Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 13 maart  2015

Wedstrijden A poule

Topline Yacht Design – Kantine Waddenhal    3-3

s

Stefan Adema, 3 x raak deze avond.

Een toppertje in de A poule want beide teams doen mee om een periodetitel. Daar door was het de eerste minuten ook zo dat beide teams elkaar even aftasten. De Kantine zocht meteen de aanval en een poeier van Stefan Adema vloog via een ploeggenoot en de paal in het doel 0-1. Stefan was scherp deze avond maar even niet toen hij een foutje maakte en de bal voor de voeten van Adnane H lag en die maakte gelijk 1-1. Kansen waren er zat voor beide teams maar de scherpte was er niet echt. Ja wel bij Stefan Adema hij werd goed aangespeeld draaide weg en scoorde weer 1-2. In de 2e helft werd Ralf van Hurck aan de kant gezet kon Marcel Visser doorlopen en beheerst scoren 2-2. Het scoren werd moeilijk omdat ook beide keepers de ballen goed uit hun doel wisten te rammen. Stefan Adema knalde nog op de paal aan de andere kant deed Marcel Visser dat beter, hij nam de bal in een keer op z’n pantoffel en hoppa hangen 3-2. En weer knalde Stefan een bal op de paal, gelukkig voor hem stond keeper Reijenga even in een spreidstand en daar schoot Stefan Adema dit keer de bal tussen door 3-3.

Alinex Uitzendburo – Fysio Rozengracht    4-4

v

Fysio op karakter  naar 4-4

Ook in deze wedstrijd was het even de kat uit de boom kijken, en na 7 minuten donderde die kat uut de boom. Steffan Amels speelde zich vrij en zette Alinex op een 1-0 voorsprong. En 4 minuten later was daar Bouke Zuiderhof die een snelle reactie in huis had en 2-0 maakte. Fysio was aan zijn stand verplicht om wat terug te doen en dat gebeurde ook. Met nog 1 minuut te spelen in de 1e helft was daar een treffer van Ronald v d Molen 2-1. Het bleef gelijk op gaan met twee ploegen die hun uut de naad vlogen. Stefan v d Molen kreeg een mooie kans en ut ventsje wist die ook te benutten 2-2. Steffan Amels en Eric Broekhuizen leken Alinex in veilig haven te loodsen 3-2 en 4-2. Maar de mannen van Fysio toonden karakter, vochten as leeuwen en kwamen wederom terug. Jan Harm Baard liet keeper Noordenbos kansloos 4-3 en Patrick Amels bepaalde de eindstand op 4-4.

Wedstrijden B poule

De Weinstube – ’t Skutsje    2-1

IMG_4273

Nipte overwinning voor de Weinstube.

Een spannende partij zou dit worden met heel weinig doelpunten en dat zijn we niet gewend in de zaal. Na 5 minuten viel wel het eerste doelpunt en de schutter was Lennaerd Veenstra en zo kwam ’t Skutsje voor met 0-1. Even leek de Stube gelijk te maken maar keeper Pieter v d Schoot zette sien weelderige billug ur hard in en voorkwam een goal ten koste van enkel een vrije trap. Veenstra en Hartman kregen wel 2 minuten straf, maar nog wist de Stube niet te scoren. De Stube begon de 2e helft goed al snel wist Friso van Eyck de gelijkmaker binnen te tikken 1-1. Luuk Jellema kon de Stube op 2-1 zetten maar hij wilde eerst links skiete toen rechts en vervolgens viel ie op sien vreet weg kans. Even later ketste een bal teugen Jelmer Wolda en vloog in sien eigen goal 2-1, toch sneu voor die jonge. Eigenlijk verdiende deze zeer matige wedstrijd geen winnaar maar de stand bleef 2-1 en dus won de Stube.

Nesta Shipping – SMS Chill Time    2-7

IMG_4250

Nesta komt  duidelijk te kort tegen de  FC Zoutzakken

Nesta speelde zonder wissels en dat zou, gezien hun conditie, hen later natuurlijk opbreken. Nesta kreeg de eerste kans een vrije trap van Emiel Postmus, altijd gevaarlijk maar nu ging de bal mis. Als een dartel jong veulentsje brak aan de andere kant Arjan Outhuyse door en hij mistte niet 0-1. SMS had de bank vol wissels dus zetten ze Nesta lekker onder druk. Pas 5 minuten voor de wissel leverde dat doelpunten op, Robin Regtop maakte 0-2 en even later werd het door Chris Feenstra 0-3. En SMS kwam los, Robert “Sybert” v d Zee hipte 0-4 binnen pas toen kon Emiel Postmus tegen scoren 1-4. En met die stand werd er ook meteen gewisseld van speelhelft. De 2e helft werd saai, SMS speelde ver onder hun kunnen ut leken wel een zootsje zoutzakken. Robin Regtop maakte 1-5, Chris Feenstra 1-6, Arjan Outhuyse 1-7 tegen scoorde nog Tjeutje Visser 2-7.

Wedstrijd C poule

SVO Attema – Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder    4-9

IMG_4268

In deze partij 13 doelpunten op vrijdag de dertiende.

Een wedstrijd in de middenmoot maar wel ploegen met een kansje om nog wat hoger op te komen. Al snel kreg Fabian Donderwinkel van Attema een dot van een kans die hij fraai verknoeide. Terwijl Attema keeper Hessel Zuiderhof nog een klein tukje deed knalde Frank Pietersma de bal achter hem in de touwen 0-1. Marcel Amels liep ut hele zootsje van Elsinga/v d Kooi ur uut en maakte 1-1. Even later maakte die ouwe pliesie v d Kooi ut Marcel Amels ze moeilijk dat ie de bal in eigen goal tikte 1-2. ( Sien voorganger Eusie had vroeger oek een hekel aan lui die met een bal op straat bezig waren, maar die nam ze dan met naar ut Noordies. ) Vincent v d Kooi had een mooi zootsje mazzel dat een frommel bal van hem er in vloog 1-3. Attema vocht terug Jesse de Groot maakte 2-3 en Sven Dijkstra ramde de gelijkmaker binnen 3-3. Ja en toen was daar Patrick Postma hij kreeg even ut heilige vuur en scoorde een zuivere hattrick 3-6 voor EvvK. Het was over en uit voor Attema, Frank Pietersma, Vincent v d Kooi en Maurice v d Kooi scoorden nog voor EvdK en Fabian Donderwinkel maakte nog een tegen treffer eindstand 4-9.