d Pol autoverhuur – Nesta Shipping    3-5

IMG_4495

V.d. Schaaf op weg naar

Een degradatie wedstrijd waarin Tjeu Visser as een speer begon, hij vloog zelfs de keeper voorbij en Nesta leidde 0-1. De Nesta keeper Tjerk Bekius, viel 2 keer op sien billug en ur moest een heftruck komme om um overeind te zetten. Sean de Boer leek 1-1 te maken maar via binnenkant paal kwam de bal er weer uit. Doelpunten maken in de 1e helft bleek niet zo gemakkelijk, het bleef 0-1. Johan Janssen had in de eerste helft nogal wat kansjes gemist maar nu roste hij de bal van paal naar paal en er in 0-2. Ja en toen kwam het antwoord van David v d Pol hij maakte 1-2 en 2-2 en de spanning was terug. Eelco v d Schaaf werd aan gespeeld en hij ston even te prakkezeren, zak ur op snelhied voorbij af ze maar uut stand skiete. Nou hij schoot uit stand, logisch, en de bal floot er in 2-3. Keeper Bekius werd onder vuur genomen maar of hij stopte de bal of beide palen hielpen hem. Bekius gaf zelfs een pass op Johan Janssen en die scoorde weer 2-4. En Tjeu Visser speelde bere goed en maakte 2-5, Andre Alberts maakte de stand wat dragelijker 3-5.

Wedstrijden C poule

Veltman Maritiem – SVO Attema    8-1

s

Veltman Maritiem duidelijk te sterk voor SVO. 8-1

Dat het zo’n grote overwinning zou worden hadden we in het begin van de wedstrijd niet verwacht. Aan beide kanten waren kansjes maar langzaam aan begon Veltman wat beter te spelen en zij hadden betere doelpuntenmakers in hun ploeg. Eerst mistten Justin Attema en Snoussi nog wel een mooie kans maar even later verraste Justin Attema keeper Hessel Zuiderhof met een fraai wippertje 1-0.  Het werd 2-0 toen Justin Attema een combinatie met Lenny Tyssen afrondde. In de 1e helft wist de goed spelende Soulaiman Snoussi er nog 3-0 van te maken. In de 2e helft probeerde keeper Hessel Zuiderhof met verre uitgooien maar helaas voor Hessel vlogen zeker 8 van die uitgooien richting opslag. Veltman was ook even feller en ze namen afstand, Snoussi 4-0, Justin Attema 5-0, Raymond v d Heide 6-0 en 7-0 tegen scoorde Jesse de Groot 7-1 en 8-1 werd het door Soulaiman Snoussi.

Futsal Harlingen – de Bock Computers    0-2 na 20 minuten gestaakt

r

Onfortuinlijke Marco Zeilmaker  door beenbreuk uitgeschakeld.

In de 1e helft hadden Nils Podt en Willem Goeman de stand op 0-2 gebracht voor de Bock. Helaas was er vlak voor de wissel een ongelukkige botsing waarbij Marco Zeilmaker een beenbreuk opliep. De wedstrijd werd gestaakt en Marco is inmiddels weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed. Wij wensen Marco een heel snel herstel toe. De wedstrijd wordt vanavond om 22.10 uur uitgespeeld.

NR 1 Hypotheek – Bakkerij Elsinga/ v d Kooi schilder    3-0

a

Nr 1 op koers voor de periodetitel.

NR 1 zou bij winst een goede stap richting periodekampioenschap zetten en dan komen ze, zoals het hoort, een stapje hoger. Ook hier was weinig krachtsverschil en vielen de doelpunten laat in de 1e helft. Uit een pass van Niels Outhuyse wist dan eindelijk Efan van Sertina 1-0 te maken. De volgende kans was voor Ruben Bleeker hij had 1-1 op z’n schoen maar sien skoen ston verkeerd hij skoot ver naast. Efan van Sertina vloog langs de lijn zette voor en daar was Rene Metz en die maakte 2-1. Efan schoot even later hard op de paal en aan de andere kant ramde Frank Pietersma een mooie kans hast teugen ut dak. Een mooie slalom actie, tussen wat spelers van de tegenstanders door ronde Niels Outhuyse af met een doelpunt 3-0. Een wedstrijd met weinig doelpunten en met twee uitstekende keepers.

Wedstrijd D poule

Oosterhof/Holman – PoPaLo    6-1

d

Oosterhof te sterk voor PoPaLo 6-1

De start was goed voor OH vanaf de aftrap wist Sytse Sytema al 1-0 te maken. PoPaLo had pech toen een schot van Jurjen Breimer tegen de kruising vloog. Het spel werd wat rustiger maar toch wist Chris Sytema vanaf de zijkant 2-0 te maken. En vanuit stand wist Brent de Groot er zelfs 3-0 van te maken, en volgens coach Jacob Twaintig het sien heit nog nooit sun mooie goal makke. Nog in de 1e helft bracht Lowie Quisenaerts de stand terug naar 3-1. In de 2e helft kwam Norbert Helik alleen op de keeper af maar het werd niet 3-2 maar de bal kwam op de paal. En ook een schot van Lowietje Quisenaerts vloog weer op de paal, PoPaLo had dus wel degelijk pech. En de broers Hilbrand en Sjimmie donderden van ellende hast van e bank of. OH ging gewoon door Brent de Groot schot tussen de benen van de keeper door 4-1, Sipke Bootsma draaide zich mooi vrij en hoppa 5-1 ook 6-1 kwam van de voet van Sipke, keeper lag al en zo kon hij de bal binnen tikken