Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 20 maart  2015

Wedstrijd A poule

Friesland Direct – Fysio Rozengracht    8-2

IMG_4360

Friesland Direkt overklast Fysio met 8-2

Wil FD nog een kans hebben om kampioen te worden dan moesten ze deze wedstrijd, tegen de 2e periode kampioen Fysio, winnen. En het leek er op dat de wat jongere ploeg van Fysio zijn slag zou slaan deze avond. FD speelde vanuit een gesloten verdediging anders wudden ze ur uut lopen deur die jonge hinden. Lee-Roy Purvis zette Fysio op een 0-1 voorsprong en Marijn Helfferich tilde de stand zelfs naar 0-2. Na een mooie actie van Drewes Janssen en Andre Sopacua kon Jorge Pires 1-2 maken. En Drewes was in topvorm want hij ronde ook een, een twee met Sopacua af 2-2. En nog voor de wissel tikte Andre Sopacua zelf de stand naar 3-2. Direct in de 2e helft was daar een bekeken balletje van Drewes Janssen in de rechterbovenhoek 4-2. Fysio viel aan maar ze liepen tegen een muur van FD spelers op en een goeie keeper Johannes Visser. Langzaam zakten de mannen van Fysio in as een plumpudding en waren niet meer vooruut te branden. Drewes Janssen 2x, Jorge Pires 1x en Albert Nieuwenburg tilden de stand naar 8-2.

Wedstrijden C poule

Futsal Harlingen – SVO Attema    5-3

s

Futsal Harlingen te sterk voor SVO Attema 5-3

Beide teams zitten toch een beetje in de degradatiezone dus hadden ze wel belang bij wat puntjes. En Bouwe v d Veen leek Futsal al na 45 seconden op 1-0 te zetten, maar met een katachtige reactie voorkwam keeper Hessel Zuiderhof een doelpunt. Daarna leek ut wel een wedstriedsjes van de F pupillen, ze speulden allemaal op een kluutsje. En net toen je dacht hier wordt niet gescoord joeg Folkert Brouwer, vanaf de zijlijn 0-1 binnen. Twee tellen later een geweldige uitgooi van keeper Hessel Zuiderhof op het hoofd van Jan Pieter Frik en die knikte raak 0-2. Bij Attema kreeg een speler 2 min. straf en een penalty tegen en die schoot Sven Dijkstra op de paal. Rienk Boersma had even later wel mazzel en maakte een lucky goal 1-2. Keeper Hessel Zuiderhof hield Attema in de race en coach Wouters vond dat zijn team ut meer kniepe moesten, wat dat nou betekende? Attema kwam via Jan Pieter Frik nog wel op 1-3 maar daarna zakten ze toch wat weg. Het was 20 sec. later al 2-3 door een Zeeuwse klapper van Mark de Rooi en al liggend scoorde Bouwe v d Veen 3-3. En terwijl de keeper dacht de bal gaat over de lijn lag Bouwe v d Veen de bal toch in de touwen 4-3. En met een zuivere hattrick zorgde Bouwe ook nog voor een 5-3 eindstand.

NR 1 Hypotheek – de Bock Computers    5-3

IMG_4338

Ook de Nr 1 wint met 5-3 deze avond.

NR ! was de koploper en wilden dat ook graag blijven, de Bock was nog puntloos dus die wilden ook wel winnen. De Bock speelde zonder wissel en dat is op de lange duur toch vervelend. En het werd ook een beetje broedermoord want Marco Zeilmaker, die de eerste mooie kans kreeg maar mistte, moest tegen broer Sander. En papa Geert Zeilmaker zat trots op de tribune om het spel als neutrale toeschouwer te volgen. Niels Outhuyse mistte hast op e zelfde menier een kans as Marco, dus dat was in evenwicht. Maar wat Niels 3 keer niet lukte, lukte de in topvorm verkerende Evan van Sertina wel 1-0. Marco Zeilmaker wist nu waar het doel stond en maakte gelijk 1-1, vanaf de aftrap ronde Evan van Sertina een mooie aanval af 2-1 en deed Sander Zeilmaker wat zijn broer ook gedaan had scoren 3-1. Een foutje van Yassin Faggous strafte Jeroen Zuiderhof af en zo kon de 2e helft met een 3-2 stand beginnen. Direct in de 2e helft maakte Arno Rotteveel 3-3 maar daarna begon het zonder wissel spelen hen op te breken. Yassin Faggous maakte zijn foutje goed en maakte 4-3 en de winst was helemaal binnen toen Evan van Sertina de eindstand op 5-3 bepaalde.

Wedstrijd D poule

ZWF Poelstra – Oosterhof/Holman    0-8

p

Oosterhof H. Walst over ZWF Poelstra heen 0-8.

OH begon goed en hadden het geluk dat hun topscorer Sicco v d Bij op scherp stond hij maakte na 3 minuten al 0-1, wel een bitsje met de hulp van de keeper. Bij OH was S Sytsma de stand in keeper voor Dirk Alkema en hij deed dat goed en voorkwam de gelijkmaker. Het spel kabbelde wat op en neer en pas na 10 minuten was er weer wat actie, jammer was dat het schot van Bobbie van Houwelingen op de paal kletste. Sicco v d Bij maakte wel twee goals dat betekende een 0-3 stand en ook een hattrick voor Sicco. ZWFP had wel wat pech want ook een vrije trap van Willem van Heemskerk belande op de paal. En die Chris Sytsma van OH had een pleister op sien neus om meer lucht te krijen, en dat hielp hij bleef lopen zelfs na de wedstried zag men hem nog rondsjes lopen om de Stienen Man heen. De andere Sytsma die op e goal ston deed ut best hij pakte alle ballen, en dat zonder pleister. Brent de Groot maakte in de 1e helft nog 0-4, in de 2e helft ging OH door S Bootsma maakte 0-5, Brent de Groot 0-6, G Steed 0-7 en S Bootsma 0-8. Pieter Poelstra kreeg een kans voor een leeg doel om de eer te redden maar hij maaide 3x over de bal heen, volgende keer gaan ze met skippy ballen speulen.