Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 27 maart  2015

Fotoalbum.

Wedstrijden A poule

Alinex Uitzendbureau – Friesland Direct    1-2

d

Drewes Janssen namens Friesland Direkt aan de bal

FD speelt nog om een plek bovenin de lijst en Alinex wil degradatie voorkomen. Het begin was vooral voorzichtig en werden geen kansen weggeven als het effe kon. Toch kwam er een kans en wel voor Alinex, Stefan Klees kwam vrij voor het doel maar zijn pech was dat Johannes Visser onder de lat stond en die pakte de bal. Direct daarna mistte Visser sien seun aan de andere kant een dot van een kans.  Na 10 minuten spelen probeerde Daniel Matakupan het met een harde schuiver en dit keer was keeper Visser kansloos 1-0. Daniel kon ook 2-0 maken voor een leeg doel maar de luuken vielen um voor sien ogen en nu mistte hij. Ook het schot van Eric Hoekstra zorgde niet voor 2-0 maar ketste op de paal. Het was zeker moeilijk om de bal er in te krijgen want ook Arjen Visser raakte weer de paal. Niet veel later had hij wel succes en maakte hij alsnog 1-1 gelijk. Het werd nu een drukte van belang het spel vloog heen en weer, en in die chaos wist Arjen Visser de 3 punten voor FD binnen te halen 2-1.

Kantine Waddenhal – Fysio Rozengracht    9-7

r

De kantine in de aanval  via Ralf v. Hurck.

Het anders zo sterk verdedigende Fysio kreeg nu maar liefst 9 doelpunten om de oortjes. Dat kwam omdat Freek Töpfer in vorm was maar ook omdat Quinten Zondervan niet mee deed, en dat scheelt achterin bij Fysio een slok op een borrel. Na 5 minuten had de topscorer Freek Töpfer de eerste er al in leggen 1-0. Meteen van de aftrap wist Stefan v d Molen al weer de gelijkmaker binnen te tikken 1-1. Fysio ging door Lutzen Smits joeg een bal in de verste hoek 1-2 en Lee-Roy Purvis schoot vanaf de zijkant raak 1-3. De Kantine kwam terug, eerst schoot de soepele, Ralf van Hurck nog op de paal maar daarna nam Ralf een vrije trap tikte die op de vrijstaande Jorik Erents en die scoorde 2-3. Meteen zorgde Lee-Roy Purvis weer voor wat afstand 2-4, toen zette de Kantine even aan, Kevin Jaarsma maakte 3-4. En in de 2e helft kwam een mooie pass van Rallepal van Hurck voor de voetjes van Freek Töpfer en hoppa het was gelijk 4-4. Meteen daar over heen werd het 5-4 door Jorik Erents, Freek ronde weer een goeie pass van Ralf af 6-4, Freek maakte ook 7-4 en toen ze bij de Kantine even in slaap lazerd waren maakte Marijn Helfferich 7-5. Kevin Jaarsma scoorde 8-5, Freek Töpfer maakte 9-5 en Marijn Helfferich maakte nog twee voor Fysio, eindstand 9-7.

Wedstrijden B poule

Cafe ’t Skutsje – Nesta Shipping    5-4

f

Frank Seinen ‘Nesta’  wijst  de tegenstander de weg

Twee teams die toch een beetje moeten vechten om niet te gaan degraderen. Er waren mooie aanvallen van “t Skutsje maar ze troffen wel een keeper, Tjerk Bekius, die as leeuw de ballen ut uut sien doel sloeg. En toen Nesta even aan de overkant verscheen maakte Pieter v d Schoot een frommel goal en leidde zijn team 0-1. Meneer Tjeu Visser kreeg een opgelegde kans maar daar skrok ie se van dat hij de bal legge liet. Caleb Repkes deed dat beter en nu was keeper Bekius zelfs kansloos 1-1. Johan Dijkstra slalomde als een volleerd skiër langs de defensie en prikte de bal in de hoek 2-1. Eelco v d Schaaf joeg nog een vrije trap op de paal en dat was pech. En die Johan Dijkstra had ut op sien heupen, in de 2e helft maakte hij met een afstandsschot 3-1 en een mooie aanval ronde hij ook even mooi af 4-1. Nesta moest wat terug doen en dat deden ze ook, Emiel Postmus maakte met links 4-2. Pieter v d Schoot had de hasses ur goed bij en zette de stand op 4-3, de spanning was weer terug. Maar toen Jelmer Wolda as een jaguar van achter naar voren vloog werd het 5-3. En toen, uit stand, want ut lopen gaat niet meer se hard, poeierde Eelco v d Schaaf 5-4 via de paal in de roos. De was het en Nesta mocht eigenlijk wel blied weze dat keeper Tjerk Bekius hun het behoeden voor een grotere nederlaag.

V d Pol Autoverhuur – SMS Chill Time    1-9

p

v.d. Pol wil ut wel maar kan ut niet.

SMS lijkt op weg om door te stomen naar de A poele en dat is toch netjes, v d Pol lijkt meer terug te vallen naar de C poele. Het begon al met een foutje van Ruben v d Pol die zich de bal af liet pakken door Robbin Regtop die meteen ook maar scoorde 0-1. En een pasje van Kristian Feenstra op Arjan Outhuyse betekende even later al 0-2. Toen wist v d Pol nog even terug te komen en maakte Niels Bakker 1-2. De volgende aanval van v d Pol was mooi maar even fraai was de redding van doelman Ronald van Riet, hoest mogelijk dat die man sun eind van e grond komme kan. Robbin Regtop vergrote de voorsprong  naar 1-3 en toen keeper Fabriek even later over een bal van Kristiaan Feenstra heen dook was het 1-4 en was de tegenstand gebroken. In de 2e helft dartelde Kristiaan Feenstra langs de defensie 1-5, Robbin Regtop nam de bal weer eens volledig op sien slof 1-6, Feenstra maakte 1-7, Robert v d Zee tikte 1-8 binnen en Robbin Regtop zette de eindstand op 1-9. Een forse nederlaag voor v d Pol en SMS is nu de koploper.

Bekerwedstrijd om Kantine Waddenhalbeker

Veltman Maritiem – Oosterhof/Holman    3-2

g

Veltman Maritiem, door in de beker

Veltman zit in de C poule en moest het opnemen tegen Oosterhof/Holman uit de D poule. En Veltman kregen het nog zwaar, wel kwamen ze door Snousi Soulaiman op een 1-0 voorsprong. En die voorsprong breidde Marvin Brandsma nog eens uit naar 2-0, toen kwamen de mannen van OH echter terug. Het slangenmens Sicco v d Bij liet weer even zien wat hij kon en maakte 2-1 en Chris Sytema lepelde de gelijkmaker in de touwen 2-2. Toch haalden ze de volgende ronde niet omdat Snousi Soulaiman de strijd besliste en Veltman naar de volgende ronde schoot 3-2.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef